končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
OMÁČKY |
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Creme Fraiche[ recept č. 28871 zo dňa 1.7.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 kyslá smotana (alebo cmar, prípadne kyslé mlieko), 1 šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY Obe smotany zmiešame, misku odložíme na teplé miestečko a po 24 hodinách máme honosne znejúci Creme Fraiche hotový :o) Pri podávaní stačí krém premiešať, ale je možné ho aj vyšľahať na hustú šľahačku. V chladničke v uzavretej nádobe vydrží čerstvý aj niekoľko dní. Krém je možné použiť aj na zaustenie omáčok, do prívarkov či polievok a má jednu výhodu oproti kyslej smotane - nezráža sa. Ja som ho tentokrát použila v Matkinom vynikajúcom čerešňovom koláčiku. |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (11.5.2012, 10:40) |
ODPOVEDAŤ |
zuzana v. (tokaji) ID 16570 (2.7.2010, 10:11) | |
Super inšpirácia !!! Toto rovno zapisujem do svojho receptára, pretože už dlho si na to brúsim zuby. Ďakujem za recept a v prípade, že skrývajú sa v Tvojej zbierke ďalšie takéto skvelé inšpirácie, neváhaj a podeľ sa s nami ...... | |
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 14:53) | |
Natalka,jej,tak sa vydaril? velmi sa tesim teraz sa uz mozem pustit smelo do skusania | |
ODPOVEDAŤ |
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (1.7.2010, 16:11) | ||
Matka, je to lahke ako pierko vsak vlastne sa len caka a ako som pisala, ak sa chce zachovat krem hutnejsi, je lepsie do slahacky pridat menej smotany ci kysleho mlieka. Inak ceresnovy kolacik som este neochutnala, ale vyzera bozsky chcem s nim vsak pockat na muzika | ||
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.7.2010, 16:24) | |||
juuj,tak vam prajem prijemne chvile pri kolaciku | |||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (1.7.2010, 13:59) | |
to naozaj vyskúšame, a nepokazí sa to za ten deň v teple? | |
ODPOVEDAŤ |
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (1.7.2010, 14:07) | ||
Gabi, ono to prave musi byt v teple koli tomu, ze sa sladka smotana akoby infikuje laktobacilom a necha sa jemne zakysnut. Krem pekne zhustne. V niektorych receptoch som dokonca videla pomer slahacka 250g a cmar/smotana kysla 2-3 lyzice. Ja som urobila 1:1 a kremik vysiel pekne hladky. Ale ja som ho pouzila do kolacika. Ak by som nim chcela len doplnit napriklad cerstve maliny, tak dam menej kyslej smotany...aby sa zachoval tuk a krem sa dal pekne vyslahat. | ||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (1.7.2010, 14:14) | |||
super, raz ho sestra pouzila do kolaca ... bolo to velmi fajnučkééé..a máš nejaký tip na koláčik s krémikom... | |||
ODPOVEDAŤ |
Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (1.7.2010, 14:16) | ||||
Matka teraz davala tie 2 receptiky : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28811&user=8602 a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28810&user=8602a ja som mala problem si vybrat | ||||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (1.7.2010, 14:30) | |||||
No vidiš ..ja som si nevšimla že toho marcipánového ide ... ten plánujem urobiť ..paráda Nati, ďakujem Ti za receptik | |||||
ODPOVEDAŤ |