. .. .. .. .. .. .
. .

BABIČKIN Bebekovník - RECEPT 45261

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 149502 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


BABIČKIN Bebekovník


[ recept č. 45261 zo dňa  ]


BABIČKIN Bebekovník


POTREBNÉ PRÍSADY

na dva záviny: 1/2 kg polohrubej múky, 4dc mlieka /vlažného/, troška soli /1/2 kávovej lyžičky/, 2 PL cukru, 20g droždia /ja používam sušené takže podľa toho ako sa píše na sáčku - jeden sáčok by mal byť ok/ plnka: celý BB puding (250g praskoveho pudingu), 4dcl kryštál cukor - 300 g... a potom olej na pomastenie závinu a pokvapkanie plnky a múka na pomúčenie dosky a plechu a vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

tento recept je od mojej babičky, keď sme k starým rodičom chodili na návštevu ako malé deti, často ho robievala a nevedela som sa ho dojesť. vždy robievala viac, aby nám aj zabalila domov..

vypracujem cesto "štikaním" : droždie rozpustím v mlieku, nechám vykysnúť
pomúčim pracovnú dosku, vykysnuté cesto rozdelím na dva bochníky a každý vyvaľkám na obdĺžnik.
ten pomastím olejom, posypem plnkou /tú si tiež rozdelím na 2 polovice - na každý závin jednu polku/, pokvapkám olejom a cesto stočím na závin. Položím na vymastený a pomúčený plech, potriem vajíčkom, popichám a pečiem okolo 45 min, v stredne vyhriatej rúre /150 stupňov okolo/


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

potrebné suroviny - chýba mi tam ešte vajíčko. to som nemala, tak som závin pred pečením pomastila olejom a potom som kdesi čítala, že ak nie je vajce, treba potrieť smotanou alebo osladeným mliekom, tak som dodatočne spravila aj to hehe
vypracujem cesto
už vykysnuté
rozvaľkané, pomastené, posypané plnkou, pokvapkané olejom okraje zahneme a zvinieme
zvinuté a pripravené piecť /zabudla som plech pomúčiť ech/, podotykam ze treba pomastit vajickom a popichat ihlicou
upečené
treba nechať vychladnúť a až potom nakrájať, keď bude plnka vychladená a tuhá, ináč sa bude zle krájať a plnka bude vytekať
záviny zvyknú rýchlo schnúť, takže obalím do papiera na pečenie alebo potravinovej fólie a uložím na suché chladné miesto. dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Parížska čokoládová torta | BABIČKIN Bebekovník | Zemiakovo - mrkvové pyré >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Halina M. (anilah) ID 93483 (28.8.2016, 20:02)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lydia B. (saltyna) ID 76571 (1.5.2015, 8:39)
Marcelka čo znamená že cesto sa pripravuje "štikaním"?
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.10.2014, 15:43)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (14.11.2014, 18:20)
:-$
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (22.9.2014, 18:05)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (5.10.2014, 14:09)
:-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (upravené 16.7.2014, 10:01)
Celý problém "suchého" koláča vidím v tom, že do cesta nejde žiadny tuk a do kysnutého musí ísť. Takže ja by som dala aspoň 1,5 dcl oleja, alebo rozpustenej Hery a problém by mal byť vyriešený.
ODPOVEDAŤ
Monika P. (74monika) ID 108263 (15.7.2014, 20:02)
Takže koláčiky nepraskli, no bohužiaľ musím súhlasiť s mojou mamou, ktorá to ohodnotila asi takto:"To čo máš za recept? Je to suché ako keby to bolo upečené týždeň. Ale plnka je dobrá" A to podotýkam, jedla ho v ten deň keď som ho piekla, takže úplne čerstvý. Takže asi skončím s experimentmi a zostanem pri jednom, no overenom recepte.
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (20.9.2014, 11:31)
podla viacerych ludi je tento recept skvely... 100 ludi 100 chuti :^)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (74monika) ID 108263 (11.7.2014, 12:47)
No už sa pečie, zatiaľ nepraskol, tak už len to bude pre mňa úspech :-) :-) a konečne som použila BB puding, ktorý by bol čoskoro po záruke ,-)
keďže neviem zatiaľ posúdiť finálny výsledok, podelím sa s mojimi doterajšími postrehmi...
1. Ja som vajíčko mala, tak som aj do cesta dala a neviem či to teda bolo tým, ale mala som cesto dosť riedke, takže som musela pridať múku. Nechcela som to však prehnať, preto aby som s cestom mohla vôbec pracovať som si potrela olejom papier na pecenie a na ňom rozvaľkala aj naplnila závin, pomocou papiera stočila a hodila aj s papierom na plech.
2. 4 dcl kryštálového cukru nie je 300 gramov
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (6.4.2013, 6:54)
výborný,vdaka za recept
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (15.4.2013, 21:24)
juj dakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (2.5.2012, 18:38)
...K R A S A ... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (6.5.2012, 10:50)
Dakujem, dufam ze vam chutil
(Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Marta T. (kuriatko98) ID 28298 (5.2.2012, 19:16)
No ja musim povedat, ze chutovo je velmi dobrý, no ale mne cely popraskal..no a tiez je velmi tvrdy..neviem, kde sa stala chyba
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (12.2.2012, 15:47)
este mi napadlo ze cesto mohlo byt az prilis tenke.. a v teple sa este natiahlo a tym popraskalo....
ale mozno to je niecim inym :-$
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (9.2.2012, 7:43)
pred popraskanim treba bebekovnik ´ochranit´ tak ze pred pecenim ho dobre pomastime vajickom, ked nieje aspon ocukrovanym mliekom alebo smotanou...
tiez mozu byt priciny v teplote pecenia a dlzke..
uviedla som presne postupy a aj fotky ako vysiel mne... tak neviem, nechcem hadat
dufam ze nabuduce (ak budete chciet :-$ ) sa uz podari
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (13.1.2012, 19:25)
Bebekovník je suprový (Y) (Y)Práve sa dopiekol a mám obavy ci ostane niečo aj na zajtra :-)Vďaka za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (11.1.2012, 21:09)
DAKUJEM VAM VSETKYM, KTORI RADI SKUSATE NIECO NOVE...A ZE VAM CHUTI
MOJA BABICKA BY BOLA RADA.... (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta D. (Henite) ID 90160 (11.1.2012, 20:33)
(Y) Dakujem za super receptik, prave sme ochutnali a velmi nam chuti. Urcite to budem robit castejsie :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (yuyo) ID 8609, mimibazar.sk/yuyo (11.1.2012, 6:29)
vyzerá výborne, vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.1.2012, 22:37)
tak zavin sa vydaril a je naozaj chutny s tym BB pudingom. uz budem len takto piect . dakujem ti (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (10.1.2012, 22:41)
(F) (L) za to moze moja Babicka..... som rada ze Ti chuti.... (L)
ODPOVEDAŤ
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.1.2012, 14:44)
SUPER dakujem za taku rychlu odpoved pretoze cestičko uz kysne a ja som sa akurat chystala ze do plnky prisypem dalsie balenie aby tam bolo tolko ako ste vy napisali . dufam ze sa mi podari tak ako vam . napisem potom pretoze taketo zaviny ja milujeeem
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (10.1.2012, 15:21)
(Y) urcite sa podari..... a prosim nevykajme si..... (hello) :-)
ODPOVEDAŤ
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.1.2012, 14:06)
chcela by som dnes spravit podla vasho receptu zavin na plnku pisete ze cely BB puding 450g no ja mam balenie 250g a aj na vasom obrazku je si myslim 250g balenie tak neviem ci je to tam chyba v postupe alebo tam naozaj ide 450g . dakujem :^) :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (10.1.2012, 14:30)
juuuuuj dakujem za upozornenie.... ako som len mohla 8o|
naozaj je to 250g.... hned opravim recept
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (upravené 10.1.2012, 14:32)
no prave mi napadlo, ze BB puding je PUDING... takze teoreticky akykolvek puding by sa mohol hodit... BB puding je 250g... teda 5 a pol pudingovych sackov, ked su po 45g...
ja osobne som neskusala ine pudingy, ale ako vravim... teoreticky je to mozne..
akykolvek cokoladovy, kakaovy a kto rad experimentuje moze aj ovocne alebo ine pudingy. dokopy pudingu by vsak malo byt okolo 250g
dufam, ze tato odpoved pomoze *-) :-$
ODPOVEDAŤ
Liba B. (babibi) ID 213130 (9.1.2012, 15:35)
(Y)vypadá to moc dobře,ale když tady není u nás BB pudink,pak jakou tu nádivku udělat? :-$ *-)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jana z VM) ID 182471 (9.1.2012, 7:00)
Jestli jsem to dobře pochopila, tak se puding s cukrem NASYPE na těsto??
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (9.1.2012, 15:15)
ano, najprv sa ale cesto pomasti olejom a tak ako na obrazku sa ´nasype´ vrstva =)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu