. .. .. .. .. .. .
. .

Syrové slimáčiky - RECEPT 3030

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 3078 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)


Syrové slimáčiky


[ recept č. 3030 zo dňa  ]


Syrové slimáčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

VAROVANIE !!!!!!!!!!! V žiadnom prípade tento recept neskúšajte doma !!!! Syrové slimáčiky sú vysoko návykové a hrozí nebezpečenstvo, že manžela od nich dostanete až vtedy, keď v miske neostane jediný exemplárik...Ale pre tie, ktoré ani toto varovanie neodradilo, tu sú prísady...CESTO: 450g polohrubej múky, 250g tuku, 1 KL práškového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 200ml mliekaPLNKA: 250g masla, 200g tvrdého syra, 1KL červenej papriky, 2KL vegety

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto, rozdelíme ho na 4 časti, rozvaľkáme na tenšie obdĺžniky.
Plnku urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií a tiež ju rozdelíme na 4 časti. Potrieme ňou cesto, zrolujeme a dáme na noc do chladničky.
Na ďalší deň roládky narežeme na tenšie plátky, dáme na suchý plech , ešte posypeme vegetou a pečieme cca na 170-180 stupňoch.

Veľmi chutná je aj alternatíva s Nivou , bez papriky a vegety :-)

Tieto krekríky môj manžel miluje, sú ideálne k večernej pohodičke s pohárikom vínka :-))) Dúfam, že aj Vám budú chutiť...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

toto je budúca plnka - 250g masla, 200g tvrdého syra, 1 KL červenej papriky, 2 KL vegety
...urobíme si cestíčko - 450g polohrubej múky, 250g tuku, 1 KL práškového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 200ml mlieka
...cesto rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme na tenko a potrieme plnkou...
zrolujeme a dáme do chladu aspoň na pol dňa...
...potom narežeme na tenké slimáčiky, pokladáme na suchý plech a upečieme na strednej teplote...
...a teraz k tomu už môžete pustit manžela... :-D


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šalát s cottage cheesom | Syrové slimáčiky | Posúch >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana P. (sigridka) ID 225966 (14.2.2014, 12:06)
su super, dnes som robila, vrch som este posypala rascou...su vysoko navykove (Y) (Y) :-p
ODPOVEDAŤ
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (29.6.2011, 17:40)
tieto slimaciky robievam uz velmi dlho, super chutne, vysoko navykove (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zuzulik47) ID 48656 (29.6.2011, 16:30)
Musím povedať, že sú vynikajúce (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (20.8.2010, 15:05)
ja som ich tiez kedysi robila, ale ta fotka ma totalne dostala...to zasnezene pozadie a v popredi miska dobrot...bomba (L)
ODPOVEDAŤ
libor z. (darko26) ID 146369 (20.8.2010, 9:24)
vecer vyskusame :-))a mozeme pouzit aj bambino syrik???
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (zuzka2104) ID 24750 (3.12.2009, 10:01)
Julka, prosim Ta, ako dlho vydrzia? SAmozrejme, ked ich dobre schovas :-) Chcem ich nachystat uz na Vianoce, tka reku kolko dopredu ich mozem urobit-zase aby mi neobslchli a tak.... *-)
ODPOVEDAŤ
gabriela v. (myska) ID 1076 (27.3.2008, 16:32)
dobry den julka,uz som ich robila 2x a mali velký uspech ,zo špaldovej muky s cesnakovou a nivovou plnkou (Y) (Y) (Y) (D) ,gabika
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (30.3.2008, 20:23)
gabi, ta spaldova muka je vynikajuci napad (Y) mam doma, urcite to nabuduce vyskusam ^o)
presne kvoli takymto veciam ma vyznam davat recepty na mimibazar - vdaka kreativite a skusenostiam inych clovek pozrie na svoje stare, zauzivane a casto uz aj okukane pristupy novym sposobom (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (14.2.2008, 17:43)
Juli ahoj, dnes som to robila aj som Ti volala...a ty si bola asi "fuč" :'( Je to výýýýýýýbornééééééééé....ďakujem za receptík...len dodávam, že som to piekla na 220st. cca 15min. (L) (L) (L) (L) ale treba si to odsledovať (H)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (15.2.2008, 21:40)
jeeej, tak to som rada, ze ti chutilo (radost)
peknu oslavu (^) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (31.12.2007, 9:10)
Julka, prosím ťa a koľko sa pečú ? Idem ich robiť dnes, teda rolky som si robila už včera, dnes to len upečiem.
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (31.12.2007, 10:39)
janka, nie dlho... neviem ti povedat presny cas, zavisi to vela aj od toho, aku mas ruru. musis sledovat ich farbu. len treba dat pozor, aby sa nespalila paprika v plnke. ked sa ti zacnu slimaciky zafarbovat do cervena, uz mozes vyberat :-)
neboj, urcite zistis, kedy su hotove (L)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (31.12.2007, 12:00)
:-) ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
Alžbeta V. (7jak) ID 19204 (21.12.2007, 13:57)
Dobrý den (child1) Julinko.
Chci se jenom zeptat. Dala by se taky miesto másla do plnky použit hera? *-)
Děkuji moc za radu a celé vaši rodince přeji hezké vánočné sviatky (hello)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (21.12.2007, 14:45)
alzbetka, do cesta davam heru a do plnky klasicke maslo (Y) s herou v plnke som to, priznam sa, neskusala... *-) neviem, ci by to nejako vyrazne ovplyvnilo chut... mrzi ma, ze neviem poradit :-|
aj vam prajem krasne radostne pohodove sviatky (banky)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta V. (7jak) ID 19204 (22.12.2007, 13:04)
Julinko, to nevadí ja to vyskouším s tou herou a dám vedet jestli to bylo poživatelné nebo si na tom pochutnali slepičky ;-) Přeju hezké a poklidné svátky (hello) (banky) (andel) (stromecek) (pohoda) (darecek) (kolednici)
ODPOVEDAŤ
Dana I. (deliill) ID 20870 (20.12.2007, 21:24)
spravila som, ale na nas vkus su veeeeeeelmi mastne. Tak sme ich venovali susedom, ktori sa oblizovali :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína S. (katarina808) ID 27908 (20.12.2007, 17:46)
(jidlo)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (1.12.2007, 22:12)
Výborné k vínku, aj samotné. (D) (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (1.12.2007, 21:48)
Juli čo myslíš pod slovom "tuk"??? *-) *-) *-) Dúfam, že sa mi aspoň jeden exemplár ujde...ja toto nerobievam, ale určite vyskúšam...vyzerajú fantasticky (Y) (Y) (Y) (Y) (L) Úvodná fotka je perfektnáááá :-)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (1.12.2007, 22:10)
ericenko moja zlata, palmarin, hera... a podobna fajta (Y)
pokusim sa ti nieco uschovat na tajne miesto ;-) (zajic)
fotka je u nasich v kuchyni (snehulak)
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (1.12.2007, 17:08)
to som jedla,tiez ich volame vegetky a su uuuuzasne. :-P
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (oli26) ID 304, mimibazar.sk/oli26 (upravené 1.12.2007, 21:56)
Juli, to su aj nase oblubene, len my ich volame vegetky :-P ... az na to, ze u nas ich treba schovavat predo mnou :-)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jasas) ID 25917 (1.12.2007, 15:46)
Aj ja ich robievam, sú vynikajúce a ozaj vysoko návykové, ale hlavne vždy ich je málo lebo sú hneď preč (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (1.12.2007, 14:36)
Tie poznam...su naozaj vysoko navykove. (Y)
ODPOVEDAŤ
Maja S. (levíčatko) ID 17243, mimibazar.sk/maya07 (1.12.2007, 14:16)
Dobrý komentár k prísadám :-D :-) ,a ešte krajšia fotka (clamp) (snehulak).Zaradujem medzi oblúbené Julka (clamp) (clamp) |:o).
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu