. .. .. .. .. .. .
. .

Výborný obed z jedného hrnca, alebo "ministerské kurča" po mojom - RECEPT 46171

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)


Výborný obed z jedného hrnca, alebo "ministerské kurča" po mojom


[ recept č. 46171 zo dňa  ]


Výborný obed z jedného hrnca, alebo "ministerské kurča" po mojom


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zemiakov, 300 g ryža, kura (ja som dnes mala horné a vykostené stehná), cibuľa, hríby, paradajky, koreniny, olej, 7 dl vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Kamarátka Aliku mi už veľmi dlho chváli tzv. "ministerské kurča", tak som sa konečne nechala ukecať. Nechala som sa inšpirovať týmto receptom: http://www.nanicmama.sk/hlavne-jedla/ministerske-kurca, ale nakoľko neznášam jedlá s lečom (aj keď to letné lečo z čerstvých paradajok a paprík milujem) tak som zvolila trošku iné ingrediencie... ale výsledok za to veru stojí :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...pár hodín, resp. deň vopred si namarinujeme kura - ja som do marinády dala (začnem soľou v smere hodinových ručičiek: soľ, mletú sladkú papriku, solčanku, čierne mleté korenie, adžigu a korenie bylinkové maslo - zo všetkého cca 1 kávovú lyžičku.
...pridáme cca 3 PL slnečnicového a 5 PL olivového oleja
...vymiešame marinádu
...mäso si v nej obalíme, resp. ju vmasírujeme do mäsa
...potom mäso v uzavretej nádobe odložíme do chladu - aspoň na 2 hodiny - ja som ho namarinovala deň vopred
...do jemne vymasteného pekáča si naukladáme na mesiačiky, kolieska alebo hranoly nakrájané zemiaky (Pôvodný recept hovorí o smažených hranolkách... ale naviac oleja sa mi tam nežiadalo a myslím, že to v konečnom dôsledku aj tak vo všetkej tej šťave zmäkne, tak som použila surové zemiaky.)
300 g ryže si dôkladne umyjeme a necháme stiecť
...surovú odkvapkanú ryžu navrstvíme na zemiaky, dochutíme soľou a solčankou
...na trochu masla alebo oleja si dáme podusiť cibuľu nakrájanú na pásiky
...pripravíme si ďalšie suroviny - u mňa šampiňóny, dubáky a paradajky (tu sa dá donemoty variovať - komu nevadí lečo, môže použiť lečo, prípadne nejakú mrazenú zeleninu, alebo koreňovú zeleninu, brokolicu, karfiol, kukuricu... možností je veľa)
...suroviny si nakrájame na menšie kúsky
...hríby šupneme k cibuli, dochutíme čerstvo namletým čiernym korením a solčankou
...pridáme paradajky
...a už len necháme chvíločku (30 sekúnd) prehriať a navrstvíme túto zmes na zemiako-ryžu
...najvhodnejšie je použiť hotový vývar - ja som robila hovädzí (ale potom opatrne so soľou ak je vývar dochutený, aby ste jedlo nepresolili)
...potrebujeme cca 7 dl tekutiny na zaliatie
...takto nejak to vyzerá zaliate
...pre istotu som pekáč položila na ďalší, aby mi šťava nevytekala do rúry
...zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C cca 45-50 min (podľa typu rúry)
...po 45 minútach pekáč odokryjeme
...a necháme ešte do chrumkava dopiecť odokryté - 10 minút s ventilátorom - aby koža na kurčati bola chrumkavá... a je to.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Domáca paštéta | Výborný obed z jedného hrnca, alebo "ministerské kurča" po mojom | Torta s čokoládovo-orechovou plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdena P. (Zrzkazz) ID 162742 (3.6.2012, 10:58)
Evi,
super recept, práve som dokončila obed a som nadšená. Výborné jedlo, je ho veľa - mám doma veľkých jedákov !! Daj ešte niečo obľúbené, vyskúšam. Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.6.2012, 15:27)
Zdenka, mám radosť, že Vám všetkým chutilo... Ďakujem za skvelú správu (F) (F) (F)
Prehrab sa mojimi receptami, možno tam ešte nájdeš niečo zaujímavé :-$ ...inak, mám doma pubertiaka - tiež veľkého jedáka, takže viem o čom píšeš ,-)
ODPOVEDAŤ
sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (31.5.2012, 12:35)
Evka, ja kuriatko veľmi nemusím :-$, ale po dopozeraní fotopostupu sa mi zbehli slinky, takže znova inšpirácia od teba (Y). Vyskúšam a zreferujem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.6.2012, 12:41)
Sylvuška... je to naozaj jednoduché a rýchle jedlo... a môžeš pri ňom improvizovať koľko chceš, jednoducho pridáš tie suroviny, ktoré máš rada, ktoré Vám chutia. Budem sa tešiť na Tvoje dojmy po vyskúšaní (L)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (13.3.2012, 22:02)
evicka, tesim sa, kedy ho vyskusam, uz aj ukladam, uuuuuuuzasneeeeeeee (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:26)
Kikuška, som veľmi rada, že som Ti svojim pracovným postupom na tomto zaujímavom recepte prihrala trošku inšpirácie (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (13.3.2012, 12:43)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:30)
(F)
ODPOVEDAŤ
Alic F. (Fafka) ID 216710 (12.3.2012, 19:42)
Chcem sa spýtať,kde zoženiem adžigu?
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:30)
Ja jej hovorím adžiga... som si tak nejak zvykla, ale názov tohto korenia je ADŽIKA a dá sa zohnať napr. tu http://www.bioaktiv.sk/?module=azTec&id=506
Ja som ju svojho času kupovala na Miletičke, býval tam medzi zelovocarmi stánok s koreninami. Ale napríklad už som ju aj v Kauflande dostala. Držím palce, je naozaj výborná. Ja ju používam aj do kebabu (mám v receptoch). (F)
ODPOVEDAŤ
eleonora s. (noricek) ID 199768 (11.3.2012, 21:14)
(Y) (Y) kurča ide posledne? (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:27)
Kurča ide až na vrch... po odkrytí je dobré ho nechať trošku ochrumkavieť :-$
ODPOVEDAŤ
Barbora U. (Tobitedy) ID 19530, mimibazar.sk/Tobitedy (9.3.2012, 19:51)
vyzerá to dobre (zajic),zajtra spravím na obed ^o).tá ryža sa tiež dobre spraví v tom pekáči a nie je tvrdá? :-$
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.3.2012, 18:06)
Aj ryža sa v pohode spraví spolu so zemiakmi a mäskom, len treba dostatočne podliať :-$
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (27.2.2012, 7:16)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) genialny napad, absolutne skvele jedlo (Y) (clamp) rychle, ziadny bordel v kuchyni, zeleninu som dala rovno cerstvu, koreniny ake spajza dala a dokonca (witch) neskutocne chvalila (Y) (Y) (Y) ,-) ,-) dakujeeeeeeeeeeeeeem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.3.2012, 20:03)
Mám obrovskú radosť Dáška, že sa zadarilo, že jedlo chutilo a ani bordel v kuchyni si nenarobila (Y) Ďakujem za milý komentár (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Liba B. (babibi) ID 213130 (21.2.2012, 12:13)
(Y) :-) ^o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 14:55)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2012, 18:57)
Evička, tieto Tvoje úžasné nafotené postupy ... skladám obrovitánsku pochvalu (clamp) (clamp) (clamp) a o chutnom receptíku nehovoriac :-p - fantastické - vyskúšame (F) (F) (F) Ďakujem za inšpiráciu (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 9:31)
Martinka... kedysi na začiatku môjho fungovania na mimibazare si patrila medzi tie, ktorých recepty a fotopostupy boli inšpiráciou pre mňa, takže to ja opäť a zasa skladám poklonu Tebe (clamp) (flower) Ďakujem za milé slová, od Teba vždy veľmi potešia. Budem rada, ak vyskúšate a bude Vám chutiť (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.2.2012, 18:12)
oooo, už ste večerali? stihla by som ešte? krásne podrobne nafotený postup (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 9:32)
Ivanka... u nás vždy niečo zostane... ja totiž neviem variť v malom ,-) Ďakujem za pochvalu (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.2.2012, 18:03)
Evka, vieš, že aj ja mám tento recept už niekoľko rokov, ale ešte som ho nevyskúšala, ale ty si ma svojim úžasným posupom a fotkymi opäť navnadila, tak určite naň dôjde. (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 9:36)
Darinka, naozaj to stojí za pokus... keď už pre nič iné tak pre málo použitého riadu ,-) Ja sa zasa dlhšie chystám na bavorskú roštenku, na ktorú ma úžasným postupom "ukecala" Sylvuš (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu