. .. .. .. .. .. .
. .

Cícer na smotane - RECEPT 3599

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

STRUKOVINY

ID 16570 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Cícer na smotane


[ recept č. 3599 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

150 g cíceru ( sušeného, alebo v konzerve),
1 cibuľa,
1 ČL červenej papriky,
2ks bobkový list,
1 ČL bazalky,
sójová omáčka,
wurzl (bujón),
soľ,
1 šálka smotany,
1,5 PL hla.múky,


POSTUP PRÍPRAVY

Cícer namočíme deň vopred do dostatočného množstva vody (ja kupujem sušený a varím si ho sama). Na druhý deň si ho opláchneme a uvaríme c osolenej vode cca 20 minút.

Cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme červenú papriku a podlejeme vodou z cícera (aby nám paprika nezhorela).

Teraz si pridáme cícer a nálev v ktorom sa varila, asi toľko aby bol všetok cícer pod vodou... Pridáme bobkové listy, bazalku, bujón a varíme 5 minút bez pokrievky na miernom ohni. Cícer je už uvarený, takže potrebujeme leb aby sa chute spojili.

Medzitým si rozmiešame múku v smotane a cícer zahustíme. Povaríme cca 3-5 minút. Ocbhutnáme a podľa potreby ešte dochutíme sójovou omáčkou.

Podávame s chlebíkom alebo cestovinami.


....ospravedlňujem sa, že je to bez foto, ale ešte neviem ako sa to robí....doložím teda neskôr...
<< Špenátová roláda:) | Cícer na smotane | Moja majonéza bez vajec >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva B. (hula) ID 4689 (30.7.2012, 21:57)
Dnes sme mali na obed, mnaaaaaamka :) (clamp)
ODPOVEDAŤ
zuzana v. (tokaji) ID 16570 (17.1.2008, 15:48)
Smotanu mozes pridat podla chuti.....niekto pouziva kyslú 16%.
Ja dávam prednost 33% smotane,ktorú si prelejem do sklíčka a nechám pri izbovej teplote zhustnúť a skysnúť.......podobá sa tak klasickej domácej smotane........ale nie je to najdiétnejšia verzia.....
Samozrejme ak nestíham si ju urobiť, tak ju tam dám rovno z kelímku a pridám múku. Tak je to v recepte.
Keď mám tú svoju smotanu, tak múku vynechám.......
A wurzl múžeš nahradiť klasickým zeleninovým bujónom....
ODPOVEDAŤ
Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (15.1.2008, 23:16)
Mozem sa opytat, aka smotana tam ide?..... a tiez co je to ,,wurzl,, a cim sa to da nahradit, klasickym bujonom alebo sojovou omackou? ....ak sa to nepochopila, vopred sa ospravedlnujem *-)....urcite by mi pomohli ciarky v surovinach :-).......dakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (15.1.2008, 23:28)
Dani ten wurzl je bujón ale bez glutamanu ... (X)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu