. .. .. .. .. .. .
. .

Ryžový nákyp - RECEPT 33894

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 156112 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Ryžový nákyp


[ recept č. 33894 zo dňa  ]


Ryžový nákyp


POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček piškót (ja som mala bezlepkové), 3 šálky ryže (cca 400 g), 4-5 klinčekov, štipka soli, 500 - 600 g olúpaných a nastrúhaných jabĺk, 2 - 3 lyžičky kryštálového cukru, škorica, 90 g práškového cukru, 125 g masla, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukor, hrsť vlašských orechov, 1 vanilkový puding, 1/2 l mlieka, tuk a múka na vymazanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je uvedený nižšie pri obrázkoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Nastrúhané jablká podusíme s 2 - 3 lyžičkami cukru a štipkou mletej škorice.
Ryžu uvaríme s klinčekmi a štipkou soli, tak aby bola sypká.
Vymiešame maslo s cukrom, pridáme žĺtka a vanilkový cukor a za stáleho miešania pridáme uvarenú ryžu, sneh z bielkov.
Vyzerá to takto.
Formu vymažeme a vysypeme, ja som použila jenskú misu.
Ryžovú zmes si rozdelíme na 3 časti. Prvú časť dáme na dno misy, na to uložíme polovicu piškót a vrstvu jabĺk. Opakujeme vrstvu ryže, vrstvu piškót a vrstvu jabĺk a záverečnú vrstvu ryže. Dáme piecť na 180 minút po dobu 45 minút.
takto
a takto
Po vychladnutí potrieť jahodovým lekvárom.
Uvaríme si hustý puding z mlieka a pudingového prášku a ešte teplý opatrne vylejeme na upečený múčnik.
Povrch múčnika posypeme na drobno nakrájanými orechami.
Takto to vyzerá.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< "Zdravé Halloweenske strašidielka" | Ryžový nákyp | Neskutočnééé výborna *Pizza štrúdla* ♥♥♥♥♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (10.12.2014, 11:53)
(Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (20.6.2011, 14:49)
(Y) (Y)Ivka , idem po 2x ho urobit ,aj minule sme si na nom pochutili (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (20.6.2011, 17:03)
Tomu sa veľmi teším Marika (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika H. (elala) ID 15484, mimibazar.sk/elala (upravené 25.3.2011, 12:38)
Tak toto určite vyskúšam (Y), samotný ryžový nákyp mi deti veľmi nechcú, že je suchý :´(, myslím, že po tomto sa budú zalizovať (jidlo) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.3.2011, 11:51)
Dúfam, že hej, daj potom vedieť :-)
ODPOVEDAŤ
slavka m. (slakva) ID 97322 (5.3.2011, 12:15)
(Y) piekla som a je naozaj...super.... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (6.3.2011, 14:27)
Som veľmi rada, že chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia Š. (osusko) ID 11900, mimibazar.sk/osusko (3.3.2011, 20:03)
Toto vyzerá ozaj dobre len dá sa to ešte aj na druhý deň prihriať a papať? Asi je to ako zákusok na sobotu alebo nedelu, však? Ale ho vyskúšam
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.3.2011, 21:13)
Nooo to neviem, my to väčšinou mávame v sobotu na obed, zbytok sa dopapá večer, ale už to nezohrievam
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.3.2011, 18:39)
|:o) tak toto je iný ryžovník!!!! |:o) |:o) |:o) musim zasa niekedy spraviť |:o) |:o) |:o)a podľa teba
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (2.3.2011, 20:38)
Želám, aby chutil :-)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (2.3.2011, 18:12)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)mnam, dnes som bola u kamošky , a u nej tak rozvoniaval nakyp , veru aj ja asi na piatok urobim. (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)aj tento vyzera moc dobre, hlavne nepoznam to s piškotmi (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (2.3.2011, 18:21)
Dúfam, že bude chutiť Marika
ODPOVEDAŤ
slavka m. (slakva) ID 97322 (2.3.2011, 13:20)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (2.3.2011, 16:43)
Ďakujem, skúšala si Slávka?
ODPOVEDAŤ
Zlatica H. (obezitka) ID 62929 (26.12.2010, 12:44)
(Y) (Y) (Y)SUPER..... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Keby tieto sviatky neboli presytené masom,tak to uz aj robím (jidlo) (jidlo) (jidlo) ale len co sa vsetko minie uz to bude ako prvé na stole.... (jidlo) (jidlo) (jidlo)tesím sa uz teraz..... (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (26.12.2010, 13:23)
Verím, že receptík nesklame :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (judama) ID 32160 (25.12.2010, 23:54)
wau |:o), vyzerá to super (clamp)mám doma aj piškóty, chcela som robiť "banániky", ale tento nákyp to istí... :-D
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (26.12.2010, 10:58)
Dúfam, že bude chutiť Andrejka
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.11.2010, 17:53)
dokonalé Ivka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (6.11.2010, 18:01)
(L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (6.11.2010, 16:43)
:-oledva cakám kým bude celý postup.Ten vyzerá velmi (pl)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (6.11.2010, 18:01)
(L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu