. .. .. .. .. .. .
. .

Mliečna ryža - riisipuuro - RECEPT 40038

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DETSKÉ ŠPECIALITY

ID 87360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Mliečna ryža - riisipuuro


[ recept č. 40038 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

2 dl vody, 2 dl ryže, 1-2 lyžičky soli, 1 l mlieka. Na dochutenie: maslo (najlepšie s príchuťou - soľ), lekvár, ovocná polievka,....podľa fantázie

POSTUP PRÍPRAVY

Robím to celé nad parou, tak že nádoby na seba musia tesne sadnúť...

Vodu dáme zovriať (dosť, aby sa nám do konca neodparila). Do hornej nádoby dáme ryžu, vodu a soľ. Keď nám ryža vsiakne vodu (asi po 10 min.), prilejeme mlieko a tiež zakryté (ako od začiatku) bez dozoru necháme 1 hod - 1 h 20 min......asi podľa druhu ryže....nech to nie je zasa príliš vodové, ale ani suché (treba si odsledovať podľa seba). Dáme na taniere, pridáme lyžicu masla a papáme.
Našej rodine to strašne chutí. Dcéra mi skoro nič nezje, ale z tohto si dá aj duplu. Ja som najprv nemohla mliečnu ryžu so soľou, ale už som si zvykla a robíme to aspon raz do týždňa na raňajky, hlavne cez víkend. Dobrú chuť! :)
<< Marcipánovo - orechové guľky | Mliečna ryža - riisipuuro | Barbie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (21.6.2012, 22:06)
Heňa, čo tak skúsiť pískací hrniec /mliekovar/? Ja z neho vyberiem píšťalku a ...
ODPOVEDAŤ
Henrieta C. (henina) ID 87360 (4.7.2012, 23:22)
No neviem, taký nemám. Mám taký poschodový, čo som ho preto nenazvala, lebo neviem ako sa volá po slovensky
. Spodná časť je najväčšia na vodu, na to sa dá dať bud hrniec s dierkami - parená zelenina, buchty alebo obyčajný a v tom robím väčšinou mliečnu ryžu, krupicovú kašu, pudingy...lebo mám indukčný sporák, a ešte nezvyk, tak sa bojím aby som tie veci nespálila.... *-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu