.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Hamburské bravčové stehno (10porcií)
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
BRAVČOVÉ MÄSO
Slávka K. (slavenka) ID 760 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Hamburské bravčové stehno (10porcií)
[2.5.2008]



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčové stehno, 200g šunka, 150g sterilizované uhorky, 30g soľ, 150g koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen), 100g cibuľa, 150g margarín, 50g slanina bez kože, 3g divé korenie (nové korenie, celé čierne, bobkový list, tymian), 50g citrón, 50g ocot, 900g voda , 100g hladká múka, 50g horčica, 20g cukor, 500g mlieko, 100g smotana 12%,
PRÍLOHA: žemľové knedle, karlovarské knedle

POSTUP PRÍPRAVY

Plátok duseného bravčového stehna, nakrájaný cez vlákno a poliaty krémovou omáčkou. Na povrchu mäska je šunka nakrájaná na rezančeky a uhorka. Mäsko je šťavnaté, má typickú vôňu a chuť, je prešpikované šunkou a uhorkou. Omáčka je smotanovožtkastá, má jemnú pikantnú chuť a hustejšiu konzistenciu..... toľko sa píše v normách v reštauračnom stravovaní....
1. Opracované, umyté, osušené stehno prešpikojeme polovičnou dávkou šunky, kyslých uhorie a osolíme.
2. Očistenú a umytú koreňovú zeleninku a cibuľu nakrájame na plátky a na polovičnej dávke rozohriateho tuku s pokrájanou slaninkou krátko popražíme.
3. Do základu vložíme pripravené mäsko, pridáme divé korenie, starostlivo opláchnutý citrón, nakrájaný na tenké plátky, mäsko zastrekneme octom, mierne zalejeme horúcou vodou, prikryjeme pokrývkou a dusíme domäkka.
4. Počas dusenia mäso obraciame, podlievame vlastnou šťavoua podľa potreby podlievame horúcou vodou.
5. Mäkké mäso zo šťavy vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z tuku a preosiatej hladkej múky.
6. Potom ju rozriedíme vodou, dochutíme horčicou, cukrom, rozmiešame drôtenou metličkou a za občasného miešania varíme najmenej jednu hodinu.
7. V priebehu varenia pridáme do omáčky mlieko a nakoniec zjemníme smotanou.
8. Uvarenú omáčku precedíme cez husté cedidlo do čistého hrnca a ešte raz krátko povaríme.
9. Druhú polovicu dávky šunky a kyslých uhoriek nakrájame na tenké rezančeky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

ked mäsko prešpikujete po vlákne, bude aj pekné a efektné.... je pekné, ked do šunky zrolujete uhorku a tatko špikujete :)
šunku s uhorkou som porestovala na troške tuku a potom som to šupla do hotovej omáčky :)
karlovarský knedlík nahradil obyčajný...aj tak to bolo fajn


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< zapekané cestoviny - rýchlovka | Hamburské bravčové stehno (10porcií) | Peniažky so šúľancami >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina P. (martinapisarcikova) ID 263019 (3.1.2013, 14:25)
ODPOVĚDĚT
Ľuba V. (lubav) ID 27763 (21.1.2011, 16:32)
Tento rcp som dlho hľadala, musím sa podujať a pripraviť ho. Keď nám ho pripravovali v práci, vždy som si na tom pochutila. Už sa teším, nejedla som to 20 rokov
ODPOVĚDĚT
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (4.5.2008, 15:21)
kuk...nejake foto sa podarilo...ale chutovo to je jedna báseň
ODPOVĚDĚT
vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (3.5.2008, 8:24)
musim sa priznat toto jedlo som robila raz v zivote ale nemohla som ho ochutnat ale ta vona ktora ho sprevadzala hovorila za vsetko
ODPOVĚDĚT
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (3.5.2008, 11:10)
práve nam rozvoniava v byte...ale stala sa chybicka, zabudla som fotak...takze foto nebude ...mozno vysledny efekt.... ale je to fajnucke
ODPOVĚDĚT