. .. .. .. .. .. .
. .

Slivkový kompót na 4 spôsoby - RECEPT 353

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Slivkový kompót na 4 spôsoby


[ recept č. 353 zo dňa  ]


Slivkový kompót na 4 spôsoby


POTREBNÉ PRÍSADY

slivky * cukor * chuť zavárať *

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, nechcem Vás nudiť, pravdepodobne k tomuto receptu zavíta nespočítateľné množstvo žien v počte nula, takže si tieto riadky píšem pre seba. Ale keby predsa len jedna mamička zavítala a chcela zavárať slivky, budem vééľmi rada, ak jej pomôžem.
Holé fakty: slivky zaváram na štyri spôsoby: s nálevom, s umelým sladidlom alebo s cukrom alebo s celou tyčinkou škorice. 1. Nálev urobíte rozmiešaním 1 litra vody so 350-400 g kryštálového cukru, nemusíte ho prevárať, len ho rozmiešajte. Druhá varianta: do každého pohára naukladám slivky a pridám 3-4 polievkové lyžice kryštálového cukru. Tretia varianta: do každého pohára dám 10 tabletiek umelého sladidla a štvrtú variantu uvidíte vo fotopostupe.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Celý tento recept začal pred pár rokmi, keď dedko Zdenko zasadil túto slivku a odvtedy márne dúfa, že vypáli 50 litrov slivovice. Jeho najstaršia dcérka Marcela ho vždy predbehne a namiesto slivovice urobí kompóty, ktoré potom nemá kde skladovať.
2. Jeho prvorodená vyššie spomenutá dcéra ukradne všetku úrodu slivkového charakteru, naloží do auta a nenápadne odchádza zo záhrady. Zanechá po sebe iba stopy v hline, nezatvorenú bránku do záhrady, zlomený konár na slivke a kôstky zo zjedených sliviek. BODKA. Odteraz si nebudem onykať ani ovykať, budem sa iba milo cez mmb prihovárať. Slivky zaváram polené alebo celé. Celé používam na slivkové gule a iné ohavnosti, po ktorých sa priberá a polené na koláčiky.
3. Prvý spôsob: nálev: do 3-litrového hrnca dám 1200 g cukru.
4. alebo strechovito naukladám polené slivky do pohára a zasypem cukrom - 3-4 polievkové lyžice by stačili,
5. alebo do pohára dám celú škoricu, pridám buď cukor alebo 10 tabletiek umelého sladidla. Takto zavarené slivky budú veľmi pikantné - používam do koláčov á la tutti. Tu sa samozrejme zbiehajú dve varianty - jedna s cukrom a druhá so sladidlom.
6. Do prác zapojím celú rodinu. Lauruška umýva slivky, ocko čistí a ja po Laurinke doumývam slivky a po ockovi povykrajujem nevykrojeného červíčka zo slivky. Ockovu pomoc som nevložila do tohto postupu, pretože sa holil naposledy za Napoleona a na fotke vyzeral ako Lauruškin pradeduško.
7. Sterilizovanie: polené slivky sterilizujeme 15-20 minút pri 80 stupňoch a celé plody 20-25 minút tiež pri teplote 80 stupňov. Niekedy pri skladovaní nálev zrôsolovatie, je to v dôsledku vyššieho obsahu pektínu, takže sa kvalita kompótu nezníži.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kelový nákyp so smotanou | Slivkový kompót na 4 spôsoby | Sterilizované papriky plnené kapustou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (29.8.2015, 6:26)
ďakujem,dnes ich chcem vyskúšať... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Petronela K. (nelu25) ID 226428 (24.9.2013, 21:23)
(Y) (Y) (Y) (Y) dakujem za recept aj za vycarenie usmevu
ODPOVEDAŤ
Lucia N. (lucinda007) ID 52621, mimibazar.sk/lucinda007 (19.8.2009, 16:51)
Marcelka,
dakujem za dobre rady - idem slivky zavarat 1x tak verim, ze podla tychto receptov budu super - skusime aj s tou skoricou :-)
tak dakujeme a nech sa dari ... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Alica S. (Alica) ID 1137 (18.7.2009, 12:30)
ahoj Marcelka!

tak ta idem v tejto chvili ubezpecit, ze si si tento recept nepisala len pre seba a je tu dalsia mamina, ktorej tym veeeeeelmi pomozes!!!! dakujem za tvoje odhodlanie a snahu pomoct inym tym, ze si si dala tu namahu a napisala tu tak presny postip zavarania slinviek! URCITE tto vyuzijem a uz teraz sa tesim, ze mam taky dokonaly navod! pred par dnami som zavarala ovocie prvykrat v zivote a sice marhule a straaaaaaaaaaasne mma to nadchlo a dala som si zavazok, ze spravim aj slivky. tak este raz velka vdaka, fakt mi tvoj navod dost pomoze! tak sa maj krasne a potom napis este navod, co s tymi kilami, ktore vdaka kolacom, ktore budem vypekat z tych sliviek!!!!!!!!!!! maj sa krasne a prijemne zavaranie!!!!


vdacna Alica
ODPOVEDAŤ
Kristína S. (KristyS) ID 21250, mimibazar.sk/kristys (7.8.2008, 13:19)
Mila Marcelka, idem prvykrat v zivote zavarat slivky, tak dakujeeeem za super postup. Slivky uz cakaju dole v kuchyni, ale kedze je teplo, ideme sa kupat a zavarat sa bude v noci... (plaz) (plaz) (plaz)
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (31.7.2008, 14:42)
ja som min.rok robila prvy krat kompot a tiez postup uplne ten najsamjednoduchsi :-), dala som vykostkovane slivky, zasypala cukrom a zaliala vodou, boli (Y) (Y). Sice v niektorych bola stava jak rosol, ale naozaj to vobec nevadilo, boli supeeeeer (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (jaan) ID 238, mimibazar.sk/jaan (27.7.2008, 16:03)
ĎAKUJEM ZA RADY :-)
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (janita) ID 7581 (20.7.2007, 15:37)
Marcelka, ak sa nenahneváte, tak pridám sem recept na slivky, ktoré dávam do pudingu.

Slivky na puding

3kg očistených sliviek, 1 kg kryštálového cukru, 2dcl rumu, 200g kakaa.
Slivky si nakrájame na menšie kúsky. Všetko premiešame a necháme 24 hod. odstáť v chlade - občas premiešame. Na druhý deň naplníme do pohárov a sterilizujeme 10 min. pri 80°C

Sú to slivky v čokoláde s rumovou príchuťou a nám v pohári s pudingom veľmi chutia (PL)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (3.9.2008, 9:09)
Janka prosím Ťa, koľko pohárov je z uveden0ho množstva surovín?
ODPOVEDAŤ
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (20.7.2007, 14:48)
Vdaka za recepty.... (Y)
Akurat zajtra sa chystam zavarat slivky... Urcite vyskusam aj tie skoricove... :-)
ODPOVEDAŤ
Romana N. (NRomana) ID 3383, mimibazar.sk/nromana (6.7.2007, 21:18)
No toho roku vyzera, ze slivky nebudu ani na zjedenie |-)
ODPOVEDAŤ
ivana D. (maab1) ID 3149, mimibazar.sk/maab1 (2.9.2006, 21:58)
No dnes som ich spravila,nedala som škoricu všade-preistotu,uvidim ake budu a ak nam budu chutit o rok ich spravim viac. :-P
ODPOVEDAŤ
ivana D. (maab1) ID 3149, mimibazar.sk/maab1 (30.8.2006, 22:56)
MARCELKA NO TAK S TOU šKORICOU TO URčITE SPRAVIM-POVODNE SOM SLIVKY NECHCELA ROBIT ,OSTALI EšTE NEJAKE -ALE PRESVEDčILA SI MA,TAKžE STAčI IBA JEDNA TYčKA šKORICE?MAM ICH PLNY STROM TAKžE ZAJTRA HOR SA NA SLIVY!!! (F)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 23:13)
stačí....
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu