|
1. Pokrájané žemle zalejeme mliekom a necháme odstáť. |
|
2. Údené mäso pokrájame na kúsky, uvarené vajíčka na kocky a petržlenovú vňať nasekáme. |
|
3. Žľtky vymiešame s maslom a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. |
|
4. Zo žemlí odstránime prebytočnú tekutinu a pridáme vymiešané žľtky, údené mäso a uvarené vajcia. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, petržlen a dôkladne zamiešame. |
|
5. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. |
|
6. Masu dáme do vymastenej , strúhankou vysypanej podlhovastej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry. Krátko pred dopečením nákyp posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme ešte zapiecť. |
|
7. Necháme poriadne vychladnúť. Nakrájame a môžeme podávať so šunkou, zeleninovým šalátom a pod. Dobrú chuť. |