. .. .. .. .. .. .
. .

Vianocne medovnicky podla Ildikó B. (b.ildi) - makke uz od zaciatku - RECEPT 51147

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 40595 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)


Vianocne medovnicky podla Ildikó B. (b.ildi) - makke uz od zaciatku


[ recept č. 51147 zo dňa  ]


Vianocne medovnicky podla Ildikó B. (b.ildi) - makke uz od zaciatku


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3PL medu, 160 g praskovy cukor (nabuduce dam aj viac, kto ma rad sladsie moze az do 190g prisypat), 125 g Hera, 500 g hladkej múky, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1-2 lyžičky korenia na pernicky , 2 celé vajcia Bielková poleva: 1 bielok 150-200 gr práškového cukru (zavisi od velkosti bielka), citrónová šťava (moze-nemusi), 1KL solamyl (nemusi - pridavam koli rychlejsiemu schnutiu polevy a lesku)

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovin vypracujeme cesto a rozdelime na 2 casti. Nemiesime prilis dlho aby sa cesto nesparilo. Jednu cast dame do chladnicky zabalenu do folie, pokym valkame druhu cast. Medovnicky treba valkat na hrubsie - asi na 4mm aby neboli tvrde, a piect by sa mali na 180 stupnoch u mna 9 minut. Nie do tmava, musia ostat bledo hnede inak by boli vysusene a tvrde. Kto chce pekne tmavsie da sa pridat do cesta kakao na prifarbenie.
Po vytiahnuti z rury ihned ponatierat medovnicky rozslahanym vajickom aby bola pekna glazura.
Polevu slahat mixerom - ale nie metlickami, iba hnetacimi co su na cesto a na najnizsej rychlosti asi 18 minut.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

s kakaom
druha varka bez kakaa
druhy plech


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< PUNČOVÁ TORTA | Vianocne medovnicky podla Ildikó B. (b.ildi) - makke uz od zaciatku | Quinoa s tofu a zeleninkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Katarína P. (Kačena11) ID 6143, mimibazar.sk/kacena11 (22.12.2020, 8:48)
Odporúčam!!! Cesto vláčne, ľahko sa s ním pracuje a medovníčky do ďalšieho dňa nestvrdnú...trošku sa vysušia, ale dajú sa v pohode jesť ku kávičke :-) Včera som robila aj zo špaldovej hladkej a pridala som aj celozrnú a v pohode :-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (10.11.2021, 9:39)
Tak som robila z muk 50:50 spaldova hladka/biela hladka a super, vobec nic nebolo na chuti ine. Uz budem robit tak. :-)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (28.9.2021, 9:19)
Dakujem a tesim sa :-) ja robievam len tieto stale, uz roky. Tiez poskulujem pouzit spaldovu muku, ale nemala som odvahu. Ako chutia? Je to moc citit na chuti? Bojim sa ci mi to syn zje, inak ich velmi lubi.
A skladujem stale v plastovej doze, mne vzdy praveze este viac zmaknu. Vydrzia mi tam aj 2-3 tyzdne ak sa nezjedia.
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (9.12.2018, 14:59)
(Y) (banky) (stromecek) (andel) (banky) (kolednici)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (8.12.2018, 18:06)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Gabriela P. (Sely5) ID 40357 (29.11.2017, 20:29)
Krásne (Y) (Y) :-) :-) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misik) ID 5014 (29.11.2017, 9:51)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (11.12.2014, 22:39)
su perfektne! robila som dvojitu davku (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Monika T. (monka191) ID 302447 (30.11.2014, 18:24)
Dobrý deň, veľmi pekná práca. Nechcete sa zapojiť do našej novej Vianočnej súťaže o najkrajší medovníček a vyhrať fantastický mobilný telefón SONY XPERIA M, kávovar TCHIBO a 16GB SD karty...Fotografiu môžete nahrať už teraz na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php
(Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava N. (miroslava95) ID 36581, mimibazar.sk/miroslava95 (14.12.2013, 17:20)
No, baby, ked som to zvladla JA, pekarsky antitalent :-@ :-@ (6) (6) :^) :^), tak uz asi kazdy!!! cesticko perfektne, pernicky tiez na (Y) normalne som na seba hrda (*) zajtra ideme s dcerami zdobit (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) mam sice popalene prsty od horuceho plechu, ktory som omylom chytila 8o| 8o| 8o| 8o| ale neskutocne sa tesim!!! neverila som, ze sa mi to raz takto podari ^o) ^o) ^o) ^o) dakujem za receptik - odteraz uz len tieto pernicky |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) prajeme slake Vianoce (banky)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (13.12.2020, 22:26)
Dakujem krasne, tesim sa. (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (Zuzka) ID 511 (21.12.2012, 12:05)
Napečené! Suprové- odporúčam! Piekla som zo 4 dávok a všetky sú podarené, no moja doba pečenia bola 5-6min a dávala som práškový cukor. Pa... (jezisek) (jezisek) (jezisek)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (18.11.2017, 12:51)
Ano uz som to opravila v recepte na praskovy, ja tiez pouzivam ten, neviem preco som dala vtedy krystal do receptu.
ODPOVEDAŤ
Barbora B. (barbora7) ID 43020 (17.12.2012, 23:02)
prave dopecene,cesto super,ale na mna velmi sladke a to som dala cukru podla povodneho receptu a aj tvrde su dost ,hadam este zmaknu (banky)
ODPOVEDAŤ
veronika s. (verenita) ID 25061 (17.12.2012, 11:38)
s cestom sa mi robilo super, a su krasne , ale bohužial makke nie, a to som ich robila hrubšie a piekla asi 7-8 min +o( .. dufam že zmaknu ešte
ODPOVEDAŤ
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (17.12.2012, 11:16)
Tak ak môžem poradiť, dajte práškový cukor a nie kryštálový. A ešte horúce ich potite žltkom a budú krásne lesklé. (Y)
Ja ich práve odpekám a sú super, vynikajúce |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Timea K. (timea1) ID 11668, mimibazar.sk/timea1 (16.12.2012, 22:26)
:-( :-( :-( Aj ja ich mám také hrbolaté :-( :-( :-( neviete kde je chyba??? Zajtra by som spravila druhú dávku ,lebo sme ich už (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y)sú fajnučké a mäkke,len chcem aby aj vyzerali *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (28.9.2021, 9:22)
Pravdepodobne ste ich dlhsie valkala, a cesto sa sparilo, potom vzniknu take hrbolky. Treba s nim pracovat velmi rychlo, cesto musi zostat studene (nema rado teple ruky), takze pred valkanim sa odporuca dat ho este zachladit na 10-15 min do chladnicky a potom rozvalkat, vykrojit a sup do rury.
ODPOVEDAŤ
Katarína S. (canapol) ID 233390 (15.12.2012, 21:34)
Medovníčky som teda napiekla aj ja dnes su vyborne, sladucke dost pre nas a to som dala cukor a med podla receptu, takze sa asi zjedia do Vianoc. Len neviem kde som urobila chybu ze ich mam take hrbolate a nie take pekne ako na obrazku. Mozno som zle vypracovala cesto. Tak tieto moje nie su velmi na zdobenie. :-p (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (15.12.2012, 18:37)
:-) :-) :-) :-)ja som ich tiez dnes robila *-) *-) *-) *-)a tiez sa mi snim robilo zle asi som aj ja niekde robila chybu :^) :^) :^) :^) :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Katarína S. (canapol) ID 233390 (15.12.2012, 21:36)
Jej tak nie som sama co jej to az tak nevyslo... (child12)
ODPOVEDAŤ
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (15.12.2012, 17:22)
No mne sa cesto nepodarilo :-( Neviem kde som spravila chybu, ale pracovalo sa mi s nim velmi zle....
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (Sophinka) ID 15254 (14.12.2012, 14:17)
Výýýborný receptík, s cestom sa super pracovalo, medovníčky sú chutné, deti už kopec popapali (snehulak)Ja som dala viac cukru 180g a sú sladučké, tiež som dala aj kakao do cesta tak sú pekné hnedé (C) Receptík si ukloadám medzi obľúbené a budem ich piecť každé (banky)
Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Viera M. (vierinka1) ID 111995 (14.12.2012, 0:21)
Skutočne výborný receptík (snehulak) sú výborné a naozaj makke (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2012, 20:40)
krásne medovníčky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína N. (drobcekSA) ID 226779 (10.12.2012, 12:54)
baby aj ja chcem vedieť tak krásne ozdobovať :-)))))
ODPOVEDAŤ
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu