. .. .. .. .. .. .
. .

Metrový koláč - RECEPT 54904

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Metrový koláč


[ recept č. 54904 zo dňa  ]


Metrový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 200 g práškového cukru, 125 ml teplej vody, 125 ml oleja, 1 prášok do pečiva, 250 g polohrubej múky, lyžička kakaa ********** Plnka: 500 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 150 g práškový cukor, 3 lyžice tuzemského umu, 250 g masla ********** Poleva: 100 g čokolády na varenie, 40 g Cera

POSTUP PRÍPRAVY

2 x forma srnčí chrbát

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V druhej miske si vytrepeme sneh z bielkov. Vyšľahaný sneh opatrne vareškou vmiešame do žĺtkovej hmoty.


Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice pridáme lyžičku kakaa. Obidve cestá vylejeme do vymastených a múkou vysypaných foriem na srnčí chrbát a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým sa cesto nezačne oddeľovať od strán formy. Ak by nám zhora priháralo môžeme pekáče počas pečenia prikyť alobalom.


Upečené cestá necháme trochu vychladnúť, potom vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť úplne. Vychladnuté potom krájame podľa rebier na chlebíčky.


Z mlieka, Zlatého klasu, práškového cukru, rumu a vanilkového cukru si uvaríme hustú kašu. V druhej miske si rozmiešame zmäknuté maslo. Do maslovej hmoty pomaly zamiešavame vychladnutú pudingovú kašu.


Pripravenú plnku postupne natierame na nakrájané chlebíčky, pričom striedame biely a kakaový chlebík. Striedavé biele a kakaové chlebíčky si pripravíme tak, aby nám vznikli dva rovnako dlhé koláče.


Zvyšnou plnkou potrieme vrch koláča a dáme stuhnúť do chladničky. Keď koláč trochu stuhne, polejeme ho pripravenou čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.


Krájame šikmo, aby koláč v reze pekne ukázal.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Najchutnejší šalát s KURACIM mäskom a semienkami | Metrový koláč | Parížske rožky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:24)
Dobrý deň,
nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája...
Ďakujeme :)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (5.9.2013, 13:59)
takto robievame aj my, ale svokruš dáva do krému skaramelizované Salko, tiež je fajný (Y)
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (5.9.2013, 13:02)
(Y)mňam náš oblubený :-) :-) :-) |:o)
ODPOVEDAŤ
Erika G. (mamina2O11) ID 87092 (5.9.2013, 11:58)
(Y)jéj, toto som dávno nerobila. Ale na víkend to spravím. Ďakujem za pripomenutie !!!! (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (5.9.2013, 12:57)
aj u nás sa nerobí často, ale brat si ho objednal na (^) a dopadlo to takto (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu