. .. .. .. .. .. .
. .

Neapolské cannelloni - RECEPT 29686

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Neapolské cannelloni


[ recept č. 29686 zo dňa  ]


Neapolské cannelloni


POTREBNÉ PRÍSADY

na cesto***400g hrubej múky, 4 vajcia, 1/2čl soli***500g mletého telacieho mäsa (ja som mala bravčové), 1PL olivového oleja, 150g surovej šunky, 150g šapiňónov, 2PL hl.múky, 2PL masla, 1/4 l mlieka, čierne mleté korenie, oregano, 1 žĺtok, rajčiaková omáčka podľa predošlého receptu (skrátená verzia bude pri obr.postupe), plátky tvrdého syra (originál má byť mozzarella) 3PL masla na vrch

POSTUP PRÍPRAVY

Kto má rád talianske jedlá, ten si určite pochutí, nech vás nemýlia obrázky, robila som len polovičné množstvo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

prísady na cesto riadne zmiesime a necháme aspoň 30 minút odpočívať, moje samozrejme oddychovalo dlhšie:o) aby sme si moc nezašpinili ručičky tak mňa to učili takto: na dosku nasypeme múku a do stredu klepneme jedno vajíčko...
...potom ho príborovým nožíkom zamiešame do múky
a postupne takto pridávame ďalšie a ďalšie vajíčko a potom už príde na rad ručné miesenie cesta, takto sa tak nezalepia nechtíky a prstíky:o) možno to ide aj v robote, no cesto je tuhšie tak som neskúšala...
hotovo a nechať oddychovať! zakryjeme aby neobschlo
na omáčku potrebujeme: 1 veľkú cibuľu, 500g rajčín z konzervy, 3 vetvičky čerstvej bazalky alebo 1čl sušenej, 5PL olivového oleja, 5PL rajč.pretlaku, 2čl kr.curku, 1čl soli, na hrot noža čierne korenie mleté , na oleji do sklovita popražíme cibuľu a pridáme osatné prísady, necháme variť do zhustnutia a hotovú pretrieme cez sitko (stačí také redšie sitko, nech sa nenadrieme)
cesto vyvaľkáme na tenko, ja som použila len polovicu na cannelloni a z druhej polovice budú niekedy makové rezance, lebo cesto je fakt dobré, aj keď dosť prácne a v tomto teple som sa pekne zapotila, kým som ho vyvaľkala (ja chcéééém ten strojček na cestoviny čo má J.Oliver)
nakrájame na štvorce 10X10cm
uvaríme 7 minút a necháme odkvapkať
do zapekacej nádoby dáme rajčinovú omáčku
do každého štvorca dáme do stredu plnku, zatočíme a ukladáme do misy s omáčkou, mäsko nemám nafotené, lebo tentokrát som použila také ako robievam na lasagne, ale tu je postup na originál mäsko: na horúcom oleji opečieme mleté mäso, trošičku podlejeme vodou a dusíme 15 minút, potom pridáme na drobno pokrájanú šunku a šampiňóny. V druhom kastróliku opražíme múku na masle, zalejeme mliekom a ochutíme koreninami, pridáme žĺtok a spojíme s mäsovou plnkou. Ak treba, posolíme.
plníme a ukladáme
cannelloni zvrchu potrieme rajč.omáčkou ak náhodou zvýši mäsová plnka doplníme ju okolo, tak isto aj rajčinovú omáčku a naukladáme na vrch plátky syra a obložíme maslom
z polovičky cesta mi vyšli na dve zapekacie nádoby, zapekáme 15-20 minút v rúre
hotovo, je toho celkom dosť a to som vlastne robila polovičnú dávku
je to trochu piplačka, ale ja takéto veci niekedy robím tak, že mäso alebo aj omáčku si urobím deň pre tým a druhý deň sa len paprem s cestom, ale cestoviny sa samozrejme dajú kúpiť, no niekedy sa mi zacnie po takýchto pravých domácich
dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Talianska rajčinová omáčka (salsa di pomodori) | Neapolské cannelloni | Zapečené paradajky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.7.2014, 16:07)
(Y)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (24.7.2014, 22:39)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.7.2014, 23:07)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (25.7.2014, 14:21)
práve sa upiekli.. :-) velmi sa na ne teším :-) robila som mäsko podla toho origoš receptu,len som dala šampiňony v konzerve na menšie nakrájane a posypala strúhaným syrom :-$
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (25.7.2014, 16:18)
tak už sme ich aj chutnali a sú výýýborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.8.2014, 13:16)
teším sa (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Peter D. (diffie) ID 191801 (upravené 7.11.2011, 16:10)
Klobúk dole, Cannelloni s domácimi cestovinami! Ja toto jedlo robím z kupovaných cestovin zo semolinovej múky. Ak by ste chceli vyskúšať inú modifikáciu, výberne sa hodí špenát a ricotta. Ja ich robím takto http://www.kajman.net/recepty/cestovinove-recepty/58-canneloni-ricotta-e-spinachi
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.3.2011, 19:50)
Ďakujem, určite vyskúšam, vyzerá to výborne |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Majka40) ID 5326, mimibazar.sk/majka40 (29.7.2010, 14:10)
tak toto si musím pripraviť ... neskutočne milujem taliansku kuchyňu a cestoviny zvlášť ... mňam, mňam ... neostalolo trošku ... nemôžem prísť? :-) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.7.2010, 12:25)
Marianka, kdeže, tie sú už dááávno fuč ,-)ale prísť môžeš aj tak (C)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.7.2010, 13:53)
Lucka, neodolala som a cannelloni sú už na svete :-) :-) - mala som trošku zľahčenú prácu, keďže cestovinku som mala ako polotovar /čo mi dnes nesmierne pomohlo, keďže doobeda som bola ešte v práci :-$ :-$/ - ale nabudúce si ich urobím sama :-) :-) No čo Ti poviem, fantastickéééé - iba šampiňóny som nedávala, tak či tak celkovo tento receptík nemá chybičku (clamp) (clamp) (pl) (pl) a tu moje http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=722176 Ďakujem Lucka za úžasnú inšpiráciu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.7.2010, 12:24)
no krááásne (clamp) (clamp) (clamp)teším sa že chutilo |:o) |:o)práve som k Tebe pred chvíľou nakukla a ja žasnem ako Ty stíhaš (Y)samé dobrotky Ti v receptáriku pribúdajú a ešte stihneš aj skúšať nové (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ja ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (30.7.2010, 16:15)
Ďakujem Lucka (L) (L) (L) - ja som nadšená z tohoto Tvojho receptíku, tie cannelloni som doma prekladala z miesta na miesto a doposiaľ ma nič tak neinšpirovalo ako práve tento Tvoj receptuš (Y) (Y) (Y) (Y) som rada, že som to vyskúšala a každému odporúčam |:o) |:o) |:o) ... nooo a stíham, ako stíham, aj by som chcela viacej - ale veď vieš, nedá sa všetko :-| - dnes som mala na pláne tiež niečo z MMB, ale dcérka si zažiadala špenátový prívarok, že stále jej ho iba sľubujem a sľub nedodržím ,-) ,-) - tak sme mali špenát, nech má radosť :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (26.7.2010, 13:06)
mnaaaaaaam, toto milujeeem (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.7.2010, 14:32)
ďakujem |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Daša Blažeková (daduska26) ID 40383 (23.7.2010, 20:29)
vyzera to naozaj uzasne (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 9:11)
Daduška, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.7.2010, 19:39)
tak tieto cannelloni by určite chutili synovi, musím mu ich niekedy uvariť (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 9:10)
Ivetka, budem rada ak vyskúšaš niekedy, ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (23.7.2010, 19:02)
Lucka, super postup a ešte suprovejší recept |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) toto ma úplne dostalo (Y) (Y) (Y) (Y) určite vskúšam, dcéra ujedá s lasagnami, tak toto bude namiesto toho , mňam už sa teším (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 9:09)
Evi, ĎAKUJEM, dúfam, že si pochutíte (pl) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.7.2010, 13:24)
Lucka, vďaka (F) (L) Máš pravdu, domáce cestoviny s tými kupovanými sa nedajú vôbec porovnať. Vynikajúco si to pofotila, popísala. Idem to skúsiť :o)
natrénovať ,-) a keď budeme mať návštevu z Talianska, už to pripravím profícky (H) Ten spomenutý strojček je vynikoš. Vlastne len odkedy ho mám, robievam tie domáce. Lucy, díky, (L) (L) (L) (hello) si zlatá
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 9:08)
Kristínka, tak nech sa darí a chutí (pl)mohla by si mi prosím pridať link na ten strojček alebo napísať niečo bližšie do odkazu? díííík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.7.2010, 12:23)
Ahoj Lucka, strojček kúpil manžel v Kauflande, mali ho tam v akcii cca 500 sk (asi pred 2 - 3 rokmi). Vyzerá takto http://www.zasielkovyobchod.sk/inshop/stolovanie/strojcek-na-cestoviny-1-%5Bid-131501%5D.htm
Suroviny napágam do robota, to je raz dva a potom ho trocha valčekom prejdem, len tak, aby z toho bola placka. Rozkrojím a dám do strojčeka. Vôbec nemusím dodržať postupnosť stenčovania, stačí najprv rozvalkať najhrubšie a hneď potom už najtenšie plátky.
Lucka, sú aj automatické strojčeky, ale drahé. Dajú sa dokúpiť aj nádstavce, ale s nimi nemám skúsenosti. želám ti peknú nedeľu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 21:22)
ĎAKUJEM (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (23.7.2010, 11:59)
(child12) 8o|mňááááááááám (pl) 8o| (child12) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 9:07)
,-) |:o) |:o) |:o) ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (23.7.2010, 11:02)
...a ja som včera robila lasagne a mohla som pre zmenu toto ,-) tak nabudúce, úplne ´vidím´ tú chuť a vôňu (zajic) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 9:06)
Irenka, ďakujem, dobrotka to bola, môjmu (cinky)som musela dať na vrch ešte aj kyslej smotany, lebo sa mu to zdalo moc paradajkové oproti lasagniam čo robievam (jidlo) ale inak veľmi chutilo každému |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia H. (Silvivka) ID 129593 (23.7.2010, 10:19)
Tento recept "schovávam" v mojej knihe receptov už strašne dlho....a teraz je ten pravý čas na realizáciu, potrebovala som nakopnúť...ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 9:01)
Silvi, tak hor sa do toho ^o)dobrotka to bola (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.7.2010, 20:41)
jeej tak na toto som stráášne zvedavá Lucka, mám doma canneloni :-) :-) šup šup na postup - vzbudzuješ zvedavosť s tým receptíkom :-p už sa tešííím |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.7.2010, 21:43)
Martinka, ďakujem, veru sme si pochutili a dokonca si pochvaľoval aj náš nejedák Peťo resp.koláčotarián ,-)za ktorého sa vyhlásil ešte v detstve ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.7.2010, 20:40)
fakt krasa Lucka (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.7.2010, 21:41)
Marti, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.7.2010, 20:39)
Ako pise Kristi podomnou..................genialna mnamka!!!!!A ze od Gupky-Lucky,tot zaruka uspechu (Y) (Y) (Y)A paradajkovu omacku vyskusame (Y) (Y) (Y)
A davno si tu nebola,alebo skor nepridala ziadny receptus (H)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.7.2010, 21:14)
Ľubi, ďakujem [A]už aj pokračujem, blbne mi net (nejdeto)tak to ide pomaly (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.7.2010, 20:36)
Lucka, prosím daj aj prísady+postup...please! (F) (F) (F) (L) Veď toto je geniálna mňamka (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.7.2010, 20:37)
Kristínka, idem na to a ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu