. .. .. .. .. .. .
. .

Bryndzovo škvarkové pagáčiky - RECEPT 36223

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Bryndzovo škvarkové pagáčiky


[ recept č. 36223 zo dňa  ]


Bryndzovo škvarkové pagáčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie na cesto: 500 g hladkej múky, 200 g kyslej smotany, 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 42 g droždia, 1 čajovú lyžičku soli, 125 g bryndze, 150 - 170 ml mlieka, 3 žĺtky. Okrem toho potrebujeme 200 g pomletých oškvarkov, 100 g bravčovej masti, tvrdý syr na strúhanie na posyp, vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup.

Na myšlienku pridať do oškvarkových pagáčikov bryndzu ma priviedol tento receptík domacipekarny.dama.cz/ recept.php?r=7373


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a trocha vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vzíde, pridáme ostatné suroviny - okrem oškvarkov, masti a tvrdého syra.


Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste - nechala som ho kysnúť cca 45 minút.


Keď cesto vykysne, tak ho na pomúčenej doske vyvaľkáme cca na hrúbku 1 cm. Snažíme sa cesto vyvaľkať do tvaru štvorca.


Prostrednú tretinu cesta potrieme pomletými oškvarkami, ktoré sme vymiešali s bravčovou masťou.


Kraje cesta preložíme do stredu


xx


Povaľkáme valčekom tak, aby nám vznikol obdĺžnik


Jednu tretinu cesta preložíme


Cez ňu preložíme opačnú stranu cesta


Znovu trochu "prejdeme" valčekom


Vzniknutý obdĺžnik preložíme na dva krát


xx


Prikryjeme utierkou a necháme znovu 30 minút kysnúť. Tento postup zopakujeme ešte dva krát.


Keď je cesto dôkladne vykysnuté, opäť ho na pomúčenej doske vyvaľkáme.


Okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky.


Radielkom na každý pagáčik vytvoríme mriežku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 10 - 15 minút pokysnúť.


Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Časť som robila so syrom, časť bez syra. Dáme piecť do vyhriatej rúry, piekla som na 200 C.


Ihneď po vybratí z rúry som ich pomašlovala bravčovou masťou.


A tu sú už v plnej svojej kráse. Z tejto dávky mi vyšlo cca 35 ks pagáčikov.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Broskyňovo šľahačkový zákusok s mascarpone | Bryndzovo škvarkové pagáčiky | torta na krivo :-)) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (16.1.2014, 16:17)
(clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (Fafav) ID 30923 (12.1.2014, 23:15)
Dnes som sa na ne odhodlala, sú výborné (Y), vďaka za recept. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.1.2014, 15:12)
Vierka to ma teší, že chutili (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (6.11.2012, 20:13)
jaaaaaaj Ivetka na noc pozerat na tieto pagaciky ,-) veru nedobre vsak sa mi o tom aj snivat bude :^) tak uzasne vyzeraju (Y) urcite vyskusam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2012, 20:38)
Evka som rada, že sa ti páčia (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (Katinka2323) ID 146653 (20.10.2012, 16:41)
(Y) waaaaaaaau,super receptik,dakujem :-$ (clamp) prvy krat som ich robila a nelutujem,ze prave vas recept som si zvolila (radost) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.11.2012, 19:57)
Katka to ma veľmi teší (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (13.1.2011, 18:04)
práve som vybrala prvý plech z rúry,výborne sa mi robilo s cestom ,sú vynikajúce /aj keď ešte fúkame na ne....aby vychladli/Ďakujem za receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.1.2011, 21:11)
tak to ma teší (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (11.1.2011, 15:10)
vyzerajú super (Y) (Y) (Y) hneď by som si dala :-) určite čo najskôr vyskúšam
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:34)
tak už len dúfam, že vám budú chutiť tak, ako nám (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (11.1.2011, 15:01)
Super inšpirácia Yvett (Y) v tejto kombinácii som ich ešte nepiekla, ani nejedla, určite ich spravím (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:33)
daj potom vedieť či si bola spokojná (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 12:12)
Nadherne, uzasne, dokonale. No, ved Ivetkine kysnute ani ine nemoze byt (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:32)
Adrika ďakujem za krásny komentárik (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (10.1.2011, 23:01)
Ivetka,to je ale dobrota.. (Y) (Y) (Y)oskvarkove pagaciky zboznujem,ale sama som este nikdy nepiekla ,-) ,-)no,musim nabrat odvahu (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:31)
Maťka ty nemusí brať žiadnu odvahu, tebe sa určite podaria, je to síce troška babračka, ale výsledok stojí za to (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (10.1.2011, 20:41)
:-o :-o :-o no super ,-) ,-) ,-) dve najobľúbenejšie dobrôtky v jednom (jidlo) (jidlo) (jidlo) tak to sa mi páči (Y) (Y) (Y) určite skúsim :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:31)
sú - teda boli veľmi dobré (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.1.2011, 16:45)
Ivetka, Ty si ale veľká vymyselníčka... skvelú kombináciu si vymyslela (Y) (Y) (Y) Hneď ako ma chytí pagáčová mánia určite vyskúšam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.1.2011, 20:27)
Evka nápad som odkukala, ale sú ozaj výborné (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (10.1.2011, 15:14)
tak toto musíme mať aj my na stole,už sa teším na ne :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.1.2011, 20:27)
Katarínka verím, že nesklamú (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (9.1.2011, 22:29)
zaujímavý receptík :-o
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 22:31)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (9.1.2011, 21:25)
Veľmi zaujímavá kombinácia,bryndza a škvarky,ale vyzerá to výborne.Ivetka,tú bryndzu si dala do cesta?Správne som to pochopila? *-) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 21:32)
Áno, dala som ju do cesta a musím povedať, že táto kombinácia je úplne bezkonkurenčná, ak vyskúšaš, tak isto neobanuješ, sú ľahké, nadýchané a veľmi veľmi jedlé (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu