. .. .. .. .. .. .
. .

SKVELÝ GULÁŠ Z RÚRY - RECEPT 40792

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 6743 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)


SKVELÝ GULÁŠ Z RÚRY


[ recept č. 40792 zo dňa  ]


SKVELÝ GULÁŠ Z RÚRY


POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg hovädzieho mäsa (kedysi som používala stehno, lebo sme fajnoví ohľadom mastného mäsa, ale po skúsenostiach som sa vrátila k starej dobre kližke), 3-4 veľké cibule nakrájané na kocky, 5-6 strúčikov cesnaku nasekaných na drobno, 2 lyžičky gulášového korenia, 3 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžička pálivej papriky (samozrejme môžeme vynechať), 3 polievkové lyžice Solamylu, 2 kocky hovädzieho bujónu, soľ podľa chuti (ja dávam cca 3 kávové lyžičky), 1 paradajkový pretlak, 2 zelené papriky nakrájané na malé kúsky (nemusí byť), 1-1,5 l vody

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som dostala asi pred dvomi rokmi mailom od kamaráta. Keďže som dosť lenivý človek, hneď som ho vyskúšala a je fakt výborný a hlavne - bez roboty. Priznám sa, klasickou cestou sa mi v domácich podmienkach nikdy nepodarilo uvariť taký výborný guláš. Každý, komu som posunula recept sa zalizuje,o) 2 poznámky: na prípravu je nutný pekáč s pokrievkou a dôležité je neotvárať pekáč počas pečenia. Odparila by sa voda a mohlo by to prihorieť. Tak tu je postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Nakrájame si mäsko, cibuľu, cesnak
Pridáme ďalšie suroviny podľa popisu a zalejeme vodou. Bujón nie je nutné rozpustiť vo vode, jednoducho tam tie kocky šupneme. Vznikne takáto trošku nevzhľadná masa,o)
Ja robím tento guláš v takomto pekáči.
A to je ale fakt všetko. Guláš dáme do rúry na 180 stupňov na cca 1,5 hodiny. Možno si po prvom pečení upravíte čas a dobu pečenia podľa svojej rúry. Neotvárame rúru a hlavne dievčatá - nečumíme dovnútra,o)
Hotový produkt lenivého varenia, tentokrát s českými bramborovými knedličkami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Svadobny kosik podla zelania | SKVELÝ GULÁŠ Z RÚRY | Košík s kvietkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Katarina S. (kaiška) ID 69495 (22.10.2015, 12:30)
fuuuuuha tak toto bola fakt pecka, dakujem za skvely receptik. A taka otazocka, nemas viac takych lenivych receptov? (Y) (Y) :-) :-D ,-) :-$ (H)
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (LuciaK1) ID 261316, mimibazar.sk/LuciaK1 (23.4.2015, 20:09)
MNAM!!!! vyborne! :) ale musela som to robit az dve a pol hodky
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (10.1.2015, 12:11)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (alenie3) ID 135571 (9.1.2015, 14:22)
fakt dobrota, cely byt vonal a chutilo (pl)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (2.9.2012, 18:54)
Zdravim, chutovo je vyborny, ale robim ho z hovadzieho masa (mocing) a po 1,5 h je maso stale tvrde. Neviete mi poradit co s tym? Zatial som pridala dalsich 15 minut. *-)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (2.9.2012, 21:20)
Tak som to nakoniec po tych 15 minutach este odokryte dopiekla dalsich 10minut a je fantasticky. Aj muzik si ho chvalil a to je co povedat. K tomu som prvykrat urobila aj taketo zemiakove knedliky, velmi sa k tomu hodia. Mnam. Diky za recept. (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (11.9.2012, 10:00)
Tanicka, ospravedlnujem sa, ale nasla som Vasu otazku az teraz. Nic sa nestane, ak predlzite dobu pecenia kludne aj na 2 hodky, aj ja to tak v poslednej dobe robim a pridam o trosicku viac vody. (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (31.8.2012, 14:58)
Super, toto vyskusam :-). Ja varim klasicky, cesky, davam do neho aj cierne pivo, ale toto skusim :-), aspon na porovnanie, ze ktory bude lepsi :-). Inak, kližka je český výraz :-), na Slovensku "močing", resp. spisovne sa to vola "nožina" :-D.
ODPOVEDAŤ
Danka Š. (danielik7) ID 243433 (19.5.2012, 11:55)
Marcelka, už viac krát som sa inšpirovala receptami z MMB, ale po tomto som sa musela zaregistrovať, aby som sa mohla poďakovať za úžasný recept |:o) Gulášik bol presne mne na chuť, a tá jednoduchá príprava (radost) Môžem iba odporúčať (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (11.9.2012, 9:58)
Dakujem Danka, aj ked trosku oneskorene :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (27.2.2012, 9:07)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
stefani p. (fifalco) ID 157848 (26.2.2012, 14:27)
kliška/kližka je sval z lýtka ,) volajú ho aj močing
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (13.2.2012, 20:01)
:-)
ODPOVEDAŤ
Nada P. (adka67) ID 59235 (13.2.2012, 19:57)
ahoj,skušala som takto robiť aj guľaš zo zemiakmi a bol vyborný,dala som do hrnca všetko čo do guľaša ide ,zaliala som to vodou-vybornýýý, (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JankaS7) ID 68065 (12.2.2012, 17:12)
Ahoj, asi sa hlúpo pýtam, ale čo je to tá kližka? Ešte by ma zaujímalo, akú máš varnú dosku a ako sa na nej varí i ako ju udržiavaš. Dík.
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (13.2.2012, 19:48)
Ahoj, Kližka je druh hovädzieho mäsa. Je to také akoby mramorované mäso, prerastené tukom a takými jemnými blankami. Z toho dôvodu je po dôkladnom uvarení mäsko šťavnaté a do gulášu uvoľní glej, čo aj zahustí omáčku. V mäsiarni Ti určite poradia, v hypáči ani neviem, ako sa to volá, kupujem to podľa vzhľadu. Čo sa týka tej dosky - je to Electrolux, plynová so sklokeramikou a udržiava sa priam príšerne ,-). Neviem sa doleštiť, pri čistení zavadzajú tie horáky a stále sú tam šmuhy, nech to leštím čímkoľvek. (L)
ODPOVEDAŤ
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (31.8.2012, 12:46)
Hehe, to poznam. Aj ja mam taku, ale Zanussi. No poviem ti ze nikdy viac keramiku s horakmi, to cistenie je za trest.
ODPOVEDAŤ
stefani p. (fifalco) ID 157848 (12.2.2012, 16:21)
ahoj, chutil skoro ako maďarský guláš. robila som v jenskej mise, k tomu kysnutý knedlík. noo, chutilo, môže byť. :-p
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (13.2.2012, 19:49)
Gratulujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka G. (amberxy) ID 186722 (23.1.2012, 10:02)
(Y) gulasik je naozaj skvely (clamp) (clamp) super recept
ODPOVEDAŤ
heny p. (heny6020) ID 222996 (23.11.2011, 3:00)
no toto musim vyskusat (jidlo) ozwem ako to dopadlo :-p
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (17.8.2011, 12:27)
vyskusam na buduci tyzden tento recept, ale z polovicnej davky a v jenskej mise. drzte palce!
ODPOVEDAŤ
heny p. (heny6020) ID 222996 (23.11.2011, 3:03)
ja to budem tiez robit v jenskej,sme len dvaja (pusa)
. .katka otwarat nemusime, vidime do nej (Y) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Nada P. (adka67) ID 59235 (27.7.2011, 16:21)
dakujem za recept,je fakt super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (8.7.2011, 23:07)
Maci, nemam pekac s vrchom - myslis, ze by to bolo ok zakryte alobalom alebo plechom?
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (23.7.2011, 18:35)
ja som ho uz viac krat robila s jednou vrstvou alobalu, dobre upevnit po okrajoch (Y) (Y)super gulas!!!!
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (9.7.2011, 21:44)
Za pokus to stoji. Ak alobalom, tak by som dala aspon 2 vrstvy a riadne utesnit, alebo ten plech. Podstatne je, aby neunikala para, asi by to prihorelo. A nemas tzv. Jensku misu? V nej by to islo podla mna bez problemov. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janka K. (Janulka48) ID 190753 (20.6.2011, 22:44)
vcera bol robeny na obedik a zozal obrovsky uspech (L) fantasticky recept (child9) (child9)
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (21.6.2011, 8:56)
Gratulujem Janka a som rada, ze chutil (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (20.6.2011, 20:43)
Čo by sa stalo, keby som do toho hodila aj zemiaky? *-)
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (21.6.2011, 8:58)
Neviem, neskusala som, ale s najvacsou pravdepodobnostou by sa rozvarili, kedze sa to robi 1,5 hodiny. Na druhej strane-mozno by to nebolo na skodu (hello). Ak to vyskusas aj s tymi zemiakmi, daj vediet, ako to dopadlo (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu