. .. .. .. .. .. .
. .

Voňavá krkovička s hubami - RECEPT 31790

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Voňavá krkovička s hubami


[ recept č. 31790 zo dňa  ]


Voňavá krkovička s hubami


POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička (podľa počtu stravníkov - táto mala cca 1,3 kg), cibuľa, cesnak, soľ, Solčanka, rozmarín (nezohnala som čerstvý, tak som použila sušený), petržlenova vňať, olivový olej, huby (u mňa opäť lievik trúbkovitý - ale možno použiť rôzne jedlé huby - od šampiňónov, cez dubáky až po kuriatka či suchohríby) - čerstvé, mrazené, či sušené (ja som mala mrazené).

POSTUP PRÍPRAVY

..takže opäť ďalšia variácia na jedlo s hubami - tentokrát stará dobrá klasika - bravčová krkovička

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Krkovičku si umyjeme, osušíme, nakrájame na "hrebeň" a nasolíme po povrchu i do zárezov (aspoň 2 cm hlbokých)...


...pripravíme si suroviny na voňavú - ako to nazvať? marináda to celkom nie je a ani plnka, hm - nátierku?


...nasekáme si huby na kúsky cca 1x1 cm


...zhrnieme huby do taniera, pridáme 4-5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 ČL Solčanky, 2 PL olivového oleja, 1 PL rozmarínu a nasekanú petržlenovú vňať


...suroviny zmiešame do kompaktnej masy a vtierame ju do nárezov v krkovičke


...až všetku minieme a všetky nárezy sú "naplnené" touto voňavou masou. Krkovičku preložíme do jemne vymasteného (naolejovaného) pekáča.


...cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, zopár ich vložíme do zárezov v krkovičke a ostatnú naukladáme okolo mäsa, pridáme 10-12 guľôčok nového korenia


...neolúpané strúčiky cesnaku rozpučíme nožom (úderom dlane na nôž)


...pridáme k mäsu


...podlejeme cca 2 dl vody a dáme prikryté piecť - 200° cca 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame - ak sa priveľa vody odparí, dolejeme - potrebujeme mať šťavu.


...a takto chutne to vyzerá upečené... nehovoriac o tej úžasnej vôni šíriacej sa celým bytom pri pečení ...


...mäso si odložíme oddychovať a z výpeku vyberieme korenie...


...vyberieme aj strúčiky cesnaku - môžeme ich pokojne vyhodiť, službu nám spravili - dali mäsku i výpeku skvelú vôňu


...výpek zlejeme na panvicu


...pridáme ďalšie huby, tie nakrájame na väčšie kúsky


...ak je šťava málo výrazna, dochutíme korením, dosolíme... necháme 5-8 min prebublať a odstavíme z ohňa... skvelá šťava je hotová


...možno podávať s ryžou, opekanými zemiakmi, tarhoňou... my sme dnes mali zemiakové pyré... Pyré a mäsko naložíme na tanier a prelejeme výbornou šťavou z výpeku a húb... fajnotka



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kôš s ružami | Voňavá krkovička s hubami | Chrumkavé rezne . Bombastické. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana R. (Tylili) ID 58990 (23.9.2011, 12:01)
mňam (Y)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (24.10.2010, 23:34)
(Y) (Y) (Y) (Y)tak toto určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)Vyzerá to lákavo (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.10.2010, 17:22)
Jejda, to vyzerá úžasne........... až sa mi slinky zbiehajú :-p :-p :-p Ráno som chcela ísť na huby, presviedčala som (cinky), ale radšej chcel zahnívať doma, takže 0 bodov, nemám šancu urobiť takúto voňavú krkovičku :-S Tak len ticho závidím ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (9.10.2010, 17:50)
Kristínka, ďakujem za Tvoje milé slová (F) (F) (F) Už veľa príležitosť na huby nebude, treba (cinky) vyštuchať z pelechu ,-)
Ale túto krkovičku môžeš pokojne spraviť aj zo sušených húb, zalej vriacou vodou a o hodinku budú takmer ako čerstvé... službu určite spravia, ovoňajú mäsko tiež poriadne (Y)
Keď sa na to dáš, daj mi vedieť ako to dopadlo... (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatka K. (zlatka666) ID 82709 (2.10.2010, 11:35)
Evka, včera som mäsko robila s dubáčikmi :-$ :-$ :-$moji chlapi sa išli pomlátiť, kto zje viacej.......bombastická mňamka!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.10.2010, 13:49)
Zlatka, mám naozaj veľkú radosť, že Vám mäsko chutilo (F) (F) (F) s dubáčikmi to musela byť tiež riadna fajnotka (Y)
Ďakujem za skvelú správu (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.9.2010, 20:36)
teda vonia to až sem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.9.2010, 17:11)
Ivetka... veru prekrásna vôňa sa včera šírila našim bytom... a na krkovičku zostala spomienka len vo forme tohto obrázkového postupu... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (19.9.2010, 20:31)
Evka perfektné (Y) ten lievik je fantastická aromatická hubka a mám ju nasušenú tak tento receptík určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.9.2010, 17:10)
Andrejka... veru lievik je úžasná huba, som sa normálne do nej zamilohubovala ,-) tak skúšam, na čo všetko ju môžem použiť ... teší ma, že Ťa receptík zaujal... ak budeš robiť túto krkovičku a bude chutiť, daj mi vedieť... nech sa poteším ešte raz (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 19:52)
Evkaaaaaaaa, ved ty ma tymi svojimi hubovymi dobrotkami uplne znicis. Mnam, mnam, mnam. Uz som hvorila sestre, nech chysta huby, ked pridem domov :) Ked budu hubky velmi rada vyskusam, vyzera to uzasne (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.9.2010, 19:40)
:-o :-o (Y) (Y) (clamp) (clamp)Evulik toto vyzera viac nez uzasne,no snad tu trumpetu aj zozeniem ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.9.2010, 21:13)
Slávuška... ak nezoženieš, daj vedieť, napíš adresu, poslala by som Ti aspon trošku sušeného do bublinkovej obálky (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.9.2010, 18:56)
:-o :-o :-o Teda, Evulka, ja nemám slov!!! Teraz neviem, ktorá recept s lievikom trúbkovitým mám vyskúšať, ale si mi narobila poriadne chute, bravčovinu nekupujem, ale raz za čas neuškodí! Chválim perfektný postup!!! (clamp) (clamp) (clamp) (F) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (L) (L) (L) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (19.9.2010, 18:03)
(jidlo) vyzerá to úžasne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2010, 18:45)
Ďakujem Gabika (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.9.2010, 17:44)
no Evička .... málokedy kupujem krkovičku - a po nútenej dietke mojich dcér sa mi hádam podarí skúsiť (Y) (Y) (Y) nádherne to vyzerá (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2010, 18:45)
Martinka... veľmi sa teším, že sa Ti receptík páči... (L) (L) (L) od Teba ma pochvala nesmierne teší (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (*emica*) ID 115925 (19.9.2010, 16:41)
Super . Už viem čo budem variť na budúcu nedeľu. Ďakujem za recept, vyzerá to naozaj lákavo. (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2010, 16:48)
Zuzanka... teším sa, ak som Ťa inšpirovala (F) (F) (F) a dúfam, že sa budeš o týždeň tešiť Ty z chutného obeda (Y) nezabudni mi dať potom vedieť (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.9.2010, 16:18)
Evička ty si mi teda ale spravila chute (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2010, 16:30)
Ivanka ďakujem (F) (F) (F) ... ale určite nie väčšie ako Ty mne svojimi skvelými receptami (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.9.2010, 19:11)
Jeeee, ďakujem za krásne slovíčka (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu