končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Katarina H. (katka555) ID 13873 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Pikantné kurča na smotane[ recept č. 2742 zo dňa 6.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľké kurča, 3 strúčiky cesnaku, 4 paradajky, 4 zeleninové papriky, 1 veľká cibuľa, 200 ml kyslej smotany, olej, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice hladkej múky, mletá paprika, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Dobre umyté a osušené kurča rozdelíme na porcie, ktoré potrieme rozotretým cesnakom so soľou. Vložíme do pekáča na rozpálený olej a zo všetkých strán prudko opečieme. Potom ho zalejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka. Medzitým na hlbšej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rezance nepálivej papriky, kúsky paradajok a opražíme s troškou múky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme do polomäkka. Potom ochutíme kečupom, do vzniknutej zmesi vložíme diely kurčaťa a zamiešame so smotanou. Všetko podusíme domäkka a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi alebo krupicovými haluškami. |