Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Bryndzovo škvarkové pagáčiky
[ recept č. 36223 zo dňa 9.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ingrediencie na cesto: 500 g hladkej múky, 200 g kyslej smotany, 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 42 g droždia, 1 čajovú lyžičku soli, 125 g bryndze, 150 - 170 ml mlieka, 3 žĺtky. Okrem toho potrebujeme 200 g pomletých oškvarkov, 100 g bravčovej masti, tvrdý syr na strúhanie na posyp, vajíčko na potretie.
POSTUP PRÍPRAVY
Viď obrázkový postup.
Na myšlienku pridať do oškvarkových pagáčikov bryndzu ma priviedol tento receptík domacipekarny.dama.cz/ recept.php?r=7373
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a trocha vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vzíde, pridáme ostatné suroviny - okrem oškvarkov, masti a tvrdého syra.
Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste - nechala som ho kysnúť cca 45 minút.
Keď cesto vykysne, tak ho na pomúčenej doske vyvaľkáme cca na hrúbku 1 cm. Snažíme sa cesto vyvaľkať do tvaru štvorca.
Prostrednú tretinu cesta potrieme pomletými oškvarkami, ktoré sme vymiešali s bravčovou masťou.
Kraje cesta preložíme do stredu
xx
Povaľkáme valčekom tak, aby nám vznikol obdĺžnik
Jednu tretinu cesta preložíme
Cez ňu preložíme opačnú stranu cesta
Znovu trochu "prejdeme" valčekom
Vzniknutý obdĺžnik preložíme na dva krát
xx
Prikryjeme utierkou a necháme znovu 30 minút kysnúť. Tento postup zopakujeme ešte dva krát.
Keď je cesto dôkladne vykysnuté, opäť ho na pomúčenej doske vyvaľkáme.
Okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky.
Radielkom na každý pagáčik vytvoríme mriežku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 10 - 15 minút pokysnúť.
Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Časť som robila so syrom, časť bez syra. Dáme piecť do vyhriatej rúry, piekla som na 200 C.
Ihneď po vybratí z rúry som ich pomašlovala bravčovou masťou.
A tu sú už v plnej svojej kráse. Z tejto dávky mi vyšlo cca 35 ks pagáčikov.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (12.1.2014, 23:15) |
Dnes som sa na ne odhodlala, sú výborné , vďaka za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.1.2014, 15:12) |
Vierka to ma teší, že chutili |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (6.11.2012, 20:13) |
jaaaaaaj Ivetka na noc pozerat na tieto pagaciky veru nedobre vsak sa mi o tom aj snivat bude tak uzasne vyzeraju urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.12.2012, 20:38) |
Evka som rada, že sa ti páčia |
ODPOVEDAŤ |
Katarína C. (Katinka2323) ID 146653 (20.10.2012, 16:41) |
waaaaaaaau,super receptik,dakujem prvy krat som ich robila a nelutujem,ze prave vas recept som si zvolila |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.11.2012, 19:57) |
Katka to ma veľmi teší |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (13.1.2011, 18:04) |
práve som vybrala prvý plech z rúry,výborne sa mi robilo s cestom ,sú vynikajúce /aj keď ešte fúkame na ne....aby vychladli/Ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.1.2011, 21:11) |
tak to ma teší |
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (11.1.2011, 15:10) |
vyzerajú super hneď by som si dala určite čo najskôr vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:34) |
tak už len dúfam, že vám budú chutiť tak, ako nám |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (11.1.2011, 15:01) |
Super inšpirácia Yvett v tejto kombinácii som ich ešte nepiekla, ani nejedla, určite ich spravím |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:33) |
daj potom vedieť či si bola spokojná |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 12:12) |
Nadherne, uzasne, dokonale. No, ved Ivetkine kysnute ani ine nemoze byt |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:32) |
Adrika ďakujem za krásny komentárik |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (10.1.2011, 23:01) |
Ivetka,to je ale dobrota.. oskvarkove pagaciky zboznujem,ale sama som este nikdy nepiekla no,musim nabrat odvahu |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:31) |
Maťka ty nemusí brať žiadnu odvahu, tebe sa určite podaria, je to síce troška babračka, ale výsledok stojí za to |
ODPOVEDAŤ |
| Maria P. (teleflex) ID 105501 (10.1.2011, 20:41) |
no super dve najobľúbenejšie dobrôtky v jednom tak to sa mi páči určite skúsim |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.1.2011, 20:31) |
sú - teda boli veľmi dobré |
ODPOVEDAŤ |
| Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.1.2011, 16:45) |
Ivetka, Ty si ale veľká vymyselníčka... skvelú kombináciu si vymyslela Hneď ako ma chytí pagáčová mánia určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.1.2011, 20:27) |
Evka nápad som odkukala, ale sú ozaj výborné |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (10.1.2011, 15:14) |
tak toto musíme mať aj my na stole,už sa teším na ne |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.1.2011, 20:27) |
Katarínka verím, že nesklamú |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (9.1.2011, 22:29) |
zaujímavý receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 22:31) |
|
ODPOVEDAŤ |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (9.1.2011, 21:25) |
Veľmi zaujímavá kombinácia,bryndza a škvarky,ale vyzerá to výborne.Ivetka,tú bryndzu si dala do cesta?Správne som to pochopila? |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 21:32) |
Áno, dala som ju do cesta a musím povedať, že táto kombinácia je úplne bezkonkurenčná, ak vyskúšaš, tak isto neobanuješ, sú ľahké, nadýchané a veľmi veľmi jedlé |
ODPOVEDAŤ |