. .. .. .. .. .. .
. .

Bravčový guláš s príchuťou diviny - RECEPT 45363

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 229310 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Bravčový guláš s príchuťou diviny


[ recept č. 45363 zo dňa  ]


Bravčový guláš s príchuťou diviny


POTREBNÉ PRÍSADY

My s manželom sme úplne zbláznení do gulášov akéhokoľvek druhu a typu, sme gulášoví maniaci :) ktorí sú ochotní variť a jesť guláš kedykoľvek. Pri varení gulášu veľakrát improvizujem, nahrádzam, zamieňam a dopĺňam suroviny, ale mám aj svoj osvedčený guláš, ktorý je vždy mňamky a ktorý varím pre návštevy :) Ingrediencie na cca. 4 litrový hrniec: 1x balíček bravčového mäsa na guláš (ja som veľmi spokojná s mäskom, ktoré majú chladené v Bille, stojí balíček asi 2,2 eura) 1 PL horčica 1x väčší paradajkový pretlak 2 dl pivo 2 dl červené víno 1x zelená paprika 1x väčšia paradajka 4 strúčiky cesnaku 3x cibuľa 2 ČL majoránka 2 ČL mleté čierne korenie 1 ČL ríbezľový alebo brusnicový džem 1 ČL štipľavá mletá paprika 2 ČL sladká mletá paprika 1 ČL mletá rasca 4 PL gulášové korenie 6x borievky 1 ČL biele mleté korenie zeleninový bujón soľ múka

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu si nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji ju opražíme dozlatova. Zalejeme vodou (aby bola zaliata vodou tak 1 cm nad), zakryjeme a dusíme aspoň 20 minút (pokojne, ak neponáhľate, pri neustálom podlievaní a miešaní duste aj 45 minút pri dusení sa totiž vytvára ten sprájny glivajz, ktorý dáva gulášu tú krásnu vôňu, chuť a farbu).
Po 20 minútach pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a papriku a vhodíme do cibule, podleje a dusíme ďaľších 10 minút.
Mäsko nakrájame tak, ako máme radi, niekto má rád veľké kusy, takže ten ho môže rovno z obalu len umyť a vhodiť do hrnca, kto má rá menšie kúsky, tak nakrája. Podusíme zaliate vodou a zakryté 10 minút, aby mäso celé pekne zbelelo a zatiahlo sa.
Po 10 minútach vložíme nasekaný cesnak, vlejeme pretlak, horčicu, víno, pivo (nezľaknite sa, pivo vám po naliatí do hrna zapení). Vsypeme všetko korenie, vhodíme 4 bujónové kocky a celé posolíme. Zalejeme vodou a hodinu varíme.
Po hodine vsypeme na kocky (najlepšie také väčšie, aby to bolo také pravé gulášové) nakrájané zemiaky a varíme ďaľšiu pol hodinu. Potom skontrolujeme, či už sú zemiaky mäkké. Ak áno, pár ich roztlačíme o steny hrnca (tak asi 6 kusov), pekne to ochutí a aj zahustí polievočku. Dochutíme podľa potreby, tiež dosolíme, doštipľavíme, môžme pridať z horčice, vína alebo piva, ako sa vám žiada.
Na konci si do misky dáme 1 dl vody, v tom rozšľaháme 2 PL múky (úplne je jedno akej, používam takú, aká mi príde pod ruku), dáme si pozor na hrčky múky, aby bola voda s múkou úplne hladučká a pomaly vlejeme do vriacej polievky. Zamiešame a ja ešte zvyknem opäť naliať deci vody do misky, nasypať múku, opäť akúkoľvek, vymiešať husté cestíčko, ale také, aby sa trošku lialo a nahádžem rovno do gulášiku pár haluštičiek maličkých. Odstaviť a hotovo. Skúste servírovať horúce na taniery a na vrch gulášu hoďte pár koliesok cibule, uvidíte, aká je to pochúťka.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Ingrediencie na cca. 4 litrový hrniec: 1x balíček bravčového mäsa na guláš (ja som veľmi spokojná s mäskom, ktoré majú chladené v Bille, stojí balíček asi 2,2 eura) 1 PL horčica 1x väčší paradajkový pretlak 2 dl pivo 2 dl červené víno 1x zelená paprika 1x väčšia paradajka 4 strúčiky cesnaku 3x cibuľa 2 ČL majoránka 2 ČL mleté čierne korenie 1 ČL ríbezľový alebo brusnicový džem 1 ČL štipľavá mletá paprika 2 ČL sladká mletá paprika 1 ČL mletá rasca 4 PL gulášové korenie 6x borievky 1 ČL biele mleté korenie zeleninový bujón soľ múka


Cibuľu si nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji ju opražíme dozlatova. Zalejeme vodou (aby bola zaliata vodou tak 1 cm nad), zakryjeme a dusíme aspoň 20 minút (pokojne, ak neponáhľate, pri neustálom podlievaní a miešaní duste aj 45 minút pri dusení sa totiž vytvára ten sprájny glivajz, ktorý dáva gulášu tú krásnu vôňu, chuť a farbu).\r\nPo 20 minútach pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a papriku a vhodíme do cibule, podleje a dusíme ďaľších 10 minút.


Mäsko nakrájame tak, ako máme radi, niekto má rád veľké kusy, takže ten ho môže rovno z obalu len umyť a vhodiť do hrnca, kto má rá menšie kúsky, tak nakrája. Podusíme zaliate vodou a zakryté 10 minút, aby mäso celé pekne zbelelo a zatiahlo sa.


Po 10 minútach vložíme nasekaný cesnak, vlejeme pretlak, horčicu, víno, pivo (nezľaknite sa, pivo vám po naliatí do hrna zapení). Vsypeme všetko korenie, vhodíme 4 bujónové kocky a celé posolíme. Zalejeme vodou a hodinu varíme. Po hodine vsypeme na kocky (najlepšie také väčšie, aby to bolo také pravé gulášové) nakrájané zemiaky a varíme ďaľšiu pol hodinu. Potom skontrolujeme, či už sú zemiaky mäkké. Ak áno, pár ich roztlačíme o steny hrnca (tak asi 6 kusov), pekne to ochutí a aj zahustí polievočku. Dochutíme podľa potreby, tiež dosolíme, doštipľavíme, môžme pridať z horčice, vína alebo piva, ako sa vám žiada. Na konci si do misky dáme 1 dl vody, v tom rozšľaháme 2 PL múky (úplne je jedno akej, používam takú, aká mi príde pod ruku), dáme si pozor na hrčky múky, aby bola voda s múkou úplne hladučká a pomaly vlejeme do vriacej polievky. Zamiešame a ja ešte zvyknem opäť naliať deci vody do misky, nasypať múku, opäť akúkoľvek, vymiešať husté cestíčko, ale také, aby sa trošku lialo a nahádžem rovno do gulášiku pár haluštičiek maličkých. Odstaviť a hotovo. Skúste servírovať horúce na tanieri a na vrch gulášu hoďte pár koliesok vychladenej cibule, uvidíte, aká je to pochúťka.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< pre hubara a krizovkara- mojho najlepsieho tatinka :)... | Bravčový guláš s príchuťou diviny | autobus pre Viktora >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu