končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Martina F. (Falkona) ID 9152 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Štamperlíkové piškóty[ recept č. 23543 zo dňa 14.2.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY štamprlík = 5 cl 2 vajíčka 2 štamperlíky práškového cukru 8 štamperlíkov polohrubej múky 1 zarovnaná mokka kávová lyžička Salajky 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vymiešame s cukrom do penista. Primiešame múku zmiešanú so Salajkou. Vypracujeme tuhé cesto.Necháme ho stáť asi 4 - 6 hodín.Potom vyvaľkáme cesto na hrúbku 0,5 cm a štamprlíkom vykrojíme piškóty. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme pomocou pierka vlažnou vodou, aby sme odstránili prebytočnú múku z povrchu. Pozor, nesmiete ich veľmi namočiť.Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C asi 5 - 6 minút. Ešte teplé zložíme z plechu a necháme vychladnúť. Nečakajte, že z vrchu zhnednú. Budú jemne hnedasté zo spodu, ale zvrchu budú biele. Sú tvrdšie ako piškóty z obchodu. Sú vhodnejšie potom aj na všelijaké nepečené zákuzky zo smotany.Skladujeme v plechovej nádobe v chlade (nie v chladničke) najviac 5 dní. Poznámka: edoporučujem Salajku zamieňať za sódu bikarbónu alebo prášok do pečiva. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2010, 15:55) | |
tento receptík som už dávno chcela vyskúšať | |
ODPOVEDAŤ |