. .. .. .. .. .. .
. .

Quiche [kiš] - francúzsky slaný koláč - RECEPT 2795

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 18480 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)


Quiche [kiš] - francúzsky slaný koláč


[ recept č. 2795 zo dňa  ]


Quiche [kiš] - francúzsky slaný koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g masla (Palmarin), 1 žĺtok, voda, soľ

Náplň: 2 paradajky (cca 200g), 150 g údeného syra, 1 konzerva šampiňónov, 100 ml sladkej smotany, 50 ml mlieka, 2 vajíčka, 100 g syra na strúhanie (eidam), cibuľa, bazalka, soľ


POSTUP PRÍPRAVY

...nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Múku zmiešame s maslom, pridáme štipku soli, žĺtok a toľko vody, aby cesto bolo vláčne. Necháme v chladničke hodinku odpočinúť.
Prichystáme si suroviny na plnku...
Údený syr (oštiepok), paradajky a šampiňóny pokrájame na kocky.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme paradajky a šampiňóny, osolíme, obazalkujeme a popražíme.
Smotanu zmiešame s mliekom a vajíčkom, rozhabarkujeme a mierne osolíme.
Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do okrúhlej formy.
Na cesto navrstvíme paradajkovú zmes a kúsky syra.
Zalejeme vajíčkom so smotanou a posypeme postrúhaným syrom.
Našu Karinku to pečenie totálne unavilo...
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 35-40 minút. Ja som to piekla v plynovej asi polhodinku. To už samé uvidíte kedy tá vajíčková zmes stuhne a pekne zhnedne :). Prajem dobrú chuť!
PS: čo sa týka náplne, fantázii sa medze nekladú, dajte si tam čo máte radi...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Babkine Bratislavské Rožky | Quiche [kiš] - francúzsky slaný koláč | Orechová torta s parížskou plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (18.2.2011, 17:59)
(jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ildikó B. (b.ildi) ID 1375 (7.12.2007, 14:14)
Hm... :-P to vyzerá dobre (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária R. (marioque) ID 18480, mimibazar.sk/marioque (7.12.2007, 14:22)
A ešte lepšie chutí :-$ Keď som bola vo Francúzsku, jedla som to skoro každý deň, dá sa to pripraviť na tisíc spôsobov... Len vyskúšaj (L)
ODPOVEDAŤ
sona o. (olexovas) ID 35281, mimibazar.sk/olexovas (28.4.2011, 11:42)
áno súhlasím aj ja som si to tam obľúbila :-$ :-$na receptíku sa mi najväčšmi páči unavená Karinka [A] [A] [A]
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu