. .. .. .. .. .. .
. .

JEMNÉ ROŽTEKY - RECEPT 36956

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 73898 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


JEMNÉ ROŽTEKY


[ recept č. 36956 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej múky ,1 šľahačka 33 %, 25 dkg eidamu 40 % - na jemno nastrúhať, 1 maslo, 2 žĺtka , soľ kvások: 2 kocky kvasníc (2 x42 g ), 2 lyžice mlieka , 1 lyžička cukru - urobíme kašičku

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených prísad vypracujeme cesto, rozdelíme asi na 8 bochníkov, cesto vygúľame asi na 0,5 - 1 cm, rozdelíme na 8 častí, zatočíme rožteky, dáme na naolejovaný plech (nešetríme olejom) a necháme asi 1-1,5 hod. vykysnúť. Natrieme vajíčkom, posypeme hrubou soľou, kmínom, rascou....

Tento recept mám od mojej dobrej známej, rožteky sú výborné, jemné. Ja som to skúšala aj tak, že som cesto vykrajovala (ako na oškvarkové pagáčiky) je to menej roboty.
<< Krstinova č.2 :O) | JEMNÉ ROŽTEKY | Ciciky 4 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu