. .. .. .. .. .. .
. .

Pomaličky skúšame prvé príkrmy - RECEPT 46508

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DETSKÉ ŠPECIALITY

ID 24486 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Pomaličky skúšame prvé príkrmy


[ recept č. 46508 zo dňa  ]


Pomaličky skúšame prvé príkrmy


POTREBNÉ PRÍSADY

Keďže viem ako som stále dookola hľadala po nete čo vlastne môžeme a čo prvé.. tak som to sem zhrnula ako sme postupovali my, postupne budem pridávať lebo ešte máme len necelých 5 mesiačikov, ale popapať sme toho stihli už dosť :) Neberte to ako návod, nech si z tohto kazdý vyberie čo sa mu pozdáva.

POSTUP PRÍPRAVY

Časový plán nechám na každú mamičku podľa vlastného uváženia, keďže my sme začali dosť skoro a mnoho mamičiek je z toho zhrozených a postupuje radšej pomalšie. Prvú mrkvičku ochutnala keď mala tri mesiace aj dva týždne a potom po pár dňoch sme pridávali ďalšie druhy zeleninky a ovocia. Veštko to ale bolo po konzultácii s našou pediatričkou, ktorá sa vyjadrila že už počas štvrtého mesiaca je vhodné skúšať prvé chute pestrej stravy, v skutočnosti to ešte prvé týždne ani nebolo naozajstné papanie, skôr zoznamovanie sa s chuťami.

Vynikajúci postup som odkukala od kamošky, (tiež sú tu aj proti-názory) keďže dieťatko ma zhruba do pol roka vypľúvací reflex, lyžičkou to veľmi nejde a ak tak treba veľa trpezlivosti, času (ktorý my pracujúce nemáme) a o napapaní lyžičkou nemôže byť prvé týždne ani reči. Takže zo začiatku všetky príkrmy maličká papkala z fľaštičky cez kašový cumlík zmiešané s jej mliečkom, najskôr som pridala po lyžičke, neskôr viac, ale opatrne a teraz už papká pomer 1:1 prípadne aj čisté gebuzinky pekne lyžičkou, ale len keď má náladu a nie je ešte veľmi vyhladnutá. Je to zatiaľ skôr hra, ale ide nám to už celkom pekne.

Ďalšia novinka je, že už sú preč tie časy keď sa lepok zavádzal v 8 mesiaci, podľa Dr. Bukovského a jeho (mimochodom výbornej) knihy Návod na prežitie pre bejby + Hneď to bude anjelik - je vhodné zaviesť lepok už počas piateho, najneskôr však počas šiesteho mesiaca, pretože podľa najnovších výskumov kto sa s lepkom skôr zoznámi, ten sa s ním aj skôr skamaráti na celý život.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mimochodom toto je môj najlepší pomocník, som strašne rada že som do toho investovala, nakrájate plnú nádobku zeleninky, mäska alebo ovocia, sám si to uvarí v pare, po 20 minútach pípne že hotovo a vypne, potom len otočíte nádobku naopak a pomixujete na želanú konzistenciu, žiadne babranie hrncov, mixérov a mištičiek. Fakt super vecička, nedala by som ju za nič :)
Prvé potravinky sme pre nasu malicku zavadzali v takomto poradi (je to samozrejme individualne, ale u nas funguje krasne): mrkva, zemiacik, pertzlen, (dnes mi nasa ped povedala ze petrzlen az po roku..hmm) baklazan, brokolica, cuketa, ovsene vlocky, kuracie prsia, jablcko, banan, hruska, detska piskotka (nestle s nizkym obsahom lepku), bataty no a na konci piateho mesiaca sme ochutnali kukuričné "chrústy" tie veľké, ktoré všetky deti zbožňujú a vyzerá to že sa medzi ne tiež radíme :) Tak a to je všetko čo sme spapali počas štvrtého a piateho mesiačika. Na ďalšie dva pripravím ďalší "recept" pre išpiráciu.
Takže začali sme s čistou mrkvičkou, uvarenou na pare zmixovanou na hladkú kašičku a na začiatok som pridala jednu lyžičku do umelého mliečka, ktoré Karinka papá. veľmi nám chutilo, ale na dnes stačí. Druhý deň to boli tri lyžičky, ďalší asi päť, mňam mňam. Keď sa mrkvička minula, uparila som mrkvu so zemiačikom, pridala pár lyžičiek do mliečka, no táto kombinácia chutila viac mne ako maličkej. Potom sme urobili rovnakým spôsobom čistý zemiačik, ten bol výborný, aj Karinka sa tešila z tej chuti :)
Asi po dvoch týždňoch sme sa dopracovali aj k mäsku, na začiatok je vhodné biele, my sme zatiaľ mali kuracia prsia, králika a morčacie prsia, nakrájala som čerstvé mäso na jemné rezančeky a zmrazila malé kôpky asi ako za polievkovú lyžicu na jednu porciu. Teraz paríme už spolu mrkvičku, petržlen, zemiačik a mäsko, na koniec sa má pridať dve-tri kvapky olivového olej, čo ja väčšinou zabudnem. Mali sme tu v rodine aj nejaké prechladnutie, tak som navarila silný kurací vývar a maličkej som do zeleninky (mrkva, petržlen cuketa) pridala aj vyvarené mäsko z polievky a asi deci neosoleného vývaru a zmixovala to spolu v mojom skvelom hrnci - to bolo papaníčko, mňamky chutilo jej. Už máme pár dní ukončený štvrtý mesiac a k zelenike sme pridali lyžicu ovsených vločiek - vynikajúca chuť, malička papala a papala, veľkými očkami na mňa kukala, čo som jej to dala a všetko spapala jedným dychom. Ďalej sme pridali baklažán - upečený a potom duzinu pokrájanú k mrkvičke a petržlenu, to bola tiež dobrá kombinácia. Najnovšie mi kamošky (aj Dr. Bukovsky v jeo knihe) poradili že skvela vec na začiatok su aj bataty, pridala som k nim kusok kalerabu a cukiny - chutilo ako gaštany, super. A takto to skladujeme v chladničke v hrnci navarím na dva tri dni.
postupne popri zeleninke - tá by mala byť prvá aby sa drobec nenaučil rovno na sladké :) sme začali pariť aj jabĺčko, najskôr čisté, potom sme pridali banánik - to bola úžasná vôňa s chuť. V ďalšej várke sme pridali hrušku a včera som uparila jablko s banánom a na záver som pridala 3 postrúhané tieto detské sušienky a zmixovala.. keď už teda tie nové poznatky o lepku :) vveľa ho neobsahujú a je to neskutočná dobrota, všetko sme zlyžičkovali, do fľaše ani nezostalo.
Takže o týždeň má Karinka 5 mesiacov a okrem vyššie uvedeného už papáme (dávno) na noc kašičky od 4 mesiaca, rôzne značky: Nestle bananova vedie, ale papala aj sunarku, Hippp probiotik a Babylove, chystám sa kupiť Allnaturu, ta je vraj v bio kvalite, predava DM drogerie. A chutia nám veľmi tieto Ovko výživky s tvarohom, Ovko má zaujímavý sortiment s tvarohom a jogurtom od 4. mesiaca. Máme samozrejme zásobu takýchto pohárikových jedál aj zeleninových s mäskom, ale používam ich len výnimočne keď nestíham navariť. (čo sa nestáva)
Tak aby som to zhrnula, rano keď sa zobudíme, maličká papá mliečko (s vigantolom a probiotikami), potom keď vyhladne tak ovocie aké je v ponuke, radšej doma pripravené ako kupované výživy, na obed zeleninkovo mäskové kašičky 1:1 (100:100ml) s mliečkom z fľaše aby sa pekne napapala, zvyšajne niečo nechá, ak nechá polku, dám do chladničky a dopapá tak o hodinku, ak nechá menej vylievam. Olovrant prípadne zas niečo ovocné (najnovšie s piškotkou nestle) alebo len čisté mliečko a večera 250ml kašičky, zvyčajne ju spapká na dva krát tak medzi šiestou a deviatou a potom už spinkáme.. občas aj do rána :) ale mliečko je v pohotovosti a voda teplá v ohrievačke pre istotu.
O dva dni máme 5 mesiačikov a dnes máme na obed takúto kombináciu z parného hrnca: zemiačik, mrkva, petržlen, cuketa a ovsené vločky, keď sa to uparí tak vymixujeme, prípadne prilejeme trochu prevarenej dojčenskej vody na želanú konzistenciu, v našom prípade aby to šlo ľahko cez cumlík. Lyžičkovali sme sa dnes už dosť na desiatu s pareným jabľčkom s banánikom a piškotkou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Koník Filly pre moju Gabiku k 8. narodeninám | Pomaličky skúšame prvé príkrmy | Nátierka z pečeného filé >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.10.2013, 16:05)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (zuzula79) ID 61899 (26.7.2012, 22:18)
Skvelý návod pre mladé mamičky - prvorodičky. Aj ja som takto začínala, používame parný varič Beaba Babycook a nedám naň dopustiť! :-) Dcérka je stále ešte v 10.mesiaci kojená. Lepok sme zavádzali koncom 6.mesiaca. Zatiaľ sme bez žiadnej potravinovej alergie. Platí jedno: každá mamina si svoje dieťatko pozná najlepšie a sleduje tiež. Prajem všetkým rodičovskú lásku, trpezlivosť, optimizmus a zdravý nadhľad :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (5.8.2012, 13:47)
súhlasím (Y) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katka B. (orbittka) ID 248933 (26.7.2012, 22:09)
Dobrý den ked pridáte do mliečka rozmixovanú mrkvičku ako to potom ide z flaše z cumlíka?? ide to?? dakujem. (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (5.8.2012, 13:46)
pokial je mrkvy menej ako mliecka tak to ide, ale musí to byt pomixované celkom nahladko, potom uz sme papali cez kasovy cumlik ked bolo zeleninky a ovocia viac (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína I. (katusap) ID 58699, mimibazar.sk/katusap (upravené 27.5.2012, 13:56)
Lucka,neviem,nečítala som všetky komentáre, možno to tu už je, ale nedá mi nereagovať na ten lepok. Tento "nový" názor je len zlá interpretácia návrhov WHO. Ide o to, že lepok je najlepšie zaviesť ešte počas dojčenia a veľmi dôležité je, aby bolo dieťatko dojčené ešte aj po zavedení lepku. MM má ochrannú funkciu na sliznicu čreva ( prevencia celiakie). Keďže podľa zistení WHO väčšina mamičiek v Európe končí s dojčením okolo 4. až 6.mes. dieťatka, odporučila zavedenie lepku už v tomto období. Aby sa lepok dostal do tela aj s materským mliečkom. No a u nás (možno aj v iných krajinách) sa to interpretovalo tak, že lepok čím skôr, tým lepšie, nezávisle od dojčenia. Preto správne to má byť: zaviesť lepok vtedy, keď je dieťatko ešte dojčené a po zavedení ešte nejaký čas bude. Teda deti, ktoré sú plne dojčené 6 mes. a ďalej budú, tak sa nič nemení a lepok sa zavádza v tom 8. až 9. mesiaci veku.
Čiže stále platí, že lepok čím neskôr, nie skôr, ale ešte dôležitejšie je dojčenie popri zavádzaniu lepku.
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (27.5.2012, 21:50)
Katka, áno viem, tento postup tiež poznám, o skoršom zavedení lepku som sa dočitala v knihe MUDr. Bukovského, ktorý mi príde dosť.. až veľmi opatrný v otázkach výživy a tiež ma to prekvapilo, neviem či jeho zdrojom je WHO, no v každom prípade my sme ho začali už v šiestom mesiaci.. alebo aj skôr, no tak verím že všetko bude OK. Ďakujem za pripomienku a prajem všetko dobré. (L)
ODPOVEDAŤ
Monika T. (blumen57) ID 47661 (18.4.2012, 14:43)
prosím ťa o radu. dala som upariť mäsko a zemiačik... ja som to potom otočila a rozmixovala a bolo tam as veľa vody v tom... lebo mi to ostalo ako polievka...
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (6.5.2012, 15:57)
jooj neskoro som si všimla, prepáč, ja zvyknem vodu trochu zliať keď sa mi zdá že je jej veľa.. paaa (L)
ODPOVEDAŤ
Monika T. (blumen57) ID 47661 (18.4.2012, 14:00)
ahoj, mne práve dnes prišiel tento parný mixér... a dávaš to všetko naraz? myslím mäsko a zeleninu... alebo nechávaš dlhšie mäsko...
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (6.5.2012, 15:58)
ahoj, ja davam vsetko naraz, ale iba s kuracim a morcacim maskom a vtedy davam parit 2x teda dokopy 40 minut, kralik sa mi robi dlho, toho robim normalne v hrnci ako polievočku (child6) (pl)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (tinak.) ID 86929, mimibazar.sk/tinak (17.4.2012, 9:29)
Lucka, som veľmi rada, že som našla tak podrobne rozpísané návody na papkanie. (Y) (Y) (Y) My budeme mať o chvíľu 4 mesiace a tiež pomaličky ochutnávame mrkvičku a zemiačik. Radšej sa s tým veľmi nechválim ,-) ale som rada, že nie som sama čo začína tak skoro s príkrmami (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (6.5.2012, 16:01)
ahoj Martinka, (H) aj ja som veľmi rada že nie som jedina, mam tu okolo seba aj maminy (jednu) ,-) co tiez papkaju od tretieho mesiacika aj tyzden myslim.. ale vacsina ostatnych nad nami len kruti hlavou ze sme nezodpovedne a chceme nieco predbehnut ci uskodit nasim detom.. no povedz.. nasim zlatickam prenadhernym (child5) (child6) tak daj vediet ako pokracujete, som zvedava. paaa (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (6.5.2012, 16:48)
nebojte sa maminky, každé dieťatko je individuálne, a len vy samé najlepšie viete, čo je pre dieťatko naj...veď keby mu jedlo robilo nejaké problémy, tak mu to nedávate, samozrejme..mám 16 a 6 ročných synov a každý bol v tomto smere iný...len nech sú detičky zdravé a krásne rastú, to je základ. (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (9.5.2012, 10:30)
súhlasím a ďakujem, pozdravujem drobcov (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (lucida11) ID 200957 (21.3.2012, 11:44)
ozaj az mam aj balik kniziek od Dr.Bukovskeho (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (2.4.2012, 9:49)
Luci a už ich máš aj prečítané? ja som v nich zahrabaná každý večer, no musím povedať že miestami mi ide na nervy tá jeho prehnaná zeleninovo cereálna výchova, úplne odmieta živočišne potraviny, o sladkostiach ani nehovorím.. žiadne buchty na prázdninách u starej mamy, žiadna torta na narodeniny.. v bežný deň sladkosti ani pomyslieť, vo všetkom je vraj základ obezity, anorexie... sladiť iba ďatľou, žiadny cukor ani soľ, no.. kapanek to preháňa, tak sa žiť nedá, ale aj tak sa tam dá nájsť kopec skvelých receptov a užitočných poznatkov. (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (lucida11) ID 200957 (17.4.2012, 10:17)
presne! tiez si myslim ze to berie nejak moc vazne :) niektore veci su tam uzitocne,ale urcite nie vsetko. trosku ma to sklamalo. ale ten mixer.....to je nieco fantasticke!!!!! zboznujem ho (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (lucida11) ID 200957 (21.3.2012, 11:42)
Luci,dnes nam prisiel Avent mixer s parnym hrncom v jednom :) strasne sa uz tesim ako budem drobcovi vymyslat papu.papame 10 dni a uz sa pekne rozjedol :) nestiham nakladat na lyzicku :D
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (2.4.2012, 9:44)
Luci, to je super, len pekne papkajte, ja tiež stále parím, ovocíčko, zeleninku aj masko, tiež papkáme jedna radosť, ale trvalo to.. :-) (child7)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (lucida11) ID 200957 (17.4.2012, 10:21)
strasne mu cuti,niekedy ma az sokuje kolko toho zvladne. tiez tam parim aj masko. chcela som sa ta spytat na tie vlocky... to ich tam proste nasypes k zeleninke a spolu paris? tusim to nemas cele vlocky. ci?
ODPOVEDAŤ
Tereza N. (Tercinka) ID 231702, mimibazar.sk/tercinka (18.3.2012, 8:02)
Lucka,v dobrom ti závidím,že ti malinká tak pekne všetko papká,moja 4-mesačná všetko vyžduruje jazykom von a stále chce iba mliečko.A ja by som už tak rada robila kašičky :-(
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (2.4.2012, 9:56)
Terezka, aj my sme takto papkali, detičky majú do toho piateho-šiesteho mesiaca vypudzovací reflex. My sme prvé týzdne všetko papkali cez cumlík, zmiešané s mliečkom 1:1, lyžičku sme skúšali len keď mala náladu, aj to vyzeralo.. dve tri lyžičky a dosť, podobne ako u Vás. bábika sa pekne napapkala s fľaštičky a nemám pocit že by som jej pokazila papkanie lyžičkou. O týždeň máme 6 mesiacov a teraz už pekne papká všetko lyžičkou jedna radosť, fľaťtičkou jej už dávam len večer kašičku, no a mliečko samozrejme. Takže na tvojom mieste by som pekne chytila mixér a kačový cumlík a šup šup mrkvičku, jabĺčko, babánik a všetko čo papáte do fľaše. (child7) bude najsokojnejšie uvidíš. Tak prajem veľa trpezlivosti a dobrú chuť a daj vediež ako pokračujete (L)
ODPOVEDAŤ
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (8.3.2012, 13:22)
maminky, pozrite aj zaujimavy e-shop www.detskastrava.sk. aj spominana kniha od Dr. Bukovskeho, aj rozne potreby pre Vase deticky, okrem papania :-p
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (lucida11) ID 200957 (8.3.2012, 10:47)
aj Janke vdaka :)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (lucida11) ID 200957 (8.3.2012, 10:45)
Lucka,strasne ti dakujem! vyzera to paradne,to musim mat!!!! a cena je vyborna,myslela som ze to bude drahsie. dakujem aj za upozornenie,porazilo by ma keby ma niekto dobehol. dufam ze dobre kupim,idem hned pozriet na hej.sk. potom dam vediet :) dakujeeeeem
(L)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (8.3.2012, 12:08)
Lucinka, s radosťou, ja som zareagovala rovnako keď som to videla: to musím mať! .. a nakazila som všetky mamičky v okolí :-p a ani jedna neľutujeme, je to momentalne najlepšia vecička u nás doma. (L) ...mimochodom takýto podobný stroj pre babatkovsku stravu robi viac firiem, zmapovala som ich vsetky ale tento je najlepsi, ostatne su zlozite, viac dielne a tazko umyvatelne. Toto nema konkurenciu :)
ODPOVEDAŤ
monika s. (kucierkam) ID 29449 (6.3.2012, 22:36)
a ten chlebik s cim ho davate ci len tak samotny? nas drobec velmi oblubuje vyzivky tak mu mixujem kadejake ovocie....a dzemik kedy mozem davat.
Este jedna otazocka...kedze neni sezona na marhule a broskyne mozem mu davat s konzervy? davam mu ju iba nikedy a to do ryze lebo samotnu nelubi aj s troskou stavicky.dakujem :)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (upravené 7.3.2012, 14:52)
Ja som tiez uvazovala nad kompotovymi broskynkami, ale nakoniec som nedala koli tomu cukru co obsahuju, pockame kym bude sezona, ved jablcka,hrusticky a banany nam chutia. A k chlebiku sme sa my zatial nedopracovali ale o taky mesiacik urcite bude papat z cucatka, mimochodom super vec aby drobec mohol skusit vselico a nezadrhol sa (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (lucida11) ID 200957 (6.3.2012, 21:44)
jeeej,parada :) tak toto prislo ako na zavolanie. prave sa chystame s nasim drobcom zacat. ale zaujala ma aj ta tvoja super masinka. co to vlastne je? rozmyslam nad kupou,vyzera to byt sikovna vecicka :)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (upravené 7.3.2012, 9:02)
Luci, je to fakt super vec pri prvych papanickach na nezaplatenie a s tou cenou je to pravda, kupis ju v poho okolo 70 € ale daj si pozor na najlepsiu ponuku - tu ma na nete spolocnost oc.kosice pripadne TyBobo , od nich v ziadnom pripade nekupuj, lakaju nizkymi cenami a nedockas sa ani tovaru ani svojich penazi ak nebodaj uhradis fakturu vopred ako ja.. radsej daj tych 70 € niekomu spolahlivemu. Ja potom co som sa popalila som viac neriesila a kupila som na hej.sk, kamoska co objednala lacnejsie neviem odkial ho dodnes tiez nema .. uz treti mesiac. paaaa (C) (L)
tu si mozes pozriet ako funguje http://www.youtube.com/watch?v=oz4-FARno4A&list=PL768D014EFEC30507&index=6&feature=plpp_video
ODPOVEDAŤ
Janka B. (januliatko111) ID 124334 (6.3.2012, 21:48)
http://www.avent.sk/products/parny-hrniec-a-mixer/ toto ,-) ale pokukaj v internetovych obchodoch, da sa kupit aj lacnejsie, aj tu na mmb :-$ my sme kupili za cca polovicnu cenu nez je tu na stranke aventu (L)
ODPOVEDAŤ
monika s. (kucierkam) ID 29449 (6.3.2012, 20:26)
mamicky poradte co mozem davat skoro 9 mesacnemu babu...kedy mozem sunku, maslo.....lebo mam pocit ze je to iste tak by som mu dla aj nieco nove. S mliekom urcite pockam az po roku aj tvaroh, aj jogurty...dakujem :)
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (6.3.2012, 20:58)
my máme 8. mes. a dr. už povolila chlieb s maslom a tiež jogurty - smotanové biele, príp. s rozmáganým banánom....
ODPOVEDAŤ
Janka B. (januliatko111) ID 124334 (6.3.2012, 21:00)
(hello) uz mozete jogurty? to je (Y) my ideme k mudr. az 27.3. tak sa jej spytam vtedy :-$
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (6.3.2012, 21:03)
jasan, ja mu dávam aj ovocné smotanové, ale najviac mu aj tak ide ovocie, či výživa, no a chlebom by sa aj zadrhol.... ,-)
ODPOVEDAŤ
Janka B. (januliatko111) ID 124334 (6.3.2012, 21:11)
,-) ,-) moja zatial viac menej vsetko spapala ,-) ale tiez ovocie najviac, to da aj 200 gramov na desiatu ,-) ,-) a tiez rohliky a chrumky, tie by jedla stale ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
eva k. (nellenka) ID 34927 (6.3.2012, 20:05)
este k tomu obrazku pribinacika, spomedzi tych tvarohovych amliecnych ,,znackovych,, kremikov je najhorsi na testoch a navyse je slahany dusikom ci niecim takym podobnym, najlepsie v testoch obstal Lipanek
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (8.3.2012, 12:13)
..no a k tomu Pribinaciku, dobre vediet, budem to sirit dalej, dakujem (K)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (7.3.2012, 9:15)
Evička, ďakujem za názory (L)
ODPOVEDAŤ
eva k. (nellenka) ID 34927 (6.3.2012, 20:01)
ak mozem svoj nazor, maso az po mesiaci prikrmov zeleniny a tvaroh urcite az od roka, lebo to velmi zatazuje oblicky, Tvaroh nie, lepok od 6 mesiaca a neskor, bukovskeho neodporucam, je velmi zaryty v svojich nazoroch, a este urcite nepodavat prikrmy vo flasi ale na lyzicke-zly navyk, hoc zo zaciatku asi bude viac na brade ako v brusku :-)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (Monique2008) ID 209826 (6.3.2012, 17:40)
toto sa nam bude hodit. este mame sice len 2 mesiaciky a papame mamickine mliecko ale mozno od pol roka zacneme s niecim. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (6.3.2012, 17:54)
.. to najneskor (pl) (X) :-) popri mliecku, to je samozrejme naj naj..
ODPOVEDAŤ
Tereza N. (Tercinka) ID 231702, mimibazar.sk/tercinka (6.3.2012, 11:59)
Jéj,no toto sa mi hodí,mám štvormesačnú (X). (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (6.3.2012, 16:06)
budem rada.. (C) len si daj pozor, niektore mamicky ma tu straaaasne odsudili za to co vsetko sme uz spapkali (pl) ako by som ublizovala vlastnemu dietatu, no podla mna najdolezitejsie je sledovat ako dietatko reaguje na jednotlive potraviny, ak dobre, pridat opatrne dalsiu, tak prajem vela radosti s papkania (L) (L) a mimochodom papame uz aj pribinacik, to som sa hore ani neodvazila napisat (H)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (6.3.2012, 19:13)
Z ostatných mamičiek si nič nerob, riaď sa podľa svojho inštinktu a potreby bábätka. Ja som dojčila malého do 2,5rôčka(nevedel sa vzdať mliečka), prikrmovať som ho začala až od pol roka. A trošku to ľutujem, že som nezačala skôr. Dnes má 6 rokov a odmieta akúkoľvek zeleninku a ovocie.Škoda. Možno sme fakt mohli začať skôr. Takže naozaj, iba potrebou bábätka sa riaď...Veľa úspechov. Jana
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (6.3.2012, 19:17)
Ďakujem Janka (L) ono sa to s tou zeleninkou postupne upraví ja mam doma jednu pubertacku a chute sa jej od malicka neustale menia, co mala rada nemusi a opacne, kazdu chvilu inak, ide ma z nej porazit, laska moja velika :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Tereza N. (Tercinka) ID 231702, mimibazar.sk/tercinka (6.3.2012, 18:21)
Vieš čo,nič si z toho nerob.Nech sa každá stará sama o seba.Moja dcérka je dojčená,dokrmovaná Nutrilonom a tiež za taký mesiac začneme s príkrmami,to bude mať 5 mesiacov. :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (6.3.2012, 18:35)
som rovnakeho nazoru, nech si kazdy urobi po svojom a nekritizuje u susedov, kazdy chce predsa len to najlepsie pre svoje dietatko, dnes som sa tu s niektorymi tolko dohasterila az mam vyhodeny pupak na jazyku.. je mi jasne z coho +o( ,-) tak nech Ti babatinko robi iba radost paa (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu