.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Špaldové bagety
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
DOMÁCE PEKÁRNE
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


Špaldové bagety
[19.5.2010]



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky T-650, 150 g špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1 lyžička soli, 1,5 dl vody, 1 vajíčko, 50 g Hery, kvások: 1 dl mlieka, 1 lyžička cukru, 1/2 kocky droždia***na posypanie: hrubozrnná soľ, celá rasca, sezamové, ľanové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Z tohto cesta si môžete pripraviť aj žemle, sendvič, či toustový chlieb. Pečivko je vynikajúce a mäkkučké aj na ďalší deň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Jednotlivé múky preosejeme, otruby, ktoré ostanú v sitku pridáme tiež, pridáme rovnú lyžičku soli, premiešame,
v prostriedku si urobíme priestor pre kvások,
vajíčko,
roztopené vlažné maslo,
vodu,
vypracujeme cesto - môžete si ho nechať vymiesiť aj v domácej pekárničke,
vymiesené cesto
poprášime hladkou múkou, zakryjeme a necháme kysnúť 1 a 1/2 hod.
Cesto po vykysnutí
preložíme na jemne pomúčenú dosku,
rozdelíme ho zvisle na polovicu a ešte priečne na polovicu - z každej časti vytvarujeme bagetu
každú časť prevrátime - tá časť, ktorá bola na spodku dosky, bude na vrchu, zatočíme ako rolku, cesto je pružné a nelepí, takže si nemusíte dosku veľmi múčiť, len podľa potreby
takto zrolovanú časť ešte dlaňami vyšúľame na doske do požadovanej dĺžky, ja som ich urobila trošku bacuľatejšie a kratšie
asi takéto - na šírku plechu,
z každej časti takto vytvarujeme bagetku, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie
nožnicami, alebo nožíkom urobíme zárezy (nožnicami to máte raz-dva) a necháme podkysnúť ešte 1 hodinu.
Medzitým si rúru vyhrejeme na 200° C, bagetky tesne pred vložením potrieme vodou, posypeme hrubou soľou, rascou, sezamom - podľa chuti a pečieme ich asi 12-13 min. dozlatista.
Pečivko po upečení necháme vychladnúť.
striedka po rozlomení
a po rozkrojení.
Tieto žemličky som piekla už skôr, vyšlo mi z celej dávky 8 kúskov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< cícerová nátierka | Špaldové bagety | Krémeška rýchla, lacná a výýýýborná. >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.9.2014, 13:56)
ODPOVĚDĚT
Nikola K. (nikolak) ID 41946, mimibazar.sk/nikolak (31.8.2014, 20:09)
vyskusala som, parada su uzasne!!
ODPOVĚDĚT
Jana S. (jansam) ID 243759 (28.1.2013, 12:56)
ODPOVĚDĚT
jana s. (janka256) ID 66443 (24.10.2011, 16:02)
prave sa dopiekli a papame su perfektne lepsie ako z obchodu urcite budem robit casto
ODPOVĚDĚT
Alena K. (EMALA) ID 11458 (15.2.2011, 15:56)
Ďakujem za super recept bagety sú upečene-sú vynikoš! Nabudúce budem musieť z dvojitej davky...Pa-pa Alena
ODPOVĚDĚT
Silvia D. (silviadur) ID 44335 (2.10.2010, 18:27)
Absolutne suprove....Vrelo odporucam. Akurat som ich dopiekla a velmi sa s nich tesime. Chutovo su mnamos.... . Budem ich pravidelne piect
ODPOVĚDĚT
Darina B. (danda3) ID 104195 (22.5.2010, 14:30)
Wau, tak tie sú brutalne jedlé, normálne mám chuť zahryznuť do monitoru, nič sa nedá robiť, budem musieť vyskúšať...
ODPOVĚDĚT
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.5.2010, 10:28)
Darinka,ďakujem za pochvalu Vyskúšaj niekedy, sú ozaj dobručké
ODPOVĚDĚT
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (20.5.2010, 23:01)
Aďka supeeer vyzerajú bagety aj žemličky ty si buď profesionálka alebo si dostala od sudičiek do vienka nádherný dar
ODPOVĚDĚT
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.5.2010, 10:26)
Želka, nie som profesionálka, ale mňa to veľmi baví Veľmi pekne ďakujem a teším sa, že sa Ti páčia
ODPOVĚDĚT
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.5.2010, 11:10)
Aďka, aké sú krásne Asi sa niekedy inšpirujem, už som dávnejšie bagety nepiekla. Adi, vieš, že existuje špeci plech na pečenie (i kysnutie) bagetiek? Nevidela si to v obchode? Videla som na nete, ale je to drahé Ja tiež robievam len takto na rovnom plechu, ale z redšieho cesta bývajú také lepšie, (preto chcem ten bagetový plech). Tieto tvoje sú parááádne
ODPOVĚDĚT
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.5.2010, 10:23)
Kristínka , o plechu na bagety tiež snívam, len neviem, či ich už nááááááhodou nemali niekedy v Lidl Ja si na klasické bagety robím tiež redšie cesto, ale tieto nám tiež veľmi chutili. Nie sú ubité a aj na ďalší deň sú mäkkučké, ak si na ne niekedy spomenieš, vyskúšaj a daj mi vedieť. A Ď A K U J E M krásne za pochvalu
ODPOVĚDĚT
Helena B. (hela2) ID 37749 (20.5.2010, 11:05)
ja zííííííííram ...... tie bagety Adrika vyzerajú ako od profesionála si šikovnica šikovná
ODPOVĚDĚT
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 9:17)
Helenka, veľmi sa teším , že sa Ti páčia a ďakujem krásne za pochvalu
ODPOVĚDĚT
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (20.5.2010, 10:51)
Adka, kde kupujes spaldovu muku?Vyzeraju vyborne
ODPOVĚDĚT
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 9:15)
Martuška, múku som kúpila v Kauflande, dokonca som natrafila na bio. A ďakujem krásne za pochvalu
ODPOVĚDĚT
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.5.2010, 10:47)
Adrika,ze ty mas doma nejaku tajnu pekaren?priznaj sa krasa
ODPOVĚDĚT
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 9:03)
Maťka ,priznávam sa, nemám Veľmi ma teší, že sa Ti moje bagetky páčia , ďakujem
ODPOVĚDĚT
Iveta G. (pru) ID 60053, mimibazar.sk/pru (20.5.2010, 10:21)
A keby sa spravili len zo špaldovej múky, aké by boli?
ODPOVĚDĚT
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 9:07)
Ivetka, špaldová múka má nízky obsah lepku a cesto nemusí až tak dobre nakysnúť. K týmto bagetkám som nemala žiadny recept, dávala som suroviny, ktoré ma napadli a už som len podľa potreby dolievala vodu, ale prvýkrát som dala viac špaldovej múky ako pšeničnej a už boli hutnejšie. Treba skúsiť zmiešať s bielou a postupne z nej potom uberať a nahrádzať špaldovou. Budem držať palce, nech sa vydaria
ODPOVĚDĚT
Halina M. (anilah) ID 93483 (20.5.2010, 8:56)
ODPOVĚDĚT
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 8:56)
Ďakujem Halinka
ODPOVĚDĚT
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.5.2010, 21:04)
Adkaaaaaaa toto je paraaaaada urcite najblizsie vyskusam
ODPOVĚDĚT
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 8:55)
Slávka, ďakujem krásne, keď vyskúšaš, daj mi vedieť, ako chutili
ODPOVĚDĚT