. .. .. .. .. .. .
. .

SLOVENSKÝ KRÉMOVNÍK - RECEPT 44635

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 124458 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


SLOVENSKÝ KRÉMOVNÍK


[ recept č. 44635 zo dňa  ]


SLOVENSKÝ KRÉMOVNÍK


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 70 g tuku (Palmarín, Hélia), 20 g Salajky, 120 ml mlieka KRÉM : 250 g masla, 230 g kryštálového cukru, 1 vanil. cukor, 600 ml mieka, 5 lyžíc hrubej múky, 50 ml vajcový koňak + pikantný lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu (popichať cesto) a upečieme.
KRÉM : Z mlieka, múky, kryštálového a vanil. cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi primiešame maslo. Ja som pridala aj vajcový koňak, no nemusí byť.
Na prvý plát natrieme tretinu krému, zakryjeme druhým. Ten natrieme lekvárom a zakryjeme tretím, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zbytok plnky. Koláč treba dať do chladničky odležať, aby zmäkol.
<< Hriešna trojka alebo "Karamelovo-čokoládovo-orechové kocky" | SLOVENSKÝ KRÉMOVNÍK | Sloník k narodeninám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458 (14.12.2011, 19:10)
Evka máš pravdu, ten smrad je hrozný, no koláčik je (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.12.2011, 19:45)
Olinka, vyzerá krásne Tvoj slovenský krémovník ... tiež robievam tieto - hovoríme im Salajkové rezy... ten smrad keď sa to pečie je hrozný (to tá Salajka) ... ale výsledok stojí za to, sú naozaj úžasné a Tebe sa podarili naozaj ukážkové... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458 (14.12.2011, 19:11)
Evka máš pravdu, ten smrad je hrozný, no koláčik je (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu