. .. .. .. .. .. .
. .

Dobrotky z dezertnej formy TUPPERWARE - receptíky - RECEPT 2855

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 6547 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Dobrotky z dezertnej formy TUPPERWARE - receptíky


[ recept č. 2855 zo dňa  ]


Dobrotky z dezertnej formy TUPPERWARE - receptíky


POTREBNÉ PRÍSADY

minule som pýtala inšpirácie na dobrotky z dezertnej formy Tupperware, tu => http://www.lukea.szm.sk/top/recepty/recepty.html som našla receptíky, okrem toho aj na dobroty, ktoré sa pripravujú za pomoci iných Tupperware výrobkov......tak klik a skúšajte :-))))

POSTUP PRÍPRAVY

JOGURTOVÁ TORTA
Suroviny : 1 šľahačková smotana v prášku, 1 želatína prášková, 2 balíčky vanilkového cukru, 0,5 l bieleho jogurtu alebo kyslej pochúťkovej smotany, 1,5dl mlieka, kompót - maliny, čučoriedky, černice..., piškóty
Postup : Šľahačku v prášku s mliekom vyšľaháme v Maxi-mixe a zmiešame spolu s jogurtom. Želatínu,
1/2 kompótovej šťavy, vanilkový cukor a troškou vody uvaríme, ešte teplú ju vylejeme do jogurtu so šľahačkou. Polovicu tejto masy vlejeme do dezertnej formy, ktorú sme vypláchli studenou vodou. Pridáme piškóty namočené v kompótovej šťave, ovocie a zalejeme jogurtovou hmotou. Uzavretú nádobu dáme
stuhnúť v chladničke .

SMOTANOVÁ TORTA
Suroviny : 2 balíčky detských piškót, 4 kyslé smotany, 4 balíčky vanilkového cukru, kakao a škorica, ovocie
Postup : Na dno dezertnej formy ukladáme okrúhle piškóty. Druhú vrstvu tvorí polovica zmesi kyslej smotany, rozmiešanej s vanilkový cukrom, prípadne s troškou škorice. Potom kladieme v súvislej vrstve ovocie (jahody, broskyne, marhule – môžu byť aj zavárané). Ďalšiu vrstvu tvoria piškóty, potom smotana. Dáme do chladničky stuhnúť. Po vybratí krájame TW lopatkou a môžeme ešte ozdobiť šľahačkou. Smotanu môžeme podľa chuti vymiešať aj s kakaom.

TVAROHOVÁ TORTA
Suroviny : 2 kocky jemného tvarohu, 150 g práškového cukru, 1/2 masla, 3 celé vajcia, 2 dl mlieka (90 o C), vanilkový cukor, prášková želatína, piškóty, ovocný sirup alebo rum, hrozienka, džem
Postup : Vanilkový cukor a želatínu rozpustíme v mlieku. Tvaroh, cukor, maslo vajcia vymiešame v Mernom mixe pridáme rozpustenú želatínu s cukrom. Do Dezertnej formy (vypláchneme studenou vodou) dáme piškóty poliate sirupom alebo rumom. Tretinu masy vylejeme na piškóty, môžeme posypať hrozienkami. Druhú tretinu vymiešanú s džemom nalejeme do formy. Tretiu tretinu vymiešame s kakaom, vylejeme do formy a dáme stuhnúť do chladničky.

ĽAHKÁ TVAROHOVÁ TORTA
Suroviny : 1 balíček piškót, ovocný sirup, čerstvé alebo kompótové ovocie, 4dl mlieka, 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou, 250g mäkkého tvarohu, 2-3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor
Postup : Piškóty navlhčíme v sirupe a rozložíme na dno i steny nádoby. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding. Spolu vyšľaháme mäkký tvaroh, cukor a ešte teplý puding. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, poukladáme ovocie pokrájané na kúsky a potrieme zostávajúcou časťou krému. Tortu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Obmena : jednu polovicu krému môžeme ochutiť napr. kakaom, pikantnou zaváraninou alebo instantnou kávou

JABLKOVÁ TORTA
Suroviny : 1 l hustého rozmixovaného jablkového kompótu, 2 zlaté klasy, 2 lyžice maizeny, piškóty
Postup : Do studeného rozmixovaného kompótu rozmiešame zlatý klas a maizenu a necháme prejsť varom. Piškóty namočíme v šťave z kompótu (pre dospelých v rume). Do vypláchnutej formy striedavo dávame uvarenú masu a piškóty. Tortu necháme v chladničke stuhnúť.

TORTA Z KRUPICE
Suroviny : 1 l mlieka, 150 g krupice, 7-8 lyžíc kryštálového cukru, 50 g kakaa, 100-150 g lekváru, 1 vanilkový puding.
Postup : Necháme zovrieť 0,5 l mlieka a do toho dáme variť krupicu, cukor, kakao až do zhustnutia. Zo zbytku mlieka pripravíme vanilkový puding, ktorým natrieme formu (FESTIVAL), na to dáme vrstvu pikantného lekváru. Vychladnutú krupicu nalejeme do formy a nakoniec vlejeme zbytok pudingu. Formu uzatvoríme a dáme do chladničky stuhnúť. Pri podávaní môžeme tortu ozdobiť šľahačkou.

MARHULE V RÔSOLE
Prísady : 700g marhúľ, šťava z 1 citrónu, 200g cukru, 50g sparených olúpaných mandlí, 1 l vody, 25g želatíny
Postup : Umyté, vykôstkované marhule dáme do Micro plusu, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cukor, vodu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým namočíme do 1 dl vody želatínu a necháme napučať. Potom ju na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme. Mandle a želatínu zmiešame s marhuľami. Zmesou naplníme dezertnú formu a necháme stuhnúť v chladničke. Stuhnutý rôsol vyklopíme (lepšie pôjde vyklopiť, keď na formu nalejeme teplú vodu). Ozdobíme šľahačkou a čokoládou.

JAHODOVÁ TORTA S PIŠKÓTAMI
Suroviny : 1 fľaša jahodového kompótu resp. 300g čerstvých jahôd, 2 balíky piškót, 150g džemu, 2 smotany na šľahanie. Krém : 3dl mlieka, 2 žĺtky, 4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 2-3 lyžice výberovej múky
Postup : Piškóty spojíme s džemom a pokvapkáme šťavou z kompótu. Do formy plníme po vrstvách : jedna vrstva piškót, jedna vrstva krému, jedna vrstva jahôd... Necháme stuhnúť v chladničke. Zdobíme šľahačkou.

JAHODOVO JOGURTOVÁ TORTA
Suroviny : 1 balíček detských piškót, ovocná šťava alebo likér,
Krém : 2 lyžice želatíny, 1 dl mlieka, 3 biele jogurty (450ml), 3-4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 250g jahôd
Rôsol : 1 l ovocnej šťavy, 1 l vody, 1 pudingový prášok s jahodovou príchuťou
Na zdobenie : vyšľahaná smotana, jahody
Postup : Dno a steny nádoby vyložíme piškótami, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať. Biely jogurt, cukor, rozpustenú želatínu a jahody našľaháme do hladkého krému. Nádobu vypláchneme studenou vodou. Na dno naukladáme jahody. Z ovocnej šťavy, vody a pudingového prášku uvaríme rôsol, ktorým zalejeme jahody v nádobe. Na to poukladáme piškóty, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, pokryjeme piškótami a zakryjeme zostávajúcim krémom, opäť poukladáme pokvapkané piškóty. Tortu necháme stuhnúť.
Pred podávaním ju vyklopíme a ozdobíme pevne ušľahanou šľahačkou (môžeme ju prevariť deň vopred) a jahodami.
Obmena
1. Ak necháme rôsol trochu stuhnúť, môžeme dať krém priamo na rôsol (vynecháme vrstvu piškót).
2. Túto tortu môžeme pripraviť aj z iného druhu ovocia – podľa toho prispôsobíme aj príchuť pudingového prášku.

MOZARTOVA TORTA
Suroviny : 3 balíčky piškót, nálev z kompótu višní, brandy, KRÉM: 1 l smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 150g mäkkého tvarohu, 3 lyžice bieleho jogurtu, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, kompótové višne OZDOBA: 1/8 l šľahačky, 1 balíčka stužovača šľahačky, kompótové višne POLEVA: 100g čokolády na varenie 1/8 l smotany na šľahanie.
Postup : Piškóty pokvapkáme troškou nálevu z kompótu a brandy. Príprava krému : smotanu vyšľaháme
so stužovačom. Tvaroh premiešame s jogurtom, potom ľahko primiešame šľahačku a trochu odkôstkovaných višní, práškový cukor a vanilkový cukor. Dezertnú formu vrstvíme piškótami a krémom. Horná vrstva končí piškótami. Necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním polejeme polevou a ozdobíme šľahačkou a višňami. Príprava polevy : čokoládu zalejeme smotanou a za stáleho miešania privedieme do varu. Miešame až kým sa čokoláda neroztopí a poleva nezhustne (hneď ju použijeme).

ASPIK Z UHORKOVÉHO NÁLEVU
Suroviny : želatína v prášku, sterilizovaná zelenina – hrášok, mrkva, kukurica, uhorky, kapia..., vajíčka, šunka
Postup : Želatínu rozpustíme vo vode s uhorkovým nálevom. Do vypláchnutej formy poukladáme suroviny a zalejeme pripraveným nálevom. Dáme stuhnúť do chladničky.

VAJÍČKOVÁ TLAČENKA
Suroviny : 5 natvrdo uvarených na kocky pokrájaných vajec, 100 g šunky alebo šunkovej salámy pokrájanej na kocky, 1 konzerva kukurice alebo hrášku s mrkvou, 5 pokrájaných uhoriek, 4 pokrájané kapie, 1 tatársku omáčku, želatína v prášku, masox
Postup : Prísady spolu premiešame. V 2 dl vody uvaríme jednu kocku masoxu, rozpustíme želatínu a necháme trochu vychladnúť. Nalejeme do masy a všetko dobre premiešame a vylejeme do formy vypláchnutej studenou vodou. Dáme stuhnúť do chladničky.

ZELENINOVÝ ŠALÁT V ASPIKU
Suroviny : pre 8-10 osôb (2 dezertné formy) 40dkg uvarených zemiakov, 25 dkg hrášku, 25dkg kukurice, 25dkg mrkvy, 15dkg sterilizovaných uhoriek. 20dkg kapie, 3dl majonézy, 4dl kyslej smotany, 2dl mlieka, 1 lyžica horčice, 1 cesnak, soľ, mleté čierne korenie, trošku cukru, 4 lyžice želatíny
Postup : Zeleninu ak nie je sterilizovaná uvaríme. Zemiaky pokrájame nadrobno, majonézu a smotanu vymiešame na hladko, pridáme horčicu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a cukor. Zahrejeme mlieko so želatínou (nevariť), necháme aby trošku vychladla a zamiešame do masy. Pridáme zemiaky a zeleninu, nalejeme do formy a necháme stuhnúť.

HUSPENINA
Uvaríme huspeninu. Mäso vykostíme a na drobno pokrájame. Necháme vychladnúť a nalejeme do formy.
<< Tvarohovo-ovocná dobrotka | Dobrotky z dezertnej formy TUPPERWARE - receptíky | Jednoduchý cestovinový šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva P. (axa) ID 21519 (12.1.2008, 15:13)
Formu mám už 10 rokov a ešte v nej nič nebolo, 100 x vďaka za receptíky!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina T. (Tina) ID 6547, mimibazar.sk/tinataubingerova (14.1.2008, 17:13)
rado sa stalo (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu