. .. .. .. .. .. .
. .

Pečená kačka KLASIKA - chutná a šťavnatá - RECEPT 35425

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 111855 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)


Pečená kačka KLASIKA - chutná a šťavnatá


[ recept č. 35425 zo dňa  ]


Pečená kačka KLASIKA - chutná a šťavnatá


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 kačka / ja som mala 2200 g/, soľ, mletá rasca, 2,5 dcl voda na podliatie

POSTUP PRÍPRAVY

...absolútna lahôdka nielen na tieto chladné a mrazivé dni... mäso je krásne jemnučké, ľahučko sa samo odoberá od kosti a hlavne je super šťavnatá kačka :o)), odporúčam vyskúšať všetkým mlstným jazýčkom...podávame v mojom prípade s hrnčekov-ou knedľou a červenou kapustou...zaručene si pochutnáte a neoľutujete!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...mrazenú kačku položíme na pekáč a zo všetkých strán poriadne osolíme, netraba sa solenia vôbec báťe /vybrala som deň dopredu vo večerných hodinách/...soľ slúži ako korzervant, a aj rýchlejšie urýchly proces rozmrazovania... ...ja som jemne presolovala priebežne každé dve hodinky..
...rozmrazenú kačicu nasolíme zo všetkých strán a netreba zabudnúť aj na vnútro, to tiež poriadne nasolíme...ja osobne som aj napriek tomu vložila na noc rozmrazenú kačicu do chladničky.../poväčšinou sa kačica necháva nasolené na kuch. linke..každý nech zvolí spôsob aký chce/...ráno som kačicu poriadne opláchla, papierovými obrúskami poriadne vysušila, poriadne posolila zo všetkých strán soľou aj mletou rascou, rascou ani soľou nešetríme...
...takže prebytočnú kožu z krku dáme do pekáča chrbtom nadol, na ktorú položíme osolenú a rascou okorenenú kačku /koža slúži k tomu aby sa spodná aj vrchná časť chrumkavej kôrky ne spiekla a netrhla/..podlejeme vodou cca 1 cm od dna pekáča a prikryjeme alobalom, dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. /pečenie zhora aj zdola/, po 1 hodine alobal odoberieme a priebežne podlievame spečeným tukom..pečieme 30 minút z jednej strany, otočíme na prsia pečieme dalšícdh 30 minút, na záver otočíme a do chrumkava pečieme prsnú kožu pri 160 st...samozrejme za občasného polievania spečenou masťou
...po hodine pečenie a odkrytia alobalu vyzerá kačica asi takto...na tejto strane pečieme pri 200 st. za občasného polievania masťou
..po polhodinke otočíme na prsnú časť a pečieme do chrumkava cca 30 minút chrbátik...
..po pol hodine opäť pretočíme na chrbát a pečieme do chrumkava za občasného polievania masťou vrhnú časť kačice...pri 160 st....celková doba pečenie zhruba 2 a pol hodinky, ktoré stoja za to mlsanie
...podávame napríklad s dusenou červenou kapustou a hrnčekovou knedľou...prajeme príjemne maškrtenie, určite si budete všetky prsty oblízovať...brú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zimná krajinka. | Pečená kačka KLASIKA - chutná a šťavnatá | Farebná ryba >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária D. (gitara) ID 40318 (12.3.2023, 10:16)
Zdravím Anka. Nezvyknem vypisovať komentáre, ale rozhodla som sa, že Vám musím. Podľa Vášho receptu pečiem kačku už viac ako 10 rokov, a už to robí aj najstaršia osamostatnená dcéra. Predtým som vyskúšala viaceré postupy pečenia, pretože o to hlavne ide, aby nebola pečená rýchlo, inak sa vysuší, na vysokej teplote a pod. Vy to máte, aspoň pre nás, rozdelené ideálne, aj so zakrývaním, otáčaním, samozrejme polievaním... Jasné, že ochutiť si ju môže každý po svojom ( ja robím klasiku, ale aj s majoránkou, medom, občas aj grilovacím korením, ...plnenú plnkou, surimi, či jablkami...proste na čo je chuť a čo je doma), ale viem, že už nemusím hľadať iný postup pečenia. Ešte raz veľmi ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.9.2015, 10:24)
(Y) (koule)
ODPOVEDAŤ
Róbert K. (robson7k) ID 115171 (20.9.2015, 12:47)
Dobrý deň, ďakujeme za jeden výborný recept a že je super sa potvrdilo keď kačica chutila aj dcérke, ktorá je vyberavá ako princezná...

Ja som ešte pridával aj sušenú majoránku ale základ je Váš.
Ďakujeme
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (23.9.2015, 8:17)
Dobrý deň, ďakujem za milý komentárik (F) (F) (F).....veľmi sa teším, že pečená kačica chutila aj malej (X) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Monika G. (rosaria) ID 8805 (1.12.2013, 11:14)
Práve peciem,už sa neviem dočkať!!
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (1.12.2013, 22:36)
tak pevne verím, že sa podarila a chutila ako aj nám :-) :-) |:o)
ODPOVEDAŤ
marcela b. (marcelinka989) ID 217399 (6.1.2013, 13:08)
(Y) (Y) (Y) naozaj výborná
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (6.1.2013, 15:55)
ďakujem (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katka D. (Katka1) ID 2238, mimibazar.sk/katka1 (1.1.2013, 15:11)
Dobry deň, chcem Vám poďakovať za SUPER recept. Dnes som piekla kačicu prvý krát. Presne podla Vášho receptu. Bola dokonalá. Aj kapustu som varila podla Vášho receptu. Skoro ma zjedli. DAKUJEM (Y) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (2.1.2013, 13:25)
Ďakujem Katka, a zároveň blahoželám, že sa Vám kačička s kapustičkou tak super vydarila....ste šikulka (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 19.11.2012, 0:39)
Robievam podobne,ale dávam len soľ,majoránku a jablká alebo papriku |:o) |:o) |:o) (L) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24763&user=130989
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (19.11.2012, 7:05)
S jabĺkami to musí mať aj inú zaujímavú chuť...určite vyskúšam aj Vašu alternatívu pokiaľ presvedčím manžela :-p :-p :-p on ma najradšej klasickú kačičku (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Valika T. (valeria180966) ID 250750 (18.11.2012, 8:19)
Dobrý deň, kačička sa už pečie , samozrejme podľa Vášho receptu, tak dúfam že sa podarí :-$
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (19.11.2012, 7:05)
Verím, že sa nielen podarí ale že aj bude chutiť :-p :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (18.11.2012, 6:48)
Idem urobiť dnes husokačicu podľa Vášho receptíka.... |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Anna G. (grankovci) ID 21007 (18.11.2012, 2:12)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (mimiba) ID 55638, mimibazar.sk/mimiba (27.10.2012, 14:23)
Dobrý deň Anka, našla som si váš recept na pečenú kačičku a dnes idem podľa vás chystať na zajtra. Váš recept sa mi javí jednoduchý a chutný. Zajtra mám oslavu narodenín a mám jednu kačku a 12 stehien. Bude nás cca 12. A ešte pre istotu upečiem aj 2 kg krkovičky. Naplánovala som si to tak, že každý dostané na tanier aj kúsok kačky so stehnom aj kúsok pečenej krkovičky. Tak mi držte palce. Zajtra vám dám vedieť ako to dopadlo :-)
Iva
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (27.10.2012, 19:50)
Dobrý podvečer Ivetka,
srdečne blahoželám k zajtrajším narodeninám (flower) (G) (L), a pevne verím že sa Vám kačička určite podarí, hneď by som si dala aspoň jedno stehienko / to ma núti uvažovať aby som vytiahla moju mrazenú kačicu z mrazáka xixi |:o) [A] :-p/. Dúfam, že Vám kačička bude chutiť a určite dajte vedieť ako vám to dopadlo.
Anka
ODPOVEDAŤ
Janka B. (jankaa2) ID 38216 (28.12.2011, 15:15)
Mňam , fantastická bola (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y) (Y) (Y) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
magda e. (tepia) ID 154368 (13.12.2010, 22:49)
Dnes som si kupila kacku, mrazenu...urobim podla vaho receptu na prvy sviatok vianocny.
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (14.12.2010, 10:28)
Pevne verím Magduška, že si na tej kačičke maximálne pochutíte a bude taká chutná šťavnatá že si až poza uši budete oblizovať ako moja polovička (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu