končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
HOVÄDZIE MÄSO |
Kristína V. (Kira13) ID 57637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov[ recept č. 29238 zo dňa 10.7.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1kg hovädzieho mäsa, olej, 2 veľké cibule, 1PL mletej červenej papriky, 2 paradajky alebo 1 konzerva nakrájaných lúpaných paradajok, 2 papriky, 2PL paradajkového pretlaku, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, (kto chce môže dať 1 dcl červeného vína) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne, potom pridáme 1PL mletej červenej papriky, pomiešame, prilejeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Keď sa šťava odvarí, prilejeme vždy len po 1/2 dcl vody, lebo mäso sa musí dusiť v hustej šťave, inak by malo varenú chuť. Cca po jednej hodine dusenia pridáme nakrájané paradajky, nakrájané papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a ďalej dusíme. Dusíme, kým nie je mäso mäkké, cca 2 hodiny. Pred odstavením pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a kto chce pred posledným zovretím môže pridať aj 1 dcl červeného vína. Na konci ak je šťavy málo, pridáme vodu koľko myslíme a dochutíme ak treba, necháme zovrieť. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. ...pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne... ...potom pridáme 1PL mletej červenej papriky, pomiešame, prilejeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Keď sa šťava odvarí, prilejeme vždy len po 1/2 dcl vody, lebo mäso sa musí dusiť v hustej šťave, inak by malo varenú chuť. Cca po jednej hodine dusenia pridáme nakrájané paradajky, nakrájané papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a ďalej dusíme. Dusíme, kým nie je mäso mäkké, cca 2 hodiny. Na konci pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a kto chce pred posledným zovretím môže pridať aj 1 dcl červeného vína. Ak je šťavy málo, pridáme vodu koľko myslíme a dochutíme ak treba, necháme zovrieť. Hotovo. Podávame s knedľou, haluškami, chlebom.... Dobrú chuť!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.9.2014, 18:19) |
ODPOVEDAŤ |
Andrea Nagyová S. (andika131) ID 104286, mimibazar.sk/andika131 (upravené 5.9.2014, 11:34) | |
No teda, presne toto som tu hľadala, ale ani vo sne by ma nenapadlo, že tento recept nájdem od sestry Ďakujem segruška moja, už sa to varí a ako prílohu dám halušky - ak pridáte hneď na začiatku na mäso sódabikarbónu, stačí 1lyžička, mäso skôr zmäkne ,samozrejme soľ pridáme na konci |
|
ODPOVEDAŤ |
Andrea G. (Andyša) ID 185433 (29.9.2012, 22:17) | |
Bolo to vyborne | |
ODPOVEDAŤ |
Eva N. (Evičko) ID 29334 (13.4.2012, 17:52) | |
Skvelá mnamka!!!!JE super!!! | |
ODPOVEDAŤ |
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (31.8.2011, 8:34) | |
tak tento dnes určite urobím-mňam. | |
ODPOVEDAŤ |
Milica K. (margoa) ID 23592 (7.2.2011, 21:10) | |
ODPOVEDAŤ |
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (10.7.2010, 22:07) | |
jeeej super, konečne som natrafila na recept na maďarský guláš. totižto môj frajer ho má najradšej na svete a stále do mňa hučí, aby som mu ho navarila doma ale ja nemám ani potuchy ako na to. teraz sa do toho snáď fakt pustím! | |
ODPOVEDAŤ |
Kristína V. (Kira13) ID 57637 (10.7.2010, 22:41) | ||
Určite vyskúšaj, stojí to za to.... Manželovi aj deťom tak chutilo, že na večeru z gulášu skoro nič nezostalo a to som varila z 1kg mäsa... Ináč ja som dnes robila tento recept tiež po prvý krát, včera som celý deň hladala ten správny recept na madarských web stránkach... a oplatilo sa... | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.7.2010, 20:15) | |
mňaaaaaaaaam | |
ODPOVEDAŤ |