. .. .. .. .. .. .
. .

Kávové zrná s prekvapením.... - RECEPT 53673

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Kávové zrná s prekvapením....


[ recept č. 53673 zo dňa  ]


Kávové zrná s prekvapením....


POTREBNÉ PRÍSADY

Keďže som sa konečne odhodlala ku kúpe formičky na "kávové zrná" , neodolala som čím skôr ich vyskúšať. Na internete som si našla receptík, ktorý ma hneď upútal prepojením viacerých chutí...

POSTUP PRÍPRAVY

Takže budeme potrebovať: 50g masla /alebo margarínu/, 1 PL práškového cukru, 1 PL kávy /mletej zrnkovej/, 1 Čl umu,12 ks piškót, ktoré si zomelieme alebo podrvíme... okrem toho si pripravíme asi 300g marcipánu alebo fondantu /môže byť dr. Oetker marcipán, alebo fondant domáci mliečny, varna a pod. - dobré je vybrať si z tých "mäkších"/ a čokoláda na povrch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Podrvené piškóty, maslo alebo margarín, um, práškový cukor a kávu si v miske rozmiesime.
Pripravíme si marcipán alebo fondant, vymiesené kávové "cestíčko" a formičku na kávové zrná...
Marcipán alebo fondant si na doske posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm...
vložíme do formičky...
opatrne vtlačíme...
vložíme kúsok kávového "cestíčka - stačí ozaj málo...
zase opatrne vtlačíme do marcipánu...
marcipán spojíme, zbytky odstránime /mne sa dalo rukou "odštipnúť/ a kávové zrno vyklopíme...
...a takto sú pripravené na ďalší krok. Na začiatku mi to išlo všelijak, ku koncu som už vyrábala ako na páse.
pripravíme si čokoládku. Pomer neviem, zabudla som si odvážiť, ale je lepšie, keď nie je moc tuhá a hlavne by nemala byť horúca...
kávové zrno si dáme na "držiak"...
ponoríme do čokolády /je lepšie, keď ju máme v hlbšej miske, potom to ide parádne/...
a necháme čokoládku stiecť...
poukladáme na tácku, na ktorú si pripravíme alobal. Keď trochu stečú, preložíme si ich na druhú tácku z alobalom, aby sa nám nevytvorili "stekance". Po úplnom stuhnutí vložíme do papierových košíkov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Florbal | Kávové zrná s prekvapením.... | Torta s kvietkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Štefka K. (stefkak1) ID 287536 (15.5.2014, 13:05)
(clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.5.2014, 10:31)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (13.5.2013, 10:43)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) kráááásne
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.5.2013, 17:47)
:-$ :-$ :-$ Ďakujem... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu