. .. .. .. .. .. .
. .

Hummus - cícerová pomazánka - RECEPT 4934

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁTIERKY

ID 5946 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Hummus - cícerová pomazánka


[ recept č. 4934 zo dňa  ]


Hummus - cícerová pomazánka


POTREBNÉ PRÍSADY

500g cíceru** 167ml citron.šťavy** 83ml olivového oleja** 1 poliev.lyž.soli** 167g tahini (sezamová pasta - dôležité)** 1 hlava cesnaku (alebo podľa chuti)** štipka cayenského korenia(alebo chilli kor.)

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer namočíme na noc a na druhý deň varíme až do úplného zmäknutia. Keď je hotový scedíme ale necháme si tú vodu v ktorej sa varil, budeme ju potrebovať. Do cíceru pridáme citronovú šťavu, oliv.olej, soľ a tahini, cesnak a štipku korenia. Toto všetko pomixujeme v mixeri tak najemno ako sa len dá a postupne pridávame cícerovú vodu až kým to nenadobudne vhodnú konzistenciu.
Podávame s opečeným arabským chlebom.

Tahini dostať v bio obchodoch.
<< Kokosový zákusok | Hummus - cícerová pomazánka | PASTICCIO >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarina S. (kaiška) ID 69495 (1.3.2012, 11:14)
Dobry den chcem sa opytat kde kupujete tahini, nikdy som o tom predtym nepocula. Dakujem, Katka
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.3.2012, 11:17)
Katka, tahini zvyknu mat v obchodoch so zdravou vyzivou.
ODPOVEDAŤ
sona o. (olexovas) ID 35281, mimibazar.sk/olexovas (29.3.2011, 14:43)
:-)toto je fakt výborné (Y) (Y) (Y)jedávala som to ešte v starom dobrom Anglicku :-) :-)do pitty sa vtrie humus a navrch som si dávala rukolový šalátik (L) (L)a pekne zrolovala [A] [A]som rada,že som našla tento receptík,už sa mi zbiehajú slinky (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (28.1.2012, 18:17)
(F) (F) :-)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (7.11.2010, 15:26)
výborné! váš recept na hummus sa mi naozaj páči (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (25.11.2010, 11:05)
tak to sa veeelmi tesiiiim (Y) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Radoslava D. (radka111) ID 47977 (27.8.2010, 21:06)
Ďakujem za super recept. Chutilo celej rodinke. (Y)Radka
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (6.9.2010, 12:38)
Radka teším sa :-) :-) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Petronela D. (almolonga) ID 47833, mimibazar.sk/almolonga (27.3.2010, 18:35)
Dakujem za receptik - hummus je vynikajuci, nevedela som ze tak jednoducho sa da urobit aj doma. Ja som ho jedla v Izraeli - tam sme si ho velmi oblubili. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (1.4.2010, 21:46)
A je tento taký ako v Izraeli?
Som rada že chutí (hello) (hello) Krásne sviatky (velikonoce8)
ODPOVEDAŤ
Petronela D. (almolonga) ID 47833, mimibazar.sk/almolonga (13.1.2012, 20:17)
Ano chuti uplne rovnako (Y) u nas sa uz stal tradiciou (flower) vzdy ked ho idem robit tak si otvorim vas recept :) a zajtra sa znovu na neho chystam ^o)
ODPOVEDAŤ
erika d. (ED1) ID 2333, mimibazar.sk/ed1 (12.6.2008, 12:09)
A ked namocis ten cicer,tak potom ho nejakym sposobom aj "lupes"? Lebo ja ked ho mam namoceny,tak potom v utierke "zosupavam" z neho supku.
A tu tahiny pastu si robim doma z lanovych semienok.
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (13.6.2008, 13:30)
Erika, ja cícer nelúpem, nemá žiadnu šupu a potom sa to mixuje....
ODPOVEDAŤ
erika d. (ED1) ID 2333, mimibazar.sk/ed1 (15.6.2008, 21:55)
A aky ,prosim ta, kupujes? Ja od Lagris a ten,ked namocim,tak potom sa da lupat. Bez lupania som humus este neskusala robit.Teda ani vlastne neviem,ci sa vobec ma lupat,ja som si myslela,ze hej...
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (16.6.2008, 13:23)
Značku ti nepoviem, ale naposledy som kupovala nejaký bio cícer v Bille a v bio obchode. Ale myslím že je to jedno a lúpať ho netreba. Je to strukovina a už raz bola vylúpnutá z lusku. Však to raz skús nelúpať a či bude nejaký rozdiel (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (12.6.2008, 12:12)
Erika,
ako si robíš pastu z ľanových semienok? Ja cícer milujem, kupujem si cícerovú nátierku v COOP Jednote, výrobca Alfa Bio B.Bystrica, ale aj túto by som rada vyskúšala.
Ivana
ODPOVEDAŤ
erika d. (ED1) ID 2333, mimibazar.sk/ed1 (13.6.2008, 13:00)
Ja som nasla dost receptov na nete, robim podla toho http://www.biorecepty.sk/ext/biorecepty/php/bio-clanky.php?title=tahini-pasta ,a potom este z tej pasty robim omacku a tu milujem,este lepsie jak humus :-) http://www.siarsky.ch/index/SK-1021-0-0-0.htm
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (13.6.2008, 13:33)
Erika, tá omáčka vyzerá super. jedávate to len s pita chlebom? alebo sa to hodí aj k nejakému mäsku?
ODPOVEDAŤ
erika d. (ED1) ID 2333, mimibazar.sk/ed1 (13.6.2008, 21:53)
No bud len tak s pita chlebom ale vacsinou k masku je (Y).
ODPOVEDAŤ
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (25.5.2008, 13:12)
Veľmi zaujímavý recept. Ešte som o tomto nikdy nepočula, slovo tahini vidím prvý raz a veľmi ma to láka vyskúšať. Cícer mám veľmi rada uvarený ako príloha k masku alebo uvarený a opražený ako zdravá pochúťka a samozrejme pravidelne robím cícerovú polievku. Veľa ľudí cícer ani nepozná, čo je škoda, v minulosti to bola pre našich predkov významná strukovina.
Keď kúpim tahini, vyskúšam a dám vedieť ako to chutilo. (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (25.5.2008, 20:40)
Vyskúšaj, snáď bude chutiť :-)
A ten pražený cícer ako robíš? Ja som to raz skúšala ale sa nepodarilo ;-)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (19.5.2008, 12:35)
cicer je strukovina, treba ju tiež namočit ,ako aj ostatne strukoviny .ja som robila s toho polievku .
ODPOVEDAŤ
Olivie J. (Olivia.t) ID 35470 (19.5.2008, 12:29)
prosim co je to cicer? ;-)
ODPOVEDAŤ
Olivie J. (Olivia.t) ID 35470 (19.5.2008, 12:30)
cizrna?
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.5.2008, 13:35)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
NINA R. (nina003) ID 366 (19.5.2008, 11:58)
mňam mňam je vynikajúca |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (25.5.2008, 10:29)
Ninka teším sa že chutilo. Ja sa na ňu dnes chystám :-)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (7.5.2008, 20:46)
Terezka, myslím že práve tahini tomu robí tú špecifickú chuť. Ale Ivanka nižšie spomína že ona dáva sójovú majonézu, tak skús... :-$
A s tým ohrievaním tiež treba vyskúšať, v podstate by to nemal byť problém (hello)
ODPOVEDAŤ
Terezka M. (Beberuska.teruska) ID 44244 (7.5.2008, 19:38)
Když tam nedám tahini,bude to hodně vadit? Může se hummus ohřívat? :-D
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (6.5.2008, 11:13)
Táni, tak toto je špica. (Y) (Y) (Y) Už som to chcela vyskúšať dávnejšie, ale až na základe tohto Tvojho skvelého receptu som sa dopracovala do finále. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (6.5.2008, 12:20)
Elenka. takže sa podaril? Veeeľmi sa teším :-) :-) |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (6.5.2008, 13:47)
Bol perfektný. (clamp) Pošlem Ti odkaz. (hello)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (bzucka) ID 20675 (16.4.2008, 12:50)
Hummus dostat aj v Tescu ak ho mate blizko. Ale domaci je domaci |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (16.4.2008, 12:30)
Sezamovú pastu by mali mať v Bio obchodoch. ja ju kupujem v Ba na Dulovom nám. v Slnečnici.

Baby ešte taká drobnosť, ja som napísala recept z 500 g cíceru, ale podľa mňa je asi lepšie urobiť to z polovičnej dávky, ináč je toho dosť veľa. Ale zas ked čakáte návštevu je to ok.

Ja mám pôvodný recept práve z Anglicka z jednej reštaurácie, to mi dali na množstvo z 3 kg cíceru, tak to by bolo iné množstvo :-D
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (15.4.2008, 22:46)
Ja miesto sezamovej pasty pridavam sojovu majonezu. Je to skvele. Nedavam vodu z vareneho ciceru, aby zbytocne nenafukovalo brucho :-) Ja tuto pomazanku milujem.
ODPOVEDAŤ
Daša P. (Dada31) ID 20837, mimibazar.sk/dada31 (15.4.2008, 21:32)
Mňam (zajic) (zajic) (zajic) tak toto som s pita chlebom jedávala keď som žila v Anglicku (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.4.2008, 20:19)
akpoze natriet na arabsky chlebiKMam doma cicer,tak skusim.Chuti to ako hrach?
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (15.4.2008, 20:40)
On sa ten chlebík opečie v toastri alebo na suchej panvici, nech je trošku chrumkavý a potom si z neho odlamuješ a naberáš z tej nátierky, tak sa to jedáva, ale samozrejme môžeš aj natrieť.
A ja ani neviem či cícer chutí ako hrach... ;-) :-$ Ale má to takú špecifickú chuť vďaka tahini a nemusí to chutiť každému. :-$ Aj keď zatiaľ nepoznám človeka čo by mu to nechutilo ked to skúsil, skôr to väčšina ľudí vôbec nepozná. Môj 14 mes. syn to má veľmi rád a jemu to dávam na normálny celozrnný chlebík.

A najlepšie je nechať to už hotové pár hodín postáť v chladničke nech sa spoja chute.
Držím palce a daj vedieť ako sa podarilo a či chutilo :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivonne C. (ivonne) ID 371 (15.4.2008, 20:47)
a kde kupim tu sezamovu pastu? *-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu