. .. .. .. .. .. .
. .

jablkový džem a hruškový džem a jablkový rôsol na koláčiky - RECEPT 54503

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 78158 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


jablkový džem a hruškový džem a jablkový rôsol na koláčiky


[ recept č. 54503 zo dňa  ]


jablkový džem  a hruškový džem a  jablkový rôsol na koláčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

-jablká,cukor ,citrodeko škorica,vanilka a postup prípavy uvedené množstvo ! .... hrušky ,vanilka,klinček ,citrodeko

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká očistíme, nastrúhame a dáme povariť. Keď zmäknú rozmixujeme ich. Znova ich dáme na sporák, pridáme cukor ,citrodeko,štipku škoricu ,ak máte,možete pridať aj vanilkový cukor ,povaríme,naplníme poháre ešte teplým džemom a otočíme dole viečkom ,zabalíme do deky ,kto je naučený ešte sterilizovať ,sterilizuje

rovnaký postup aj hruškový ,ale na prevonanie pridáte klinček,1-2ks na 3kg hrušiek

jablčkovo-hruškový (štipka badyánu,štipka hrebíčku,vanilkový cukor,citron )

množstvo nepíšem z dovodu,že každá používame iný cukor,jedna hroznový,druhá gelfix jedna k jednej,dva k jednej atd ,takže riadte sa návodom na obale a džem sa vám podarí
ak robíte bez gelfixov ,klasický džem s cukrom na 3kg jablčok cca 1kg cukru ,kedže aj jablčka máme rozne ,jedna sladšie ,druhá kyselejšie,treba sa aj tomu prisposobiť :)
ja robím veľké dávky tohto džemu ,hlavne jablčkového ,pretože je krááááásne voňavý ,jemný a cez zimu ked si otvoríte pohárik tohto džemu aj vás z tej vôňe zahreje:)

dalšia varianta ak sa vám nechce kupovať zvlášť vanilku,citron,škoricu je zmes na jablčný závin cca 2-3 lyžičky na jednu dávku džemu :)

robím všetky džemy ,aj šípkové,melonové,pomarančové,no tento má najkrajšiu vôňu a je najobľubenejší u nás

recept ešte od babičky,ktorá ho robila od oka,ako správne gazdinky robia :)
a je lepší ako džem jablčkový ,ktorý sa robí so sirupom ,hoci s bazovým sirupom tiež nie je na zahodenie :)


jablkový rôsol
na 1 liter jablkovej šťavy pridáme štvrť kila kryštálového cukru ,postup ako džem ,ked nám začne hustnuť naplníme poháre
rôsol je výborný na zdobenie koláčikov
<< Moje bylinkové medicínky | jablkový džem a hruškový džem a jablkový rôsol na koláčiky | Skvelý tvarohovo-šľahačkový koláč bez štipky múky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna T. (anicka077) ID 89790 (9.9.2014, 17:37)
dobrý deň, škoricu dávate aj do hruškového džemu? koľko asi? a aké množstvo citrodeka?
dakujem pekne
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu