. .. .. .. .. .. .
. .

Fantastický banánový koláč tety Čitbajovej - RECEPT 4585

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 3078 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Fantastický banánový koláč tety Čitbajovej


[ recept č. 4585 zo dňa  ]


Fantastický banánový koláč tety Čitbajovej


POTREBNÉ PRÍSADY

v rámci dodržania autorských práv som koláčik nazvala podľa našej susedky, ktorá je ním preslávená po celej našej dedine :-Dkoláč to nie je jednoduchý ani veľmi lacný, ale som si istá, že keď si ho urobíte a ochutnáte, poviete si, že je hodný každej korunky aj každej minúty, ktoré ste mu venovali :-))) ...................................................................................................................................................................................................takže suroviny:CESTO: 8 žĺtkov, 14 dkg práškového cukru (dávam menej ) , 18 dkg mletých orechov, 8 bielkov, takú tretinku prášku do pečiva, postrúhaná polovica čokolády alebo dve ČL kakaa ( do cesta nejde žiadna múka :-) ) , odporúčam piecť na trošku menšom pekáči, tak cca 40x30cm, aby malo cesto nejakú výšku .................................................................................................................................................................PLNKA: 6 celých vajec, 30 dkg práškového cukru ( dávam oveľaaaa menej, napr. dnes cca 180-190g - avšak my nemáme radi príliš sladké koláče - preto uvádzam radšej gramáže z originál receptu, nech si každý upraví podľa seba ), 2 vanilky, 3 PL hladkej múky, 5 lyžíc vody, 25 dkg masla, ........................ banány ( ja som použila cca 5 stredných ), fľaštička zaváraných čučoriedok .......................................................PARÍŽSKY KRÉM: 2 šľahačkové smotany , práškový cukor podľa chuti, cca 1 ČL kakaa ( tiež podľa chuti).......... NA VRCH: niečo na ozdobu, my dávame čokoládové "myšince"

POSTUP PRÍPRAVY

kukiiiiiii kuk na obrázky :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Keďže je to koláč dosť náročný na prípravu, robím ho väčšinou na dve etapy. prvý deň si prevarím šľahačky a nechám ich v chlade cca 1 deň.
A upečiem si cesto ( samozrejme, kto chce, môže si cesto upiecť až ďalší deň, keď bude robiť krémy ). Žĺtka, cukor vymiešame do peny, pridáme kakao, orechy premiešané s práškom do pečiva, ...
...zmiešame so snehom...
...cesto vyzerá asi takto...
...a vylejeme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. pečieme cca 15 min na 200stupňoch ( podľa rúry ).
po upečení si cesto dáme na denko a odstránime papier. pod utierkou na chladnejšom mieste na nás počká do ďalšieho dňa :-)
Na ďalší deň si urobím krém č. 1 vajcia cukor, vanilku, múku a vodu rozšľaháme, aby neboli hrudky ( robím to mixérom )...
...a varíme nad parou do zhustnutia.
po vychladnutí krém vmiešame do rozšľahaného masla.
jednu tretinu krému natrieme na cesto,...
... naň si poukladáme banány narezané na kolieska a na ne natrieme zvyšok krému.
na krém si poukladáme odkvapkané čučoriedky.
potom si pripravíme parížsky krém: studené uvarené šľahačky z predošlého dňa si osladíme podľa chuti, vyšľaháme do tuha, počas šľahania pridáme kakao ( ja som dala cca 1 lyžičku ).
krém rozotrieme na koláč, pekne zarovnáme,...
... a na záver posypeme čokoládovými myšincami :-D
dáme stuhnúť do chladu.
medzitým si uvaríme kávu, ku ktorej si potom odrežeme kúsok koláčika a ponúkneme aj rodinku a známych. a potom už len relaxujeme po dobre vykonanej práci a spokojne sa olizujeme, aké sme my šikuľky, že sme si takúto dobrotu upiekli :-)))
a samozrejme prijímame komplimenty na našu osobu zo všetkých strán :-DDD


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cesnakovo-syrová pomazánka | Fantastický banánový koláč tety Čitbajovej | Klobásové koláčiky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka J. (lenula) ID 7422, mimibazar.sk/lenula (10.10.2012, 19:08)
Ahojcek,zajtra ho chcem upiect,ale neviem ako uvarit slahacku...treba ju variť v kelimku :-p dakujem,lenka
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (10.10.2012, 19:20)
Ahoj Lenka, šľahačky si prevar klasicky v hrnci, jednoducho ich tam vylej a daj na sporák, nech Ti prevrie a potom nechaj dobre vychladnúť- lepšie sa Ti bude na druhý deň šľahať :) :) :) ...nie v kelímku, ten by sa TI asi roztopil ,-)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (6.5.2008, 23:19)
Juli si naozaj šikuľka, vyzerá božsky (clamp) (clamp) (clamp) a musí byť aj riadne sýty ;-) ;-) ;-)...chválime tetu Čitbajovú (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (22.3.2008, 19:47)
Vyzera super,urcite ho vyskusame (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (24.3.2008, 20:38)
vyskusaj, dufam, ze bude chutit ... :-)
...este som rozmyslala, ze by to kludne bolo dobre aj s klasickou piskotou, kto nema rad orechy *-) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (22.3.2008, 18:58)
Vyzerajú perfektne. Určite aj výborne chutia. Škoda, že tu nebol recept skôr, už mám napečené, ale určite ho niekedy vyskúšam. (Y)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (22.3.2008, 21:49)
zdeni, skor som nemala fotky... :-| aj my sme ho dokoncili az dnes... ale ved na kolacik sa prilezitost vzdy najde ;-) (jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu