. .. .. .. .. .. .
. .

Výborná chrumkavá pizza - RECEPT 54264

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 64974 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Výborná chrumkavá pizza


[ recept č. 54264 zo dňa  ]


Výborná chrumkavá pizza


POTREBNÉ PRÍSADY

150 g hladkej špec. múky, 150 g polohrubej múky, 100 pšenično-ražnej múky, 4 ČL instantného droždia, 1 ČL soli, 1 ČL cukru, cca 200 ml teplej vody, 0,5 dl olivového oleja Na oblohu: 1 konzerva lúpaných paradajok, saláma, klobáska, slaninka, proste podľa chuti, ml. č. korenie, oregano, bazalka, prelisovaný cesnak , strúhaný syr mozarella / kúpila som vo vrecku v Lidli/, čierne olivy

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: všetky tri múky zmiešame so sušeným droždím, osolíme, pridáme postupne teplú vodu, v ktorej sme rozpustili cukor a olej. S vodou opatrne, aby cesto nezostalo veľmi riedke. Poriadne vymiesime, cesto má byť stredne tuhé, nesmie sa lepiť ani na ruky, ani na misku. Necháme pri izbovej teplote kysnúť asi tak jednu hodinu.
Kým kysne, pripravíme omáčku : lúpané paradajky rozmixujeme, dáme do hrnca, pridáme prelisovaný cesnak, sušenú bazalku a oregano, tak po dve ČL, troška ml.č.korenia, troška soli a varíme, kým sa voda neodparí. Kto má, môže použiť hotovú koreniacu zmes na pizzu a nemusí dávať jednotlivé bylinky. Omáčka má byť hustejšia,aby potom nepremočila cesto.
Keď je cesto vykysnuté , vyberieme ho z misky a rukami povyťahujeme na plech pokrytý papierom na pečenie - cesta je dosť na ozaj veľký plech. Ide to úplne super, cesto sa nelepí a je krásne pružné. Potom ho tenulinko potrieme olivovým olejom, pokryjeme celú paradajkovým základom a môžeme zdobiť. Ja som na pol pizze dala kalinku, na pol koridu salámu / tá je pekne pikantná /, čierne olivy, troška slaniky, posypala pizza korením a posypala strúhaným syrom. Necháme ešte nejakých 10 minút podkysnúť, zatiaľ si vyhrejeme rúru na maximálnu teplotu / ja pečiem klasicky v plynovej /, potom šup do rúry a neotvárať! Pečieme asi 10 -15 minút , cesto sa krásne zdvihne a naberie zlatistú farbu. Podľa zafarbenia cesta už odhadnete, či ju treba piecť dlhšie, každá rúra je iná. Teplotu neznižujeme.
Pizza je krásne chrumkavá, vnútri mäkká, akurát ten syr sa pri pečení nejako "stratil", asi by ho bolo treba pridať až v takej polovici pečenia , ale na chuti nestratil, len pizza nemala taký ten ťahavý syrový efekt. Škoda. Ale na prvý pokus som bola s výsledkom spokojná , chuťovo cesto fakt doháňa profi pizze. - v strede tenučká a chrumkavá, na okraji nafúknutá a mäkká.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


tenučká a chrumkavá



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Tvarohový koláč. | Výborná chrumkavá pizza | pre volejbalistku so sasankami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu