. .. .. .. .. .. .
. .

Staré zemiaky ako nové-varené v tlakovom hrnci - RECEPT 22710

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 19881 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Staré zemiaky ako nové-varené v tlakovom hrnci


[ recept č. 22710 zo dňa  ]


Staré zemiaky ako nové-varené v tlakovom hrnci


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky*maslo alebo olej alebo margarín*voda*petržlenová vňať*soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je pre zemiaky v tomto a hlavne jarnom období a skor sa hodí na zemiaky,ktoré si vypestujete a skladujete doma v pivnici.Tam časom zemiaky tak zvráskavejú keď už strácajú vodu a už sú ako žuvačka.V tlakovom hrnci im vrátime "život"za 7 minút.No nie je to paráda?
Zemiaky z obchodu sú ešte tvrdé,ale Vám,ani im nebráni nič, aby ste si ich nachystali takto.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Staré zemiaky,myslím tým zemiaky takto v zime si ošúpeme a nakrájame na osminky,dáme do tlakového hrnca....
...podlejeme ich asi 1 cm vody,ja som mala 5 menšíchzemiakov a tak som dala 1/2 cm vody.Na zemiaky dáme plátky masla alebo margarínu typu rama,perla atď,alebo trocha oleja a zasypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.Osolíme a premiešame....
...tlakový hrniec uzavrieme, plyn dáme na plno a čakáme kým nezačne utekať taký malinký pramienok pary......alebo záleží ako to máte Vy na svojom tlakovom hrnci.A teraz dáme plameň na minimum a stopneme si 7 minút.Keď čas uplynie,oheň pod hrncom vypneme,vypustíme paru a máme hotovo.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< CIPKARKY_ALEBO GRANADIR MOJEJ SUSEDY***** | Staré zemiaky ako nové-varené v tlakovom hrnci | cesnaková nátierka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina L. (prskavkaa) ID 131104 (5.8.2013, 11:58)
Super receptík, ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (28.1.2010, 12:54)
no.. ja sa bojim tlakaca.. minule mi vybuchol ;-) ;-) - tak ale bola to moja vina. nasilu som otvarala,lebo som sa ponahlala. para uz bola vypustena,ale aj tak mi buchol. no ale zemiaciky musim skusit. mnaam.. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2010, 14:08)
;-) Maji,tie hrnce su bezpecne,len treba dodrziavat presne navod na pouzitie. ako som pisala nizsie,mamke tiez "buchla" polievka aj omacka,ale neprecitala si v navode,ze s hrncom treba pri vareni tekutych jedal potriast ;-) ale uz je poucena :-$
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.1.2010, 14:16)
treba potiast?Ja tam varim fazulovu polievku,hrachovu a veruze netrasiem nicim :-D
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2010, 14:29)
tak pise v navode k nasim hrncom. neviem preco,ale radsej to tak tiez robim,lebo ta spust u nas doma je mi dost dobrou priruckou,ze treba dodrziavat navod. ved ten tlak,co sa tam spravi nie je ziadna sranda,tak naco riskovat zdravie :-$
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (28.1.2010, 15:13)
no... ja som navod precitala pred rokom, odlozila a koniec. nepamatam si nic z neho.. aaale som poucena,tak sa mozem pustit na tie zemiacky. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2010, 15:15)
;-) ono si radsej treba davat prehnane pozor,ako riskovat,ze sa niekomu nieco stane. moj nazor. hlavne bacha na vypustanie pary, ja som si to prvykrat natocila priamo na seba (nechtiac) 8-| este ze som stihla uskocit.
ale zemiakov sa nemusis vobec bat, tam sa nema co stat. skor je to pri polievkach a takych redsich jedlach a ked je hrniec plny po max. (teda do 2/3)
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (28.1.2010, 15:25)
veru,jednemu ujovi od nas,ked nasilu otvoril (tiez taky sikulko ako ja) normalne vybilo okno!!! chudak... tak ale clovek sa uci na vlastnych chybach. ;-) no a najlepsie bolo,ze manzel uz aj tak nejedol,lebo uz nestihal... :-(
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2010, 15:26)
:-o neprijemne. vies ako sa hovori "radsej hamovat,ako banovat" ;-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.1.2010, 20:55)
Tak baby,ja mam asi nejaky s poistkou hrniec.Ked para vyfuci,ten zlty čuplícek ci ako hovori Janik dzindzik musi zasa spadnut dole a az tak sa mi da otvorit dalsia poistka a nasledne dat pokrievku dole. (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.1.2010, 14:08)
vybuchol Ti :-o :-o :-oa to mas uz ten moderny?Ja stale cakam,kym sa vypusti para a potom padne dolu taky ten ony zlty stuplik co tam je a az potom ma to pusti otvorit uzaver.Mne sa ani skor neda *-) *-) *-).A skus zemiacky a neponahlaj sa :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (28.1.2010, 15:12)
noo, hej vybuchol... robila som fazulovu polievku s krupami,manzel sa ponahlal od roboty,tak som veru otvorila po vyfucani pary... aj mi islo nejako tazko,ale... no poviem ti,cela kuchyna bola poznacena... ;-) ;-) teraz sa smejem,ale nebolo mi vsetko jedno.. a hej,uz ten moderny mam. :-)
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (Mikri) ID 50427, mimibazar.sk/mikri (28.1.2010, 11:44)
(Y) Vyskúšam (Y) som ani nevedela ze zemiaky sa dajú robiť v tlakáči. :-$
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.1.2010, 14:07)
daju a je to hned a nemusia byt prave tie zuvackove ;-) ;-) ;-).My sme mali k obedu lososa a tieto zemiaky,takze obed som mala za 15 minut.............no nie je to parada?
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2010, 11:47)
veru daju a za chvilocku su hotove,takze sa urcite oplati :-$
ODPOVEDAŤ
beata s. (kristina82) ID 47078 (27.1.2010, 17:16)
a ked uplynie tych 7 minut, nechate paru samu vyfucať alebo ju hned vypustate?
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 18:21)
po 7 minútach paru vypustim,hrniec otvorim a moze sa jest
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.1.2010, 17:26)
Beatka,ked mozem poradit, mamka mala taku zlu skusenost,ked varila polievku a madarsky gulas,ze hrniec hned po odstaveni chladila a vystreklo jej jedlo cez ten ventil. takze pre istotu lepsie nechat aspon par minut dojst. hlavne tekute jedla.
pri zemiackoch mozes najprv schladit hrniec pod studenou vodou,ako pisu v navode, tie su "huste" a na spodku.
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.1.2010, 13:15)
(Y) uzas, Lubka, dakujem za skvely tip. vyskusame.
pocuj, ja mam vzdy taky mini problem,ze si nie som celkom ista,ci mam stopovat odkedy ten dzindzik vyskoci hore alebo uz od vtedy,ked zacne unikat para *-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 18:22)
Janiku,original na Teba som myslela :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.1.2010, 18:23)
:-p som si myslela,ze si myslela ;-) :-p
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.1.2010, 16:11)
Janík, ja stopujem, keď začne syčať a vtedy znížim aj plyn na polovicu, ono na to prídeš, keď budeš variť častejšie a vyskúšaš, koľko, čoho treba variť. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.1.2010, 16:14)
ved skusam,skusam. len sa mi zda,ze ked som varila zemiaky tak,ze som stopla odkedy zacala zhora unikat para, neboli hotove. a potom som skusala tie dusene na masle,co mi doporucila Lubka z ceskeho MMB a stopla som az ked vyskocil ten dzindzik a vtedy boli dobre. *-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 18:25)
Janiku aj ja stopujem od casu ked zacne unikat para.Mne totiz najprv vyskoci dzindzik a ako je ten cierne okruhle,co sa tym nastavuje tlak-1 alebo 2 tak potom mi cez to zacne unikat para,taky prudik malicky,tak odvtedy to stopujem a ja mam aj v navode,dat ohen na minimum.A vlastne ja mam hrnce od Tescomy s hrubym dnom tak ja takto vsetko varim....varim s pokrievkou,zacne vriet,okamzite davam plamen na minimum a je to super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.1.2010, 18:29)
no ved to ma matie,ze z mojho zacne unikat para a az potom trosku neskor vyskoci dzindzik. potom tiez stisujem. vyskusam,uvidim.ale asi az od vyskocenia sa ma spravne stopovat,ze? ja mam znacku Praktika a su tiez s hrubym dnom,takze pohodka, varia skvelo,len som si nebola ista tym stopovanim. aj ked ku navodu na sosovicovy privarok som pisala ako keby som bola :-D ale (pst) :-D
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.1.2010, 18:32)
Ja mam hrniec od Fagora,som velmi spokojna......Jezisko doniesol ,ale uz davnejsie.Ja stopujem ked zacne para unikat,tak to mam aj v navode :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu