končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Anna L. (anka29) ID 111855 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Varená nielen "Veľkonočná" údenina/šunka - veľmi chutná a šťavnatá[ recept č. 36157 zo dňa 7.1.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: údenú šunku, 5 L vody, 1 dekko, igelitové vrecká POSTUP PRÍPRAVY ...viem, že do Veľkej noci je ešte ďaleko, ale ten čas tak rýchlo letí, tak preto sa chcem s Vami podeliť o náš rodinný recept ako pripraviť údenú šunku...stačí mať len trocha času a chutná a šťavnatá šunka je na svete... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ...do 5 l vody dáme dekko a necháme prejsť varom, a odstavíme...necháme úplne nálev vychladnúť ...do vychladeného nálevu vložíme lúhovať údenú šunku aj s mriežkou /aby šunka držala pokope/ cca 24 hodín najmenej.../môže byť aj 48 hodín/ ...údeninu vyberieme z nálevu po 24 či 48 hodinách a vložíme do 3 či 4 veľkých igelitových vreciek,. poriadne zatvoríme a dáme variť do hrnca so studenou vodou, od bodu varu varíme podľa váhy 1 kg cca 2 až 2, 5 hodín...podľa toho akú mäkkú šunku chcete mať.necháme vychladiť, ja som ju naposledy nechala chladiť vo vode v ktorej som varila /ale my máme radi skutočne veľmi mäkkulinku šunku, ktorá sa sama odoberá/ ...servírujeme na "nielen" veľkonočný stôl... ...my ju zvykneme radi jedávať v tejto podobe" na orestovanej cibuľke a červenej apaprike podusíme šunku, treb pridať trolinku vody, nechám prejsť varom a hotová mňamka hotová...brú chuť prajem OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.4.2014, 16:38) |
ODPOVEDAŤ |
mária g. (marika90) ID 291959 (20.4.2014, 14:40) |
ODPOVEDAŤ |
Simona Š. (wicked362) ID 226745 (1.4.2012, 18:05) |
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (12.1.2011, 6:50) |
ta toto určite vyskušam |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (12.1.2011, 8:54) | |
tak potom Anka daj vedieť, ako vám chutil náš rodinný receptík...moja mamina ešte varí podľa váhy, koľko váži toľko hodín sa varí ale ja viac lebo mam radšej jemnučké mäkkučké... | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 22:27) | |
určite vyskúšam aj túto tvoju verziu , mne zasa poradila kolegyňa Alenka tento skvelý postup - Urežieme si veľký plát alobalu, položíme naň údené mäsko, ktoré obložíme nakrájanou cibuľkou a cesnakom. Dobre zabalíme a dáme piecť do rúry - pečieme toľko, koľko váži mäsko. Alobal sa ničím nemastí, plech sa ničím nepodlieva. Robila som ho teraz na sviatky a mal veľký úspech |
|
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (13.1.2011, 19:17) | ||
no tak toto je fakt - jednoduche, rychle a vysledok uzasny, takze dakujem za mojich , ktori prave sedia pri tvojej sunke | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (10.1.2011, 21:13) | |
ďakujem i za tvoju verziu pečeného údeného, zaručene receptík uložím a vyskúšam som za každú chutnú variantu a chuťovú bombu čo ulahodí naším chuťovým pohárikom | |
ODPOVEDAŤ |