Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Dvojfarebná torta- skúšobná
[ recept č. 26919 zo dňa 13.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
korpus, parížska šlahačka, banány, čokoláda: 250g masla, 250g práš. cukru, 1bal. vanilkového cukru, 6 vajec, 2 lyžice kakaa, 370g hladkej múky, 1 PDP
POSTUP PRÍPRAVY
Prvý krát som robila tieto korpusy, nevedela som ako to dopadne, ale výsledok ma prekvapil. Maslo vymiešame s cukrom + vanilkový cukor do penista. Po jednom pridávame vajcia ( celé ), keď sa to náhodou trochu zgrcne nevadí, múka to napraví, a dôkladne vyšlaháme. Múku zmiešame s PDP a primiešame k hmote. Cesto rozdelíme na poli a do jednej časti dáme kakao.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Potom striekame striedavo svetle a tmave cesto, kedže mám jednu formu, tak som si vystrihla 3 kruhy z papiera a na tie som nastriekala cesto. |
|
dva korpusy začíname tmavým cestom a jeden korpus začíname svetlým cestom |
|
takto vyzerá už upečené, keď som to vybrala z formy tak, biele cesto bolo trošku vyššie ako tmave, tak som to prevrátila na plech papierom hore a vyrovnalo sa to, len pod ten vrch dajte tiež papier, aby sa to neprilepilo |
|
už upečené |
|
takto to vyzerá vo finále |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (7.7.2013, 22:38) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Žaneta G. (Janette4) ID 63063, mimibazar.sk/janette4 (1.8.2010, 10:32) |
Vyzerá to super,určite vyskúšam.ale netuším,čo je parížska šľahačka |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 (12.8.2010, 16:01) |
No to je šľahačková smotana, kakao a cukor, privedieš to do varu, odstavíš, necháš vychladnuť, dáš do chladničky a na druhý deň vyšlaháš s mixérom, je to super plnka strašne lahká a chutná. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Žaneta G. (Janette4) ID 63063, mimibazar.sk/janette4 (13.8.2010, 9:54) |
Jéééj,veď takú som už jedla .Ďakujem za vysvetlenie |
ODPOVEDAŤ |
Eva F. (Evkaf) ID 133841 (14.5.2010, 21:23) |
super, nieco nove, toto urcite vyskusam, vyzera to naozaj velmi dobre |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (14.5.2010, 1:14) |
to si piekla na plechu?? perfektné Mne by sa to určite nepodarilo |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 (14.5.2010, 11:35) |
v okrúhlej tortovej forme a na dno som dala papier, podarilo by sa ti to, nie je to nič zložité |
ODPOVEDAŤ |
| | | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.5.2010, 13:40) |
ja som asi slepá Veď to máš na forme |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (13.5.2010, 22:52) |
Krááásna, naozaj vydarená no a čo by už parížska plnka s banánmi pokazila - mňam fajnotka si š i k u l k a |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 (14.5.2010, 18:17) |
ďakujem , ja mám rada tento krém, lebo je ľahký, nie ako tie maslové |
ODPOVEDAŤ |
| Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (13.5.2010, 22:42) |
Krásne ti to vyšlo , ja som si tiež takéto cesto vymyslela, ale na plechu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16425&user=65763, len som nemala toľko času sa s tým vyhrať, aby to bolo ako šachovnica... , máš to veľmi pekné |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 (13.5.2010, 21:36) |
ďakujem Vám všetkým |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (13.5.2010, 20:13) |
veru...konecne torta, co nevyzera ako prsia alebo podobne somariny:o) velmi ocenujem, krasna mozajka...a urcite prudko jedla:o) |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (13.5.2010, 18:38) |
super.. |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína K. (katana) ID 41442 (13.5.2010, 18:23) |
je to super, perfektné, pekne to vyzerá.. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (13.5.2010, 18:09) |
Zaujimave a sucasne velmi pekne!!! |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (13.5.2010, 17:47) |
Veľmi jedlá,konečne torta bez punčovinového maglajzu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (13.5.2010, 22:58) |
no, Meli - ale dobrý punčový maglajz je výborný ani ja nemám rada tie ostro ružové presladené punčáky............. ale taký domáci punč z nakrájanej piškóty, orechov, rumu, lekváru ríbezľového, kakaa, kávy..a zmiešaný tak, že zostanú žlté kúsky piškóty, ten veru nemá chybu - tak ale nie každý to má rád alebo ešte nejedol dobrý punčák |
ODPOVEDAŤ |