končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) SLOVENSKÝ KRÉMOVNÍK[ recept č. 44635 zo dňa 4.12.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 70 g tuku (Palmarín, Hélia), 20 g Salajky, 120 ml mlieka KRÉM : 250 g masla, 230 g kryštálového cukru, 1 vanil. cukor, 600 ml mieka, 5 lyžíc hrubej múky, 50 ml vajcový koňak + pikantný lekvár POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu (popichať cesto) a upečieme. KRÉM : Z mlieka, múky, kryštálového a vanil. cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi primiešame maslo. Ja som pridala aj vajcový koňak, no nemusí byť. Na prvý plát natrieme tretinu krému, zakryjeme druhým. Ten natrieme lekvárom a zakryjeme tretím, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zbytok plnky. Koláč treba dať do chladničky odležať, aby zmäkol. |
Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458 (14.12.2011, 19:10) | |
Evka máš pravdu, ten smrad je hrozný, no koláčik je | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.12.2011, 19:45) | |
Olinka, vyzerá krásne Tvoj slovenský krémovník ... tiež robievam tieto - hovoríme im Salajkové rezy... ten smrad keď sa to pečie je hrozný (to tá Salajka) ... ale výsledok stojí za to, sú naozaj úžasné a Tebe sa podarili naozaj ukážkové... | |
ODPOVEDAŤ |
Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458 (14.12.2011, 19:11) | ||
Evka máš pravdu, ten smrad je hrozný, no koláčik je | ||
ODPOVEDAŤ |