. .. .. .. .. .. .
. .

Budapeštianske rezy - RECEPT 50310

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Budapeštianske rezy


[ recept č. 50310 zo dňa  ]


Budapeštianske rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 8 vajec, 80 g práškového cukru, 20 g kakaa, 100 g zomletých mandlí, 60 g práškového cukru do snehu z bielkov, 100 g hrubej múky, 50 g čokolády, 40 g masla ********** Plnka: 250 g masla (125 g maslo + 125 g helia), 70 g práškového cukru, 150 ml mlieka, 150 g čokolády na varenie, 1 lyžica rumu ********** Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g cera

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 33x40 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame kakao, zomleté mandle a premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme do neho zvyšný cukor. Čokoládu nastrúhame na strúhadle a pomaly ju primiešame do kakaového cesta. Potom pridáme roztopené vlažné maslo, ktoré sme si roztopili za necelú minútu v mikrovlnke na najnižšom teplotnom stupni. Do kakaového cesta postupne pridáme múku a sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 minút.
Upečené a vychladnuté cesto prekrojíme po dĺžke na tri rovnaké časti.
Do mlieka nalejeme lyžicu rumu, nalámeme čokoládu, uvaríme do tuha a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutú čokoládovú hmotu. Pripravenú čokoládovú plnku si rozdelíme na dve časti a z každej časti odoberieme jednu kopcovitú lyžicu plnky a dáme ju do tretej misky (použijeme na potretie vrchu).
Prvý plát kakaového cesta potrieme tenkou vrstvou lekváru, napr. čučoriedkovým. Na lekvár natrieme jednu polovicu čokoládovej plnky. Položíme druhý plát cesta a jemne pritlačíme. Znovu nanesieme tenkú vrstvu lekváru, druhú polovicu plnky a položíme tretí plát cesta.
Celý koláč potrieme po bokoch a vrchu odobratou časťou plnky a dáme stuhnúť do chladničky.
Medzitým si nad parou pripravíme čokoládovú polevu. Mierne vychladnutou čokoládovou polevou potrieme koláč a znovu necháme stuhnúť. Pred krájaním si naznačíme rezy a ozdobíme troškou vyšľahanej šľahačky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Trojfarebné rezy | Budapeštianske rezy | Pastierska pochúťka so šopským šalátom ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (upravené 23.2.2013, 16:16)
Nerozumiem tomu ako sa môže z mlika a čokolády uvariť hustá kaša ?
Cesto je onak výýýborné :)
ODPOVEDAŤ
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (11.10.2012, 20:56)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (10.10.2012, 18:04)
vyzerá perfektne (Y)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (10.10.2012, 16:07)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (monniqa) ID 236912 (10.10.2012, 13:18)
vyzerá lákavo (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (10.10.2012, 10:04)
(clamp) (clamp) (clamp) krásny a chutnučký (Y)
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (9.10.2012, 21:48)
(Y)vyzerá super! akurát som dumala, čo v sobotu zvrtnem *-), ^o) ^o) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu