. .. .. .. .. .. .
. .

domáci celozrnný chlieb so semienkami - RECEPT 36210

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 80421 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)


domáci celozrnný chlieb so semienkami


[ recept č. 36210 zo dňa  ]


domáci celozrnný chlieb so semienkami


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si suroviny


Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo.


Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste.


Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme.


Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry.


Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...


Dobrú chuť!


Ešte pridávam foto rezu, ale nebuďte takí nedočkaví ako ja, potom sa bude chlebík "šúlať"....trpezlivosť ruže prináša:)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zmrzlinky | domáci celozrnný chlieb so semienkami | Morska panna >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Monika D. (monulik88) ID 189991 (13.9.2022, 17:38)
Môžem sa spýtať v recepte je písané 2×hrsť ovsených vlociek toľko tam treba dat ? Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (14.3.2014, 9:15)
vyzerá super ... ako dlho ho treba piecť a na koľko stupňov ?
ODPOVEDAŤ
Katarina J. (katka1979J) ID 43972 (13.3.2014, 21:54)
Výborný ....pred chvilkou som si z neho odrezala ...môžem vrelo odporučať (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (14.3.2014, 9:16)
... ako dlho sa pečie tento chlebík a na koľko stupňov (v klasickej rúre) ?
ODPOVEDAŤ
Monika T. (monulikt) ID 202479 (16.10.2012, 11:26)
Chlebik vyzera uplne uzasne, naozaj aj cesto sa dobre spracovalo :) Len mne ostal akosi moc tvrdy... ale budem skusat znovu, mozno nabuduce vyjde lepsie :-)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (16.10.2012, 21:44)
Monika,
nie všetko vyjde na prvýkrát, určite vychytáš muchy. niekedy záleží od múky, droždia, rúry, doby kysnutia alebo nezabudla si chlebík potrieť slanou vodou? držím palce a ďakujem, že si vyskúšala (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika T. (monulikt) ID 202479 (17.10.2012, 12:20)
Potierala som poriadne.... ale ako pises zalezi o od mnohych veci, v kazdom pripade sa mi recept velmi paci a budem skusat kym nevyjde ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (EvkaNig.) ID 63635 (29.9.2012, 20:31)
neskutočne chutný chlebík (L), dobre sa pracuje s cestom, výborný recept aj pre úplných začiatočníkov (clamp)...ďakujem za recept (hello)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (13.10.2012, 19:03)
Evka, teší ma to veeeľmi, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína L. (niKa211) ID 196126 (7.7.2012, 15:34)
Je to super chlebík,ktorý robím už pomaly každý druhý deň. Je chuťovo výborný a vydrží oveľa dlhšie čerstvý ako z obchodu. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (22.7.2012, 18:24)
Katka,
tak si ma potešila :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzulik2125) ID 50170 (10.4.2012, 21:00)
Super chlebiiiik mnamky.... (clamp) a velmi jednoduchy receptik..... (Y)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (12.4.2012, 19:47)
ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.1.2012, 6:53)
tiež občas robievam,len dávam viac druhov múky aj semiačok http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33688&user=130989,máš ho krásne vypečený |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (monci81) ID 46679 (12.1.2012, 20:26)
ahoj,chcem skúsiť tvoj recept,ale chcem sa opýtať,ked chcem dať klasické droždie mám zarobiť kvások,alebo ho najskôr rozmrviť so suchými surovinami?
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (15.1.2012, 21:16)
Monika,
asi odpovedám neskoro, ale až teraz som si všimla...tak ak si nevyskúšala, tak len toľko, že z čerstvého droždia sa robí kvások. Dúfam, že sa chlebík vydaril a chutil (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (monci81) ID 46679 (16.1.2012, 6:52)
no,aj som myslela,ale neurobila som ho.asi preto zostal padnutý.ale chuťovo bol výborný,takže najbližší pokus sú žemličky (pravdepodobne už dnes ,-) )
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (16.1.2012, 22:16)
Monika,
tak držím palce, aby druhý pokus bol super (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (3.9.2011, 10:10)
(Y)
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (3.9.2011, 9:55)
perfektny chlebik syty,mne stacil jeden krajcek (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.8.2011, 21:03)
(Y) vyzera genialne (Y)
ODPOVEDAŤ
denisa p. (pochyla) ID 45874 (8.8.2011, 14:35)
Pred chvilou som upiekla tento chlebik, je super. Ma iba jedinu chybicku - zarezy, ktore som urobila na vrchu, pocas pecenia zmizli... chutovo je ale vyborny, dakujem za recept. denisa
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (21.8.2011, 20:24)
za málo (L) (L)
ODPOVEDAŤ
katarina s. (kassa) ID 9569, mimibazar.sk/kassa (10.3.2011, 20:57)
Dnes som ho robila je vynikajuci (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (11.3.2011, 22:42)
Katka,
to ma nesmierne teší,že chlebík chutil (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (Dadka) ID 61, mimibazar.sk/dadka (8.3.2011, 13:05)
Ludka, asi kolko vody dávaš |:o)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (9.3.2011, 20:14)
Majka,
neviem, či nepíšem neskoro, ale pravdu povediac neviem koľko vody dávam, proste ja to už robím od oka, aby sa mi s cestom pracovalo dobre, lebo niekedy dám viac vločiek, tie popijú viac vody ako múka, tak naozaj to závisí od "materiálu". Ale myslím, že vždy je to cca300-400ml *-)
dúfam,že sa chlebík vydarí a bude chutiť
(L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (Dadka) ID 61, mimibazar.sk/dadka (10.3.2011, 10:38)
Ľudka ďakujem za odpoved (L) dneska vyskušam receptík ,-)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matami) ID 128343 (3.3.2011, 12:38)
Chlebík vyzerá úžasne, dostala som naň obrovskú chuť (zajic) a tak už je zamiesené :-). Ešte sa však chcem spýtať, či je potrebné po vykysnutí cesta a vytvarovaní ho nechať chvíľu stáť, alebo rovno šupnúť do rúry a piecť? ...treba dať na spodok do rúry hrnček s vodou? ...a ako dlho sa zhruba pečie?
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (3.3.2011, 19:54)
Matka,
asi pisem neskoro :-S, ale dufam,ze chlebik sa vydaril a bol na (Y) (Y)
neviem, aku ruru doma mate, ja mam teplovzdusnu,tak som vodu nedavala, mozno v plynovej by bolo treba, ale zas sa potiera slanou vodou,tak by mal od nej zmaknut. Dakujem,ze ste si vybrali tento receptik (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matami) ID 128343 (8.3.2011, 8:20)
Ľudka, chlebík bol výborný, krásne sa mi upiekol (Y) ...tiež mám teplovzdušnú rúru, dala som pre istotu aj hrnček s vodou. Nemám veľké skúsenosti s pečením chleba, tak skúšam, čo a ako. Pri akej teplote si ho piekla?
Veľmi nám (zajic), spravím ho aj najbližšie ...vďaka za super receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (8.3.2011, 12:45)
Maťka,
tak to ma veľmi teší, že vám chutil :-) ja vacsinou pečiem tak na 170°C, robila som z tohto cesta aj žemličky aj rožky a tiež sú super (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (14.1.2011, 15:48)
(Y) (Y) (Y) vyzerá mňamkovo (D) (hello)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (14.1.2011, 15:13)
chlebík vyzerá super....mám otázku: mlžem miesto chleba spraviť žemličky?....neskúšal niekto?
moja malá zbožňuje také celozrné žemličky
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (14.1.2011, 16:47)
Tanja,
samozrejem ze zemlicky tiez, lebo rozky sa daju robit...potom prosim (P)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (16.1.2011, 8:45)
Tanja,
aby som sa sama presvedcila,ci sa daju robit zemlicky,tak som ich vcera urobila aj ja a nestihla som ani odfotit a boli fuc :-D
ODPOVEDAŤ
Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (14.1.2011, 11:31)
super receptík, už dlhšie sa chystám vyskúšať upiecť chlebík a keďže nemám pekáreň tak mi padol super do rany (Y) (clamp) (clamp) ešte sa chcem spýtať pri akej teplote a stupňov je najlebšie piecť *-) ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (14.1.2011, 14:55)
Lubka,
ja som chlebik piekla na 150-175 `C ale mam teplovzdusnu, pre istotu skusam spajlou,ci sa oblepi cesto alebo nie, ked nie je hotovo :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva F. (Evafolo) ID 92496 (14.1.2011, 8:13)
Akú celozrnnú ražnú alebo pšeničnú? Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (14.1.2011, 14:57)
Evka,
ja som pouzila psenicnu celozrnnu strednu mukumlyn Pohronsky Ruskov...dufam,ze sa vydari (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu