. .. .. .. .. .. .
. .

Marinády na mäso - RECEPT 54300

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

GRILOVANIE

ID 22009 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)


Marinády na mäso


[ recept č. 54300 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Grilovačka môže začať. Tí ktorý nemajú možnosť grilovať si môžu mäso urobiť aj doma na panvici . :-))

POSTUP PRÍPRAVY

Citrónová
V miske rozšľaháme 4 PL olivového oleja s 2 PL citrónovej šťavy. Ošúpeme a najemno nasekáme 1 menšiu cibuľu a spolu s 1 PL provensalského korenia zamiešame do olejovo- -citrónového základu. Nakoniec ochutíme soľou a korením, zakryjeme fóliou a dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky. Marináda sa vynikajúco hodí na ryby alebo kuracie prsia.
Pivná
V mise premiešame 2 PL kečupu s 2 PL sójovej omáčky, 2 roztlačenými strúčikmi cesnaku a s najemno nasekaným tymianom a rozmarínom. Zalejeme 300 ml svetlého piva a dobre rozmiešame. Mäso naklepeme, osolíme a naložíme na noc do marinády. Je vhodná na bravčové či hovädzie mäso.
Medovo-zázvorová
Väčší koreň zázvoru ošúpeme, nasekáme nadrobno a spolu s pretlačenými 8 strúčikmi cesnaku zmiešame vo väčšej mise. Pridáme 4 PL medu, podľa chuti kečup, petržlenovú vňať, 2 PL sójovej omáčky, 1 ČL mletého koriandra, 1 PL worcesterskej omáčky, soľ, mleté čierne korenie a olivový olej. Do pripravenej marinády vložíme kuracie mäso a necháme ho marinovať na chladnom mieste minimálne 1 hodinu.
Jogurtová
Do 300 ml bieleho jogurtu vmiešame 2 PL oleja, 3 PL orientálnej zmesi korenia (tandoori masala, garam masala) a 1 strúčik cesnaku rozotretý so soľou. Marinádu zakryjeme a dáme na 30 minút odstáť do chladničky. Jahňacie alebo hydinové mäso, ktoré sa na marinádu hodí najlepšie, už nesolíme, keďže marináda je slaná.
Sladkokyslá
Najprv v miske zmiešame 60 ml marhuľového alebo ananásového džúsu s 1 PL vínneho octu, potom pridáme 1 PL oleja a 1 PL tekutého medu. Dochutíme korením čili a karí a približne 2 PL marhuľového džemu. Pred naložením bravčového alebo hydinového mäsa necháme marinádu 30 minút odležať.
Vínová
Do väčšej misy roztlačíme 3 strúčiky cesnaku, zmiešame s 5 PL červeného vína, 5 PL olivového oleja, 2 PL kečupu, s 2 PL worcesterskej omáčky a s 1 PL nasekaných byliniek (oregano, tymian, rozmarín). Môžeme pridať i niekoľko zrniečok borievky. Marináda sa hodí na divinu a hovädzinu.
Horčicová
V mise zmiešame 4 PL plnotučnej horčice s 1 PL horčičných semien. Do horčicovej zmesi prilejeme 100 ml tmavého piva a postupne zapracujeme niekoľko lyžičiek medu. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme. Do marinády vložíme bravčové rezne a necháme 4 až 6 hodín odstáť v chlade.
Barbecue
Vo väčšej mise zmiešame 10 PL ostrejšieho kečupu s 250 ml kolového nápoja. Do zmesi pridáme 3 roztlačené strúčiky cesnaku s 1 ČL tabasca. Osolíme a okoreníme. Marináda sa vynikajúco hodí na rebierka a kuracie krídelká.
Sójová
V miske zmiešame 3 PL hnedého cukru s 1 PL sherry a 2 PL sójovej omáčky. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Do zmesi zapracujeme 1 PL sezamového oleja, štipku korenia čili, 3 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru a nakoniec 1 PL sezamových semien. Pred vložením hydinového mäsa do marinády ju necháme 30 minút v chladničke odležať.
Karí
V miske dôkladne rozmiešame 1 PL medu, 2 PL korenia karí, 1 žĺtok, 4 PL oleja, 2 cm čerstvo nastrúhaného zázvoru. Dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Používame na hydinu či jahňacinu.
<< Narodeninové tortičky.č.2 | Marinády na mäso | Narodeninová na želanie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MAJA B. (barny) ID 2295 (27.7.2013, 12:15)
(Y) (Y) (Y) (Y)ja som dnes skusala citronovu na ryby je fakt (Y) (Y) (Y) (Y)este som snou grilovala aj zeleninu perfisne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (7.7.2013, 21:25)
zaujímavé recepty, odkladám (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena L. (alal) ID 50015, mimibazar.sk/alal (7.7.2013, 16:53)
(Y) vďaka |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (7.7.2013, 16:19)
(Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (7.7.2013, 14:34)
Supet,rada vyskúšam tieto marinády,dakujdem pekne. (clamp) (clamp)s (clamp) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu