. .. .. .. .. .. .
. .

BORŠČ najlepší na svete. - RECEPT 32290

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 86546 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)


BORŠČ najlepší na svete.


[ recept č. 32290 zo dňa  ]


BORŠČ najlepší na svete.


POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové kosti,kúsok údeného mäsa,môže byť aj hovädzie mäso/alebo zbytky hydinového či bravčového mäsa/,zeler,petržlen,mrkva,cibuľa,červená repa,kyslá kapusta, 3 PL kečup,/príp.paradajkový pretlak-ja dávam oboje/sladká smotana,nové korenie.Maslo,hl.múku na zápražku.Soľ,vegeta,niekoľko kvapiek magggi.

POSTUP PRÍPRAVY

Na každý boršč a tento zvlášť,je potreba veľké množstvo surovín.Jeho príprava je dosť prácna,takže sa oplatí\r\npripraviť aspoň 5 l tejto výdatnej polievky.Nikdy ho totiž nieje dosť a najviac chutí,kedy sa dojedajú posledné kvapky.\r\n Základom boršču je dobrý mäsový vývar,na ktorý použijeme mäso.Ja používam bravčové kosti,ktoré sa mi nahromadia v mrazničke.Dávam aj kúsok údeného mäsa,bravčového mäsa,alebo údené kosti.Mäso vložíme do studenej vody,osolíme a pomaly varíme asi 3 hod.Akonáhle je vývar hotový mäso vyberieme a odložíme.Bravčové mäso pokrájame a podusíme na cibuli,osolíme ,okoreníme a pridáme ml.červenú papriku./pripravíme si vlastne bravčový perkelt/.Do hotového vývaru pridáme kyslú kapustu,koreňovú zeleninu a nastrúhanú červenú repu.Všetko dobre povaríme.Potom pridáme obraté mäso od kostí a bravčový perkelt.\r\nNakoniec pridáme kečup,maggi.Ak je nutné urobíme si zápražku a pridáme do polievky.Na tanieri ozdobíme lyžicou smotany.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...pripravíme si zeleninku a uvarené kosti
... pripravíme si bravčové mäsko na paprike/perkelt/
... nastrúhame červenú repu na hrubšom strúhadle
... do vývaru pridáme kyslú kapustu,nakrájanú zeleninu a červenú repu
... dobre povaríme
...keď je všetko dobre povarené pridáme bravčové mäsko na paprike
...ak je potrebné pridáme zápražku všetko spolu premiešame
... a podávame s kyslou smotanou


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Radkovi | BORŠČ najlepší na svete. | Bravčové soté s tofu syrom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marienka K. (00marlenka) ID 208916 (9.2.2015, 12:27)
:) Ďakujem skvelý recept :* (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (ZuzickaKosticka) ID 274274, mimibazar.sk/zuzickakosticka (19.9.2014, 11:46)
Môžem sa spýtať, kedy sa tam dáva tá sladká smotana čo je napísaná v surovinách? Dakujem. (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra Ď. (provocativomoda) ID 289804, mimibazar.sk/provocativomoda (16.1.2014, 22:00)
(Y) (Y) (Y) výborný (clamp) receptík... ja som do neho dala ešte šťavu z citróna aby bol kyslejší lebo taký máme radi (hello)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (15.11.2013, 14:38)
borščíik určite urobim na druhý týždeň,teším sa. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (gumidekmomo) ID 106433 (15.11.2013, 14:20)
(clamp) (clamp) (clamp)erfektny receptik moc pekne dakujem
ODPOVEDAŤ
Jana K. (modra laguna) ID 259665 (29.11.2012, 21:08)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (17.2.2012, 12:46)
chystame sa (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ľubica I. (Lubinka611) ID 227694 (16.2.2012, 19:03)
(Y) Aj ja chválim tento boršč. Ešte nikdy som takýto dobrý boršč nejedla, až dnes - fantastická dobrota. Veľmi ďakujem za výýýýýborný recept. |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina P. (katiq) ID 3420 (30.11.2011, 23:26)
mister Boršč, sklanam sa pred tebou a pred tvojou gazdinou, ktora sem dala recept..zajtra ho budem robit uz 2hy krat..je neskutocne bozsky..uz sa na neho velmi prevelmi tesim...dakujem katka za recept (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
katinka S. (katinka65) ID 160112 (25.9.2011, 11:20)
Tento borščík nemá chybu, už pár krát som ho robila. Musím povedať, že chutí každému.
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (2.7.2011, 12:35)
uz davno som nerobila borscik...dakujem za pripomenutie (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
katinka i. (Lily65) ID 190296 (2.7.2011, 12:14)
Tak tomuto boršču musím povedať " pán boršč ". Takýto fantastický sa mi podaril. Vynikajúci receptík. Ďakujem. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (25.1.2011, 14:42)
Katuška je (Y) (Y) (Y),manžel sa nevedel dojest,súper, (clamp) (clamp) (clamp),dakujem krásne za receptík. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (25.1.2011, 9:12)
P.Katka,už sa varí,dúfam,že sa mi to (Y) (Y) (Y).
ODPOVEDAŤ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (18.1.2011, 20:10)
P.Katka,vyzerá výborne, (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic),určite ho vyskúšam. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.10.2010, 17:05)
boršč mám rada (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (2.10.2010, 10:20)
mňam, ja boršč zbožňujem a tento vypadá úplne skvelo, ja ho ale robievam s hlavkovou kapustou a sladkou smotanou, iba vyšľahanou, táto kyslá musí mať tiež riadne grády.. mňam zajtra ho uvarím :-p (L) (clamp) (H)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (2.10.2010, 9:16)
Tak borsc som niekedy robievala casto (Y) (Y) (Y) (Y)dakujem za prpomenutie (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)urobim (hello)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.10.2010, 21:47)
no ja neviem stale aku polievku uvarit a asi vyskusam borsc... este som ho nerobila tak musim cez tyzden, teraz nemozem lebo je tam kaposta a mali sme dva dni fazulovu, predtym dva dnu kelovu a dcera mi nadava ze ona chodi do skoly a sptale prdi.. ,-), tak musim nieco take nenaduvajuce... ale isto spravim... (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (modra laguna) ID 259665 (29.11.2012, 21:08)
Ja tiež robím skoro taký istý,len miesto kyslej kapusty dám hlávkovú a potom to celé mierne okyslím.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu