.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Varená nielen "Veľkonočná" údenina/šunka - veľmi chutná a šťavnatá
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
BRAVČOVÉ MÄSO
Anna L. (anka29) ID 111855 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Varená nielen "Veľkonočná" údenina/šunka - veľmi chutná a šťavnatá
[7.1.2011]



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: údenú šunku, 5 L vody, 1 dekko, igelitové vrecká

POSTUP PRÍPRAVY

...viem, že do Veľkej noci je ešte ďaleko, ale ten čas tak rýchlo letí, tak preto sa chcem s Vami podeliť o náš rodinný recept ako pripraviť údenú šunku...stačí mať len trocha času a chutná a šťavnatá šunka je na svete...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...do 5 l vody dáme dekko a necháme prejsť varom, a odstavíme...necháme úplne nálev vychladnúť
...do vychladeného nálevu vložíme lúhovať údenú šunku aj s mriežkou /aby šunka držala pokope/ cca 24 hodín najmenej.../môže byť aj 48 hodín/
...údeninu vyberieme z nálevu po 24 či 48 hodinách a vložíme do 3 či 4 veľkých igelitových vreciek,. poriadne zatvoríme a dáme variť do hrnca so studenou vodou, od bodu varu varíme podľa váhy 1 kg cca 2 až 2, 5 hodín...podľa toho akú mäkkú šunku chcete mať.necháme vychladiť, ja som ju naposledy nechala chladiť vo vode v ktorej som varila /ale my máme radi skutočne veľmi mäkkulinku šunku, ktorá sa sama odoberá/
...servírujeme na "nielen" veľkonočný stôl...
...my ju zvykneme radi jedávať v tejto podobe" na orestovanej cibuľke a červenej apaprike podusíme šunku, treb pridať trolinku vody, nechám prejsť varom a hotová mňamka hotová...brú chuť prajem


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracie prsia zapečené s mozzarelou v hríbovej omáčke | Varená nielen "Veľkonočná" údenina/šunka - veľmi chutná a šťavnatá | tortička >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.4.2014, 16:38)
ODPOVĚDĚT
mária g. (marika90) ID 291959 (20.4.2014, 14:40)
ODPOVĚDĚT
Simona Š. (wicked362) ID 226745 (1.4.2012, 18:05)
ODPOVĚDĚT
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (12.1.2011, 6:50)
ta toto určite vyskušam
ODPOVĚDĚT
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (12.1.2011, 8:54)
tak potom Anka daj vedieť, ako vám chutil náš rodinný receptík...moja mamina ešte varí podľa váhy, koľko váži toľko hodín sa varí ale ja viac lebo mam radšej jemnučké mäkkučké...
ODPOVĚDĚT
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.1.2011, 22:27)
určite vyskúšam aj túto tvoju verziu ,
mne zasa poradila kolegyňa Alenka tento skvelý postup - Urežieme si veľký plát alobalu, položíme naň údené mäsko, ktoré obložíme nakrájanou cibuľkou a cesnakom. Dobre zabalíme a dáme piecť do rúry - pečieme toľko, koľko váži mäsko. Alobal sa ničím nemastí, plech sa ničím nepodlieva. Robila som ho teraz na sviatky a mal veľký úspech
ODPOVĚDĚT
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (13.1.2011, 19:17)
no tak toto je fakt - jednoduche, rychle a vysledok uzasny, takze dakujem za mojich , ktori prave sedia pri tvojej sunke
ODPOVĚDĚT
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (10.1.2011, 21:13)
ďakujem i za tvoju verziu pečeného údeného, zaručene receptík uložím a vyskúšam som za každú chutnú variantu a chuťovú bombu čo ulahodí naším chuťovým pohárikom
ODPOVĚDĚT