. .. .. .. .. .. .
. .

Kapustné lokše - RECEPT 4926

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 20452 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Kapustné lokše


[ recept č. 4926 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 1 pohár sudovej kapusty (resp. 1 sáčok kupovanej) 1 pochúťková smotana, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 2 dlô oleja a 3 kávové lyžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Ak nemáme moc radi kyslú kapustu, môžeme ju premyť pod vodou. Komu to nevadí, tak všetky prísady spolu zmiesi, aj keď zo začiatku sa nám to môže zdať, že je to nezmiesiteľné. Krásne a rýchlo sa z toho vypracuje cesto. Na doske si z toho urobíme akoby valec a krájame "knedlíčky", ktoré vydlabeme na placky. Tie kladieme na vymastnený plech a pečieme. Nie sú hrubé, asi tak do 1 cm. Vrch môžeme pred pečením potrieť pochúťkovou smotanou, v ktorej sme vymiešali 1 káv. lyžičku vegety a prelisovaný cestnak (kto má rád).
Môžeme aj klasicky rozgúľať a vykrajovať nejakou umelou myštičkou lokše (asi o priemere 10cm, sle mne sa viac osvedčilo krájanie (ako knedľu) a vydlabkanie rukou na lokeš.
<< Karolkova štrúdla | Kapustné lokše | Torta prsia >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva K. (evkosca) ID 14300, mimibazar.sk/evkosca (30.11.2008, 22:28)
Emka, dnes sme robili na veceru a mozem ich jednoznacne odporucat. Robila som len z pol kila muky...ale aj tak ich bolo dost a este nam zostali na ranajky. Manzelovi chutili viacej s tou cesnakovou smotanou a mne sa celkom pozdavali aj take suche. Dali sme si k nim paradajkovo-uhorkovy salatik. Dakujeme za supeeeeeeeeerny receptik... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Pre ostatne mamicky-piekla som ich na 200 stupnov asi 12 minut...ale zavisi od rury
ODPOVEDAŤ
MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, mimibazar.sk/12majka21 (16.4.2008, 8:17)
do toho cesta ide aj ta smotana, lebo ked aj na potretie tak neviem *-), (hello)
ODPOVEDAŤ
Emília K. (emily2) ID 20452 (16.4.2008, 8:31)
Do cesta ide jedna celá a na potretie ak máte troška z ďalšej, ale nemusí byť, potrieť môžete ešte horúce kačacím tukom, aj také sú výborné.
ODPOVEDAŤ
Alena K. (anelka) ID 36923 (16.4.2008, 8:05)
piecť sa to má v trúbe alebo na panvici na sporáku ? :'(
ODPOVEDAŤ
Emília K. (emily2) ID 20452 (16.4.2008, 8:30)
Normálne v rúre na vymastenom plechu.
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.4.2008, 19:20)
dnes sme ich mali na večeru, nenúkajte sa k nám už nie sú ,ale odporúčam sú báječné
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=248507
ODPOVEDAŤ
Emília K. (emily2) ID 20452 (15.4.2008, 23:03)
Teším sa, že Vám chutili, u nás sa robia asi 1x týždenne. Dúfam že ich nespapal ten krásny havino :-D
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.4.2008, 7:54)
nespapal,ale žobral (&) (&) (&) (&)beťár :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu