.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
TORTY
Magdalena L. (meggienka) ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 927 návštěvníkov)


Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť
[15.9.2007]



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza)

POSTUP PRÍPRAVY

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upreceny maly korpus. V podstate nie je az taky maly, je len o 4cm mensi v priemere ako ten vacsi.
Uz sa pecie druhy korpus
Tak a tu je uz vytiahnuty z rury
Torta prekrojena na polovicu natreta orieskovym kremom a nakoniec natreta cela kremom, aby sme ju mohli potiahnut. To iste urobime aj u druheho korpusu.
Vymazeme si misku maslom
nasypeme penove cukriky
Pokvapkame limetou alebo citronom
Vytiahnute z MW
Do druhej misy si dame najprv praskovy cukor, na ktory vylejeme hmotu, ktoru taktiez poprasime praskovym cukrom
Rucne alebo mixerom spracujeme hmotu tak, aby sa nam co najmenej lepila a dame nachvilu do chladnicky, aby vychladla.
Vytiahneme z chladnicky, rozvalkame na skrobovej mucke
Potiahneme kazdy korpus zvlast. Takto si hmotu, ale inej farby pripravime na ruzicky
Takto to vyzera poskladane :o)))
zaciname pracovat na ruzickach
...uz su dve
...uz su tri
... uz sa nam to zbiera
ine ozdoby, ak sa nahodou zidu, lebo som este nemala predstavu, co to bude nakoniec
prva neista predstava
a pomaly vysledok, este chybaju gulicky
a zdobime maslovym kremom: Uvarime si krem z mlieka, gustinu a cukru a dame vychladit. Potom primiesame maslo a heru a mozeme zdobit
iny pohlad
...
Tento jednoduchy postup som nasla niekde na internete, kym nenafotim vlastny postup. Je vhodny hlavne na marcipan a falosny marcipan. U ruziciek z penovych cukrikov postupujeme rovnako, len na zaciatku nie je kuzel, ale zrolovane koliesko.
KED CHCETE BIELU HMOTU NA TORTU, STACI KED TIETO CUKRIKY UMYJETE POD TECUCOU VODOU A POTOM SPRACUJETE PODLA NAVODU A BUDETE MAT BIELU HMOTU NA TORTU.*** RECEPT:2 lyžice vody, 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej, za vlašský orech bieleho tuku (cera), 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g), okolo 500-600g práškového cukru.***Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami. Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát. *******Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať ale podmasťovať Cerou.
JOJO cukriky
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť a kopec ďalších


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šunkovo-syrové mini-muffinky | Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť | Pribináčik (nie)len pre najmenších >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 155 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 další >>
Štefka K. (stefkak1) ID 287536 (1.1.2014, 21:38)
ODPOVĚDĚT
Beáta J. (beata1245) ID 101354 (30.10.2013, 19:20)
Klobúk dole......
ODPOVĚDĚT
eva t. (mimi1968) ID 114154 (23.1.2013, 19:55)
ODPOVĚDĚT
Ivana V. (ivana 6941) ID 199833 (11.11.2012, 1:14)
ODPOVĚDĚT
alena k. (alonka7) ID 252402 (14.9.2012, 22:16)
dakujem za radu prave toto som potrebovala.
ODPOVĚDĚT
Ružena Ž. (roza 333) ID 100208, mimibazar.sk/roza333 (8.9.2012, 10:19)
Magdalenka musim sa podakovat za super potahovku !!!
Priznam sa ze som mala obavy ako to dopadne ale moje ocakavania to splnilo.
Vrelo vsetkym odporucam !!!

S pozdravom Ruzena
ODPOVĚDĚT
Monika G. (Monikaml) ID 109920, mimibazar.sk/monikaml (3.6.2012, 15:02)
Dobrý deň, chystám sa po prvý krát robiť polevu a chcem sa opýtať ako sa tam pripevnia tie kvietky, hlavne na boky aby to tam držalo. Ďakujem za odpoveď Monika
ODPOVĚDĚT
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (31.8.2012, 21:21)
Dá sa to prilepiť viacerými spôsobmi: medom,roztopeným cukrikom,vodou, bielkovou polevou.
ODPOVĚDĚT
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (11.7.2012, 6:47)
Ja si urobím cukrovú vodu, tú natriem na bok torty a na to prilepím, ale môžete skúsiť aj zvyšok maslového krému
ODPOVĚDĚT
Daniela G. (Danielllka) ID 88622 (19.4.2012, 20:28)
ďakujem veľmi pekne za obrázkový postup, veľmi mi pomohol pri mojej premiére- tortičke s poťahom z mashmallows cukríkov, aj ružičky sa mi podarili krásne- každý mi ju chválil, len som rástla do výšky Takže ĎAKUJEM
ODPOVĚDĚT
Denisa Ivaničová (timkovci) ID 18741 (13.3.2012, 12:40)
ODPOVĚDĚT
Jana M. (janie-ly) ID 38949 (3.12.2011, 0:53)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44572 no neviem ci sa podarilo, posudte sami
ODPOVĚDĚT
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (15.11.2011, 10:25)
Magdalénka chystám tortičku pre malého dá sa urobiť poťahovacia hmota aj bez mikrovlnky, napr. v rúre? Ďakujem za radu KATKA
ODPOVĚDĚT
Natali F. (druna) ID 217609 (7.11.2011, 12:22)
ODPOVĚDĚT
Ingrid Š. (lumpik77) ID 210046 (20.8.2011, 20:12)
Ďakujem,nevedela som ako na to.Skúšala som hmotu z čokoládou a cukríkmi,ale zle sa s ňou pracovalo,po chvíli som ju musela dať do chladničky.Idem skúsiť túto.
ODPOVĚDĚT
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (18.8.2011, 22:53)
parááááda
ODPOVĚDĚT
Dušana K. (Dada16) ID 12831, mimibazar.sk/dada16 (27.7.2011, 18:34)
Chcela by som sa opytat z cim lepite tie ozdoby aby drzali a jak dlho to nechavate uschnut. Dakujem
ODPOVĚDĚT
Eva V. (evita.v) ID 194451 (18.7.2011, 12:26)
Chcela by som len upozorniť, že tento týždeň je v lidli americký týždeň. Majú tam veľký balík bielych marschmallov na opekanie. Sú krásne snehobiele a je z nich super poťahová hmota. Už som ju odskúšala.
ODPOVĚDĚT
Mária T. (Marikax) ID 16632, mimibazar.sk/marikax (29.6.2011, 17:03)
chystám sa robiť tortičku, ale neviem sa dočítať kolko práškového cukru dať k tým cukríkom
ODPOVĚDĚT
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (14.7.2011, 16:06)
práve to robím, už asi tretí krát. Závisí to koľko citróna tam pôjde. Ja som dala viac, skoro z dvoch citrónov a treba mi viac ako 1 kg cukru. Musí však byť preosiaty, najlepšie 2-3x.
Ak sa dá 1 citrón, treba asi 700 g cukru..... jednoducho pridávať, pokiaľ sa neprestane lepiť na suchý prst. Mne to takto funguje.

A potom to treba vaľkať na škrobovej múčke.
ODPOVĚDĚT
Monika B. (monique_79) ID 113211 (28.6.2011, 11:49)
ODPOVĚDĚT
Denisa S. (jojoba) ID 188087 (2.6.2011, 15:12)
vyzera to vyborne chcem sa opytat co to je to GUSTINU
ODPOVĚDĚT
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (10.6.2011, 0:06)
gustin je kukuričná múčka, rozumej kukuričný škrob, resp. maizena
ODPOVĚDĚT
Monika L. (monkka) ID 149993 (21.3.2011, 15:34)
V postupe sa pise vyvalkat medzi foliami ale v obrazkovom postupe je vyvalkat na skrobovej mucke, co je lepsie? Chcela by som to vyskusat.
ODPOVĚDĚT
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (14.7.2011, 16:08)
cez fóliu to ide vždy, aj keď sa cesto trochu lepí, ale treba dať radšej škrobovú múčku. Po nej neostáva otlačená fólia.
Vidno to, ak bola vaľkaná cez fóliu.
ODPOVĚDĚT
Celkem: 155 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 další >>