. .. .. .. .. .. .
. .

Bazalkové ravioly s hlivou ustricovou - RECEPT 54688

Jana O. (Olivia) ID 1265
mimibazar.sk/olivia
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.10.2005
Naposledy: 27.1.2023 18:14
Aktualizácia: 2.2.2014 13:46
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 72
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 26
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Bazalkové ravioly s hlivou ustricovou


[ recept č. 54688 zo dňa  ]


Bazalkové ravioly s hlivou ustricovou


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto na ravioly: cca 300 g hl. múky, 1 vajíčko, asi 1 dcl vody, soľ plnka: hliva ustricová, soľ, korenie, bazalka, sušené paradajky, parmezán (mozarella), cibuľa, olivový olej na poliatie: olivový olej, bazalka, parmezán, alebo druhá verzia - slaninka, slnečnicové semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som v repríze videla v relácii Tajomstvo mojej kuchyne receptík na ravioly s hlivou, vyzeral tak chutne, že dnes som ho svojim chlapom urobila na obed - rada sa podelím s jeho prípravou aj s vami :)...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Najprv si pripravíme cesto - z múky, vajíčka, trošku soli a vody pripravíme hladké cesto


... tak nejako


kým cesto odpočíva, umyjeme bazalku


a nasekáme na drobno


Cestko si vyvaľkáme, nakrájame na pásy a každý druhý pás posypeme bazalkou


Bazalkové pásy prikryjeme "čistými" (ak sa vám nepodarí odrezať rovnako široké pásy, môžete si posypať len polovicu jedného pásu a prikryť druhou polovicou


Pásy znovu vyvaľkáme, vznikne nám bazalkové cesto - mňam


Pásy necháme oddychovať a ideme na plnku - na obrázku mi chýba syr, originál by mal ísť do plnky parmezán, ktorý som ja doma nemala, tak som ho nahradila mozarellou a bolo dobré aj tak ,)


nasekáme sušené paradajky


aj hlivu ustricovú si nakrájame - ja som použila len klobúčiky, nôžky sú u tejto huby tuhšie, odložila som si ich do polievky


Na olivovom oleji si speníme cibuľku, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a hlivu,


hliva pustí šťavu, necháme podusiť, kým sa takmer neodparí šťava Pridáme nakrájané sušené paradajky


nakoniec pridáme syr - mozarella sa v teplom stave naťahovala, ale po vychladnutí to už bolo ok


Na bazalkové pásy kladieme kôpky mierne vychladnutej plnky - v dostatočnom odstupe, ravioly budú dosť veľké


preložíme druhým pásom a upevníme prstami (môžete aj potrieť spoje bielkom, vodou, ale netreba, ak pevne pritisnete, bude to držať)


- asi tak nejako


pohárikom naznačím (nie prekrojiť!) kruhy v mieste plnky


Vykrojím štvorce a po obvode ešte upevním vidličkou - vznikne zároveň pekný vzor (tie moje ravioly nie sú zrovna nádherné, už som sa dosť ponáhľala :( )


Ravioly vyvaríme vo vriacej osolenej vode (kým nevyplávajú, cca 4 minútky) a zatiaľ si oškvaríme slaninku, ku koncu som k nej pridala slnečnicové semiačka. Kto chce inú zdravšiu verziu, nech si na olivovom oleji ešte osmahne bazalku.


Ravioly si na tanieri polejeme slaninkou so semiačkami, alebo bazalkovým olejom, príp. posypeme parmezánom. Prajem dobrú chuť :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Malinová Šarlota | Bazalkové ravioly s hlivou ustricovou | Cuketové placky s čatní >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (17.10.2013, 13:04)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (17.10.2013, 14:59)
:) - ďakujem Hanka
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu