Mirka M. (Myrca) ID 22115 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Kotlíkový guláš
[ recept č. 29307 zo dňa 11.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
slanina * olej * cibuľa * paradajkový pretlak * bravčové mäso * korenie na guláš * nové korenie * majoránka * cesnak * bobkový list * zelenina * paradajky * papriky * zemiaky * mleté čierne korenie * vegeta * petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Ako prvé si pripravíme ohník, trojnožku a kotlík :)))) a môžeme sa pustiť do toho :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
osmahneme nakrájanú slaninu |
|
s trochou oleja |
|
pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme |
|
pridáme pretlak a restujeme |
|
potom pridáme mäso nakrájané na kocky, ktoré sme nechali odležať s korením na guláš |
|
ochutíme majoránkou, novým korením, bobkovými listami a cesnakom (dala som pastu z cesnakú medvedieho) |
|
a dusíme za občasného podlievania, a miešame aby neprihorel |
|
keď je mäso polomäkké tak pridáme nakrájanú zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen) |
|
keď je mäso už-už uvarené pridáme zemiaky, paradajky a papriky, podlejeme a ďalej varíme |
|
ochutnáme a dochutíme, ja som pridala vegetu, mleté čierne korenie a chilli pastu, ja som hodila aj zopár halušiek, plne na záver ešte ochutíme majoránkou |
|
a ešte vňaťku som pridala, no a máme uvarený prvý kotlíkový guláš :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Katarína Š. (cattharine) ID 63044 (4.1.2012, 16:06) |
Super recept akurat varim... okrem halusiek ktore neviem spravit a tu krupicu ani nemaju.. som dala vsetko.. super.... vonia perfektne. Dakujem za recept. Pozdravujem z Oxfordu |
ODPOVEDAŤ |
Alena N. (alenaN) ID 20065 (11.7.2011, 23:05) |
Tento guláš vyzerá veľmi lákavo. Asi v sobotu vyskúšame. |
ODPOVEDAŤ |
Jana M. (Šemetík) ID 100053 (6.5.2011, 11:04) |
Ja robím guľáš ináč a pridám recept, rozhodne do neho nedávam bobkový list a paradajkový pretlak, od pretlaku je sladký |
ODPOVEDAŤ |
| Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (13.7.2010, 16:00) |
aj ja ho robim obdobne, ale vzdy pridavam 2 druhy mäsa, hovädzie a bravcove |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (12.7.2010, 15:25) |
jeej kotlikovy gulaas uz sa aj ja tesim ked zacneme gulasovu sezonu |
ODPOVEDAŤ |