. .. .. .. .. .. .
. .

Pukancová torta - RECEPT 27471

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Pukancová torta


[ recept č. 27471 zo dňa  ]


Pukancová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Na korpus: 300 g mliečnej čokolády – 3 čokolády Figaro, 90 g pukancovej kukurice /neslanej, už vypukanej/, olej, čokoláda na zdobenie – 1 čokoláda, kruhovú forma s odnímateľným dnom s priemerom 26 cm alebo špeciálny nastaviteľný kruh – viď foto, papier na pečenie. Na krém: 6 plátkov čírej čiže bezfarebnej želatíny /alebo 1no 20 g vrecúško mletej potravinárskej želatíny v prášku – Liana/, 500 g nízkotučného tvarohu s menej ako 10% obsahom tuhu v sušine /jemného/ - čiže 2 mäkké roztierateľné tvarohy od Olma – 5% tuku – tie majú za úlohu krém odľahčiť, aby nebol taký ťažký/, 150 ml kyslej smotany 14%tná /1 kus - bude stačiť 3/4 téglika/, 50 g kryštálového cukru, 300 ml smotany na šľahanie 33% tná /2 balenia smotany od Rajo/, 2 balíčky vanilínového cukru, šťava z 1 citróna /alebo pomaranča, mandarinky/.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Mliečnu čokoládu polámeme na tabličky a rozpustíme nad parou. Pre tie z vás, ktoré čokoládu ešte v živote neroztápali: do hrnca nalejte trochu vody, naň položíte misku do ktorej vložíte čokoládu, ktorú budete pomaly roztápať, občas premiešajte. Z kukurice pripravíme na oleji pukance / Ak máte doma mikrovlnku, pukance môžete urobiť aj v nej. Nesolíme. Tie čo nevypukali vôbec alebo len s časti sa snažte tam nedávať, /vyberte ich/ to by ste si zuby vylámali a takisto zhoreté odstráňte. Pukance nahrubo posekáme a vmiešame do roztopenej čokolády. /Jedným zo spôsobov ako ich posekať je: pukance rovnomerne rozmiestnite na dosku na vaľkanie, prikryte igelitom alebo úterkou /to, aby nelietali po celej kuchyni, keď budú odskakovať/, a tĺčikom na mäso po nich viackrát poklepte, alebo po nich prejdite valčekom na cesto/. Pri vmiešavaní sa snažte rovnomerne obaliť pokiaľ možno každý pukanec, tak aby sa všetky navzájom pospájali do jednej masy, nesmie sa stať, že bude nejaký suchý. Pracujte rýchlo, lebo čokoláda bude schnúť a tvrdnúť. Že sú pukance dostatočne obalené spoznáte podľa toho, že nebude vidno žiadne biele miesta.
2. Hmotu nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a necháme stuhnúť. Papier dávame jak na dno formy, tak na jej boky. Vystrihnite z papieru na pečenie kruh s priemerom 26 cm a pásik dlhý cca 77 cm, široký 6,5 cm. Plátky želatíny /alebo prášok/ namočíme asi na 10 min do vody. /Niekedy sa namiesto vodí dáva ovocná šťava. Postupujte presne podľa návodu uvedeného na obale – v zásade platí, že na ½ litra tekutiny počítame so 6 plátkami želatíny alebo s 20 g prášku/. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a citrónovou šťavou. Napučanú želatínu dobre vyžmýkame a rozpustíme, vychladnutú vmiešame do tvarohovej zmesi. /Rozpustíme ju tak, že ju mierne zohrejeme na teplotu najviac 60 stupňov C, tak aby sa skvapalnila /najlepšie vo vodnom kúpeli, tak ako čokoládu - nikdy nie vo vriacej vode, pri vysokých teplotách by sa znehodnotila a nestuhla by/. Za stáleho miešania želatínu rozpustíme a roztok necháme vychladnúť. Želatínu dostať kúpiť vo forme priesvitných alebo červených plátkov, či pomletú na prášok. Je to chuťovo neutrálny prírodný výrobok, vyrobený z kostí zvierat, kože a hrubej bravčoviny. Obsahuje veľa bielkovín./ Zmes odložíme na pár minút do chladničky a medzitým vyšľaháme sladkú smotanu spolu s vanilínovým cukrom dotuha. /Nemusíte sa báť, že by bola zmes tuhá, za ten krátky čas nestihne stuhnúť./ Nakoniec ju vmiešame do tvarohovej hmoty. Cukor pridávame do smotany hneď na začiatku. Šľahať začíname na stredných obrátkach, a keď smotana začne hustnúť, znížime rýchlosť na najnižšie obrátky. Šľahačka by mala pred šľahaním aspoň 2 hodín stáť v chladničke, v horúcich dňoch ju môžete nachvíľu vložiť do mrazničky. Krém navrstvíme na pukancový korpus a necháme stuhnúť v chladničke. K úplnému stuhnutiu dôjde až po 3 hodinkách, dostatočne pevná je niekedy až po 5tich, v závislosti od toho ako vám chladí chladnička. Nemusíte sa striktne držať receptu, experimentujte, napr. priehľadný plátok želatíny vymeňte za červený, a namiesto klasickej kruhovej formy dajte formu v tvare srdca alebo chlebovú obdĺžnikovú formu alebo savarínovú v tvare venca.
3. Podávame ozdobené postrúhanou čokoládou. Dnes už síce existujú špeciálne nerezové struháky za pomoci ktorých vyčarujete kúzelné hoblinky ako od majstra cukrára, ale ak nemáte, celkom dobre poslúži aj obyčajný struhák na zeleninu - strana z menšími zúbkami. P.S. Vhodnou alternatívou a náhradou za popcorn sú burizony, cornflakes, pufovaná špalda /ja mám najradšej tú bio od alnatury, čo dostať v DM drogery/, pufované chlebíčky v tvare štvorca, ktoré predávajú naskladané do výšky jeden na druhom, napr. ryžové /tie jednoducho rozmrvíte, vždy si pozorne prečítajte čo je napísané na obale, pretože niektoré sú osolené a to by moc dobre nechutilo/. Ak nemáte radi čokoládu mliečnu a tmavú alebo ak ste alergický na nejakú zložku, čo obsahuje napr. kofeín, bromelaín, kľudne ju vymeňte za bielu. Ja osobne dávam kvôli kontrastu skôr prednosť tej mliečnej. Ak sa rozhodnete do krému pridať kúskov nejakého exotického ovocia, ako napr. ananás, kiwi, mango alebo papayu, ktoré obsahujú enzým štiepiaci bielkoviny, chvíľku ich poduste, alebo dajte ananás v konzerve, inak by vám želatína nestuhla. P.S2. Pri nákupe surovín nešetrite, radšej kúpte smotanu drahšiu a kvalitnejšiu ako lacnejšiu menej kvalitnú a riskovať, že sa vám recept nevydarí. Obsah tuku pri šľahačkovej smotane by nemal byť nižší ako 33%, vtedy najlepšie drží, /v obchode predávajú v rozmedzí 30 – 40%/, pri kyslej smotane min. 14% /predáva sa 10 – 30 %/, od toho totiž závisí aká tuhá bude: o čo vyšší je obsah tuku, o to tuhšia je šľahačka. Čas prípravy: cca 30 minút. Čas chladenia: 3 hodiny.
Tip: Na dno hrnca s olejom hoďte zopár zrniečok pukancov, aby ste zistili, či už je olej dostatočne rozohriaty. Keď sa okolo nich začnú tvoriť male bublinky, môžte vsypať zvyšok. Namiesto postrúhanej čokolády ju môžete ozdobiť pukancami obalenými v čokoláde alebo posypať vršok lentilkami. Krém chuťovo dosť pripomína pribináčik či termix, takže ak máte radi vy alebo vaše deti tieto mňamky, táto tortička vám isto bude chutnať. P.S. Tie chudé dlhé prstíky čo držia varešku sú moje:-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Koláč s pečenými jablkami | Pukancová torta | Falošný medovník >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.1.2015, 10:43)
(^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Kamila S. (Kamila S.) ID 266488 (16.1.2015, 18:04)
(nejdeto) (pes) (balicek) (balicek) (plavec) |-) |-) |-) |-) |-) |-) |-) |-) |-) |-) |-) |-) |-)
ODPOVEDAŤ
Kamila S. (Kamila S.) ID 266488 (16.1.2015, 18:03)
(snehulak) (candle) (candle) (dance) (dance) (facky) (pusa) (pes) (^) (*)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (27.1.2011, 19:54)
jeje toto je krasne (Y)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (2.6.2010, 23:20)
a nebol tu predtym obrazkovy postup :-$ :-$ :-$?ci ma uz pamat klame? :´(
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.5.2010, 11:17)
Katka krecept vyzera velmi zaujimavy. Prosim ta, aku velku tortovu formu si pouzila? A este by som sa chcela opytat: nezacne ta tvarohovu zmes tuhnut, ked sa ma odlozit do chladnicky ak je tam uz pridana zelatina? teda ci sa nevmiesava zle potom do tej tvarohovej zmesi jemna slahacka? Dakujem za odpovede. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.6.2010, 13:16)
Nakukni ěšte raz do receptu. Doplnila som ho o množstvo tipov a zlepšákov, každý bod je dopodrobna rozpísaný, možno ti to pomôže pri práci. Aký spôsob drvenia pukancov si zvolíš, či tĺčikom na mäso alebo valčekom na cesto, tak to už nechám na tebe. Nájdeš tam aj odpoveď na tvoju otázku. A čo sa týka tej tvarohovej zmesi, nemusíš sa obávať, že by bola stuhnutá, ten prvý krát sa to dáva do chládku naozaj len na pár minutiek, za ten krátky čas sa z tým naozaj nič neudeje, komplet stuhnuté to budeš mať až o 5 hodín. Šľahačka ide zamiešať bez problémov. Na čo si však musíš dať veľký pozor je, aby želatína nebola horúca, potom by sa ti to mohlo zraziť, zamiešaj ju až keď bude vychladnutá. Je to podobné ako keď robíš napr. taký kvások, mlieko vtedy tiež nemôže byť horúce alebo keď pridávaš maslo do buchiet, tiež by malo byť nanajvýš trošku teplé. P.S. Na fotopostupe sa už pracuje.
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.6.2010, 10:15)
Katka dakujem velmi pekne za odpovede. Tvoj receptik si doplnila velmi podrobne,myslim, ze teraz by uz nemal byt ziadny problem. Uz len najst vhodnu prilezitost a vrhnut sa na jeho vyskusanie. Dufam, ze sa coskoro ta prilezitost naskytne. Ak vyskusam, prihodim foto ako sa podarila mne. Este raz vdaka. Papa Ada (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (1.6.2010, 19:55)
Adrika, ak môžem odpoviem ti z vlastnej čerstvej skúsenosti. Robila som túto tortu v sobotu a bola skvelá, každý mi ju vychválil. Čokoládu som dala takú viac horkú a čo sa týka tvarohovej zmesi, ja som zmiešala naraz všetky ingrediencie a namiesto čistej želatíny som použila Oetker želatínový stužovač.
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (2.6.2010, 23:18)
Tak diky za odpoved, lebo na autorkinu som cakala, nakolko som chcela tortu urobit vcera.mala som cerstvy tvaroh.no nevadi (L) (L) (L)skusim nabuduci tyzden..a este raz vdaaka Janettka [A]
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (3.6.2010, 12:07)
Erika, autorkinej odpovede sa zrejme nedočkách, keďže recept ma skopírovaný, takže ti nemôže napísať vlastnú skúsenosť :-p. Ale zaujímavé, že ako promptne reagovala na komentáre čo sa netýkali receptu ale na požiadavku ohľadne receptu mlčí (zip). Katarínka, týmto si vlastne vývratila všetko to čo si sa tu obhajovala :-$
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.6.2010, 12:40)
Neodpovedala som, lebo som mala iné povinnosti, jednoducho nebol čas, ale už som to napravila. Ako si si iste mohla všimnúť, receptík som doplnila o množstvo zaujímavých tipov a zlepšovákov z vlastnej skúsenosti, a jednotlivé body som dopodrobna rozpísala, tak aby tortičku zvládol urobil naozaj každý. Nájdeš tam aj odpoveď na otázku, ktorú mi položila Erika. A pre veľký úspech a záujem o tento recept som sa rozhodla, že vložím aj fotopostup. Len si na to musím vyhradiť čas, a v prvom rade nabiť baterky do foťáka (P)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (3.6.2010, 12:47)
(Y) chválim (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.6.2010, 12:54)
A tá nárážka na fotopostup, to myslela Erika len ironicky, však ona veľmi dobre vie, že okrem hlavnej fotky tu nič nebolo, aj postup bol pôvodne strohý, preto to napísala, ja len aby si bola v obraze (L)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (3.6.2010, 15:35)
prosim?akoze toto ma uraza?ja nepotrebujem nic ironicky pisat ,keby sa mi to nepacilo, tak to sem rovno napisem.nepotrebujem sem pisat nic ironicky. a naozaj som si nepamatala, ci tu postup bol.ja tu nie som ziadna sudkyna receptov ,aby som Vam tu vypisovala ironicky?mate pocit, ze som Vas kritizovala za nejake plagiatorstvo.tak to ste na zlej adrese.som tu kv li vareniu, peceniu a nemam dovod ani chut, cas sa tu navazat.toto ma,ale trosku znechutilo.nemam rada, ked iny vedie lepsie co som ja myslela a co som tym chcela povedat.a ironia nebola v tom ziadna.treba si problemy vyriesit s tymi , co ho s vami maju.Lutujem , ze som sa tu vobec ieco spytala.Pekny den :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.6.2010, 16:31)
Asi sme sa nepochopili. Myslela som, že len sranduješ. Irónia nieje urážka, ale skôr zvláštny druh humoru. Ja na tom nič zlé nevidím, keď niekto žartuje, ja sama si takto niekedy z druhých uťahujem a najmä z mužov a nemám nič proti tomu, keď to isté robia i oni. Je to taká hra. Vieš ako sa hovorí, čo sa škádlieva, to sa rado máva (L) P.S. Vidíš, to je to úskalie internetovej komunikácie. Kedže toho druhého nevidíš a nevieš ako sa tvári, keď píše to čo píše, ľahko preto môže dôjsť k nedorozumeniu, napr. k takému ako teraz, a ani emotikony vtedy nepomôžu.
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (3.6.2010, 16:10)
tak teraz som si precitala poctivo vsetky svoje prispevky a nasla som , ze som sa Vas uz na ten postup pytala, mozno preto ma to mylilo.fakt som si to nepamatala, stale som mala pocit, ze ten recept bol iny.mozno preto vam to pripadalo ironicke,ale svoj nazor , co pisem vyssie nemenim.Pisat sem uz nebudem, lebo vidim, ze sa tu uz bavite o nocnickoch o skolkaroch a to ma od pecenia dost daleko.
ODPOVEDAŤ
adriana s. (xxadriana) ID 145917 (upravené 3.6.2010, 15:34)
super
ODPOVEDAŤ
adriana s. (xxadriana) ID 145917 (3.6.2010, 12:15)
Katka, nejde mi ani o to, ze kto mi odpovie,len milujeme tvarohove veci a tato sa mi zdala lahunka, mala som cerstvy tvaroh,ale nevedela som , ze ci sa moze vmiesat? *-)A nebol tu aj obr.postup?nevadi spravim bud.tyzden 8o|
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (3.6.2010, 12:22)
nie recept tu bol bez postupu ale ja som našla na nete recept s obrázkovým postupom http://mojerecepty.sk/pukancova-torta.html asi je tiež len skopírovaný z knihy ale tak čo už?
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (30.5.2010, 23:43)
tak to s tou šlahačkou zaujima aj mňa... *-) *-) *-)lebo tiez mi to nejde nejak do hlavy..do toho stuhnuteho vmiešať šlahačku...? :-$
ODPOVEDAŤ
Ľuba R. (luby) ID 26808 (28.5.2010, 13:09)
Katarína, nedaj sa znechutiť poznámkami , vždy sa nájde oponent...
ja sa teším, že som videla niečo nové :-)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.5.2010, 13:38)
Nikto tu nechce nikoho znechutit Lubka ,ale tu ide o to, že na tejto stranke je to tak zaužívane a pridavaju sa sem recepty vlastnoručne odskušane nie len okopírovane (lebo to vie každý),ale aby ten človek mohol poprípade aj poradit ..takto prefotene je to o ničom ,tu ide o vlastné vytvory +o(
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (28.5.2010, 14:51)
Ešte raz zopakujem, že nie všetci čo recept vyskúšajú, vložia aj vlastné foto, ale to ešte neznamená, že recept nerobili alebo, že nieje dobrý. Valnú väčšinu mnou vložených receptov som vyskúšala a môžem ich teda nielen vrelo odporúčať ale taktiež poradiť, stačí sa len spýtať na to čo ťa zaujíma. Keby si si čítala iné moje komentáre, vedela by si, že na dotazy odpovedám. Že zaužívané, … ,-) Tak to je na čase tie zaužívané zvyky zmeniť. Ja niesom z tých čo si razia cestu tade, čo väčšina, radšej plávam proti prúdu, než po prúde a to so sebou prináša zákonite nielen zástancov, ale i vlnu odporcov. Luby má pravdu, vždy sa nájdu oponenti, ale myslím, že za nich hovorí najmä závisť, a ty sa radíš zrejme medzi nich. P.S. Kto nie je rád, že tu tento recept je a že mu vyslovene vadí, nech zdvihne ruku a ja ho s kľudným svedomím vymažem.
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.5.2010, 15:11)
tu nie je čo zavidiet, ak maš všetky recepty vlastnoručne odskušane, prečo sem nedaš fotku tvojho skutočneho vytvoru a vlastny popis? jááááááááááj zabudla som ty ideš vždy proti prudu ,-) tak si potom založ vlastnu stranku s kopírovanými receptami ked sa nechceš prisposobit .. (L)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (28.5.2010, 20:21)
Suhlasim s egreskou.Tiež som si myslela, že je to tu nejaké fórum, kde môžem vyjadriť svoj názor. Tak môžem?!?!?
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.5.2010, 13:01)
:-o :-oteda, ja taketo dačo čudo , vidim po 1x super, (L) (L) (L) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (28.5.2010, 8:27)
Veru... :-D
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (27.5.2010, 16:31)
Plagiátorstvo je najnovšie trestný čin! My sa tu ideme seriózne chváliť svojimi výtvormi a niekto je tu škodná..... :´(Recepty zo života č 11. strana 153. I tak ďakujeme. Nabudúce by možno postačilo ostatných navigovať na príslušnú knihu, alebo do poznámky uviesť- nie je to moja práca, ani foto, ale mám odskúšanú a je super.
ODPOVEDAŤ
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (28.5.2010, 12:57)
Ja napriklad nemam tu knihu a som rada, ze ten recept je tu, lebo by som o nom mozno ani netusila... a vyzera zaujimavo... Mimochodom... je vela receptov a malokto moze povedat "tento som vymyslel ja", lebo mohol byt hoci aj pred sto rokmi v nejakej knihe... a co... Proste recepty su na to,a by sa posuvali dalej... ci si ho uz odpisem od mamy, od kamosky, alebo ho pocujem v radiu, ci telke. Ten co by som odpisala od mamy, kludne ho mohla mat od nejakej kolegyne, ktora ho odpisala z internetu a mama o tom nemusela vediet... Snad sa nejdeme na verejnom internetovom priestore bavit o plagiatorstve receptu... nepoviem, keby sem skopirovala knihu a pytala za to peniaze... to je trestny cin...alebo keby som sem dala neviem co a napisala sa, ze som autor...
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (upravené 28.5.2010, 20:19)
To je zaujímavé, niekto má recept, text sedí od slova do slova, dokonca i fotografia, toto už nie je náhoda, ale zázrak!!!! Ja som za, nech sa recepty- overené a odskúšané takto rozširujú, ale konkrétne táto pani...no, keby viac z vlastnej hlavy a s vychytanými "muchami" iste by sme to všetci viac ocenili...( pozrite sa lepšie na jej recepty a pri profesionálne naaranžovanom jedle a zvláštnych fotografiách vám dôjde....)Myslím, že táto rubrika je tu na recepty, ktoré ešte nevyšli v knihách, lebo ľudia experimentujú a vylepšujú neustále a o to tu hlavne ide. Asi tak, že : "Heuréka, aha, čo som objavila! "Alebo: "podarilo sa mi a podelím sa o to s vami"...Jasné, že nikto nebude čakať, kým mu uverejnia recept v časopise alebo mu vyjde kniha, je to zdĺhavé. Asi by sa naozaj nikomu nepáčilo, keby sa tu vo veľkom začali kopírovať texty z kníh..... *-) Nechcela som to tu viac pitvať, ale musela som vám dať odpoveď. (zip)
ODPOVEDAŤ
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (28.5.2010, 18:05)
mne nejde ani tak o recept... ako o to, preco sa tu na tejto stranke vzdy musi raz za neviem ake obdobie do niekoho rypat za hovadiny... zijeme predsa tak kratko... tak len preto... Krasny den prajem vsetkym .. a vela pozitivneho myslenia (pusa)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (7.6.2010, 14:45)
som si to citala co tu pisete a ja som tiez nazoru ako ty.... aj men uz tu podotkli ze ci to je moj recept.... nemam pocit ze tu je na niektorych aby zadavali podmienky, podmienky tu zadava autor tejto stranky..... a ja fakt nechapem co toto moze niekoho stvat..... nerozumiem.... mna by ani nenapadlo sledovat take kraviny ze ci je ten recept niekte a tak... pochopim ak to skopiruje niekto nma mmb a supne to sem este raz ako svoj recept.... a vobec... som si ista ze aj moje recepty uz niekde su a fakt mi to je jedno... ja som rada ze tu je tato torta lebo ju isto skusim a je mi absolutne jedno odkial je..... pre mna za mna aj z tramtarie.... +o( aj tak nikdy nepochopim ze toto niekoho moze stvat..... a ze to niekto sleduje dokonca..... no neviem.... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (29.5.2010, 8:19)
Vďaka, že si sa ma zastala, cením si to, veľmi. Ešte raz ďakujem a i tebe pekný dník (L)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (27.5.2010, 8:52)
Mňam, tak túto musím mojim (X) (Z) urobiť, lebo oni milujú pukance (Y)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (1.6.2010, 19:49)
Tak som cez víkend odskúšala pri príležitosti osláv mojich menín a mala veľký úspech. SUPER nápad a výborná zmes chutí (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (27.5.2010, 8:07)
Áno,tak toto poznám,jedla som to u mojej známej,bolo to výborné, (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (26.5.2010, 21:33)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (26.5.2010, 21:16)
jeeeeeeeeeeeeeeej... tak tuto tortu poznam... (Y)
uz som ju robila a bola dobra a zaujimava.... (Y)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (26.5.2010, 21:00)
mňam,hned by som si dala :-p
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.5.2010, 19:52)
Tvoje recepty su skvelé, mohla by si fotiť aj počas prípravy? Fotopostup je výborna vec, ľahšie sa podľa neho pripravujú takéto fajnotky :-$
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (26.5.2010, 21:25)
tiež by som uvitala obr.postup... :-p :-p :-p :-pvidim,ze fotite aj pri inych.na tuto tortu nemate? :-$
ODPOVEDAŤ
Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (27.5.2010, 8:52)
vsetky jej recepty su skopirovane z netu,takze tazko prida svoj postup :-$
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (28.5.2010, 15:41)
Žeby pani provokatérke došli argumenty? Mečiarka, to je prezývka odvodená od tvojho mena, alebo si azda rodina toho politika? Alebo tým vyjadruješ svoje sympatie strane HZDS? To by vysvetlovalo mnohé ,-) Nemusíš odpovedať, som len zvedavá.
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (28.5.2010, 12:25)
P.S. Je síce pravda, že som tento recept nevymyslela, ale skopírované z internetu to nieje. A zdroj som nemohla uviesť, pretože som ho sama netušila, nakoľko som receptík dostala do daru od jednej známej. To, či je z časopisu, ktorý spomínala Milad, nemôžem teda potvrdiť ani vyvrátiť.
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (8.6.2010, 19:34)
to je kniha- len pre informáciu (zip)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (28.5.2010, 12:22)
Ešte by som rada pripomenula, že sem nevkladám recepty, preto aby som na tom nejako profitovala, nemám z toho žiadny osobný prospech alebo niečo podobné, ale robím to v prvom rade, preto, aby som potešila iných. Ak inšpirujem, a spravím radosť čo i len jednému človiečiku, myslím, že misia je splnená. Na mimibazare sa ľudia rozdeľujú do dvoch základných skupín, prípadne kombinácia oboch, na jednej strane tí, čo sa chcú pochváliť svojim vlastným výtvorom alebo fotkou. A na strane druhej, tí čo sa chcú o zaujímavý recept podeliť s ostatnými. Ak natrafím na niečo, čo stojí za to ukuchtiť, myslím, že by bol hriech nechávať si to iba pre seba. Nedá sa teda jednoznačne povedať, že by bol jeden dobrý a ten druhý zlý, oba typy ľudí sú potrebné, a aj vďaka nim je to tu pestré a je z čoho vyberať.
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (28.5.2010, 12:19)
Je to ako s vtipmi a vtipnými príbehmi. Podobne ako recepty, i vtipy sa totiž tradujú z generácie na generáciu a putujú od človeka k človeku, a hoci vieme, že nie sme ich prvotnými stvoriteľmi, predsa ich rozprávame, reprodukujeme a posielame ďalej, pretože vieme, že tým pobavíme okolie a vyvolávame na ich tvárach úsmev. Sú snáď vtipy menej vtipné a recepty menej chutné, keď sme ich nevymysleli my osobne? Ako povedala Mickey, aj snaha sa cení. Aj vložiť recept z iného zdroja stojí určité úsilie a samozrejme čas. A čím si prispela ty? Ako vidím, stále ničím (jazyk)
ODPOVEDAŤ
Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (29.5.2010, 8:29)
radsej nicim ako bezduchym prepisovanim textu,to sa ucia male deti v skole.a su ovela usilovnejsie-k textu si nakreslia velakrat svoj obrazok.skoda reci +o(
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.6.2010, 13:31)
Deti v školke dokážu toho nepochybne veľa, napr. sa vedia vycikať do nočníka, namiesto toho, aby pustili do gatí alebo si zaviazať šnúrku na topánke, ale na to, aby mohli skenovať a ovládať prácu v rôznych grafických programoch budú musieť ešte trošku podrásť (child7) P.S. Síce neustále frfleš a zapáraš, ale čosi mi hovorí, že jedným z tých, ktorý si recept dali do oblúbených, si i ty sama (hello)
ODPOVEDAŤ
Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (3.6.2010, 15:56)
ako vravim-skoda reci +o( a ze kto zapara frfle. tato torta ani tak nie je uspesna a vzbudzujuca zaujem ako skor "zaujimava" tvojim pristupom a stylom podania a chovanim sa k inym +o( kazdy si moze utvorit nazor sam
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (27.5.2010, 9:09)
presne to som si vsimla aj ja,ocenujem aspon snahu odpisat ich
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (26.5.2010, 16:27)
mnaaaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (26.5.2010, 16:23)
Toto vyzerá mňamkovo (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (26.5.2010, 16:02)
Toto urcite urobim, vyzera velmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu