. .. .. .. .. .. .
. .

lávový koláč - lava cake :) - RECEPT 36950

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 121914 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)


lávový koláč - lava cake :)


[ recept č. 36950 zo dňa  ]


lávový koláč - lava cake :)


POTREBNÉ PRÍSADY

100g čokolády (ja som dala 52%, čím je väčší obsah kakaa, tým viac treba potom cukru), 90g kryštálového cukru, dve celé vajcia + dva žltky, 90g polohurbej múky, 100g masla

POSTUP PRÍPRAVY

1. roztopíme si čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli (a odstavíme aby trošku vychladla pokial ju vmiešame do druhej zmesy),
2. vymiešame vajcia so žltkami s cukrom a pomaly primiešame múku.
3. obe zmesy pomaly dáme dokopy tak pomaly aby sa vajíčka nezrazili...a cesto je hotové :)
4. vymastíme maslom formu a posypeme cukrom, alebo kakaom (nie múkou),
5. vylejeme cesto a pri teplote 200 stupnov pečieme 7min - ani o sekundu viac.

ak chcete aby bola čokoláda vo vnútri redšia, tak treba pridať viac masla, a jedno vajíčko.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pred upečením
po upečení - vyzerá to ako muffiny, znakom, že je to hotové je aj, že to začína pukať....ale netreba to nechať popukať veľmi aby neboli diery odkial nám újde čokoláda, a vážne nepiecť dlhšie ako 7min, inak ostane iba čokoládové cesto :) aj ked aj to je chutné
príklad toho ako velmi riadka môže byť čokoláda


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Americky kolač | lávový koláč - lava cake :) | notebook >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka H. (dju000) ID 46374 (14.2.2016, 11:21)
pečiem :) som zvedavá, či sa podarí :) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica H. (lubina79) ID 47513, mimibazar.sk/lubina79 (17.3.2013, 11:57)
(Y) :-) :-D ,-) [A] (podzim):putnam: :poop:
ODPOVEDAŤ
Andrea G. (33andrejka33) ID 168139 (9.1.2013, 21:50)
Dobrý deň, velmi ma zaujal vas recept, chcela by som ho odskusat. len mam jeden dotaz, z toho mnozstva prisad uvedenych vo vasom recepte dostanete tolko kusov ako je na fotke?
dakujem
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (10.4.2013, 12:24)
Ano :)
ODPOVEDAŤ
Lydia B. (saltyna) ID 76571 (30.12.2012, 13:29)
chcem sa spýtať, ako je možné že v strede ostane samotná čokoláda keď ju predtým treba zmiešať s cestom z múky a vajec? Potom sa tá čokoláda nejako oddelí?
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (10.4.2013, 12:25)
neoddelí, ostane pôvodna hmota, je jedlá takže žiadne strachy (H)
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (29.12.2012, 14:17)
Chcem sa spytat mozem to piect ajv plechu na mafiny? Dakujem :-)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (angiel1) ID 103152 (24.12.2012, 11:35)
tento lávový koláč je úplne božský! ste výborná kuchárka (Y) :-) (child1) (jidlo) (santa) (snehulak)
ODPOVEDAŤ
Lenka H. (muffinka1992) ID 172647 (2.10.2012, 22:09)
(sampus)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (30.4.2012, 18:42)
vyzera to vynikajuco :)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (30.4.2012, 16:00)
Ten koláčiky je dobrý len keď je čerstvý alebo stred zostane tekutý aj do druhého dňa?
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (29.12.2012, 1:50)
nuž, nikdy tak dlho nevydržal :D
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (28.4.2012, 14:39)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (janka238) ID 84552 (28.3.2012, 18:57)
Práve som tento koláčik dopiekla. Keď si z neho odložím do druhého dňa ostane to vnútro tekuté?
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (29.12.2012, 13:46)
určite ostane, potom ho už len nezohrievajte v mikrovlnke, lebo to by mohlo spôsobiť, že vnútro stuhne
ODPOVEDAŤ
Adela C. (adela181) ID 116891, mimibazar.sk/adela181 (15.4.2011, 12:07)
Dnes som vyskúšala tento receptík a je naozaj super a samozrejme aj koláčiky sú vynikajúce. Vrelo odporúčam všetkým domácim gazdinkám (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
LUCIA F. (LUFED1) ID 132391 (13.4.2011, 12:05)
(Y) ochutnala som priamo u sl.kuchárky , bol bombový ,.....dnes idem realizovať vo svojej kuchyni, tak uvidíme čo z toho bude :-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (5.2.2011, 22:07)
robíte chúťky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (5.2.2011, 18:08)
aj ja robim mam v receptoch... ja to volam cokoladove srdce .... mozem len odporucit... mnam.... ja pouzivam nan 70 percentnu cokoladu..... ale dobre vediet ze sa da aj takato , zrovna sa ma mama dnes na to pytala lebo je v irsku a tam nemaju take cokolady....
ODPOVEDAŤ
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (5.2.2011, 18:18)
a ja, že prečo som nevedela nájsť skoro žiadny slovenský recept ked som dala vyhladať lávový koláč (tak to volali v usa ked som bola)...a to každý to má pod iným názvom :)...kedže to bol môj prvý pokus, tak som neinvestovala až do 75%...ale aj s tou 52% to bolo viac než dobré, som bola nadmieru spokojná :)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (5.2.2011, 17:38)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (5.2.2011, 17:36)
:-p :-p :-p mňam (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu