.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Moje zaručene vydarené kysnuté cesto
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
SLADKÉ JEDLÁ
Nikol K. (Slabejka) ID 20063 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)


Moje zaručene vydarené kysnuté cesto
[13.9.2007]

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej alebo polohrubej múky,3,5dcl oleja,1 van.cukor,1 kocka droždia,500ml mlieka,3 vajcia,1KLsoli,3 PL cukru,1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Postupujeme ako s klasickým kysnutým cestom:kvások zapracujeme do múky...Ak robíte nasladko,stačí menej cukru.Cesto nenechávať kysnúť!Hneď po zamiesení s ním pracovať.Z tejto dávky robím závin,buchty,osie hniezda...
Na osie hniezda si vy vaľkám cesto,ktoré natriem plnkou:maslo alebo HERA,škorica,kr. cukor,mleté orechy,trochu mlieka.Zavineme a krájame kolieska,ktoré na plechu necháme podkysnúť.Pred dopečením potrieť:mlieko,kr.cukor.Ešte chvíľku piecť.
Obmena:Bryndzovník
Z 2/3cesta urobím buchty plnené lekvárom alebo podusenou kyslou kapustou na slaninke s klobáskou(dobré je aj pridať zopár uvarených zemiakov)
.Z tretej časti cesta rob´m bryndzovník.Cesto rozdelím na dve časti.Jednu vyvaľkám na vymastený plech a naň dám plnku:4-5 uvarených zemiakov popučiť a zmiešať s 500g bryndze,korením čubrica(KOTANY-balkánske korenie).
POZOR!Cesto vymiesiť a hneď s ním pracovať.Kysnúť bude až na plechu.
<< Gaštanový rez trošku iný | Moje zaručene vydarené kysnuté cesto | Lenivá kuchárka >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
alena k. (pajo) ID 9224 (29.6.2014, 17:06)
ODPOVĚDĚT
Renata K. (Karbusa) ID 232781 (22.6.2012, 17:45)
ODPOVĚDĚT
Katarína M. (katka822009) ID 125446 (24.4.2012, 18:39)
Cesto je suprove mäkulinké a osie hniezda su vynikajúce dakujem za skvelý receptík
ODPOVĚDĚT
Blazena R. (blaza 30701) ID 211901 (7.10.2011, 17:00)
ODPOVĚDĚT
BARBORA B. (bardulec) ID 33113, mimibazar.sk/bardulec (25.11.2009, 16:11)
Cesto som prave vyskusala je fantastickeeee makuckeeeee
ODPOVĚDĚT
Monika J. (kubkokubko) ID 30810, mimibazar.sk/kubkokubko (20.5.2009, 23:17)
chcem sa opytat ci ked robis nieco na slano, ci zostava davka cukru a vanilky taka vysoka, nie je to moc sladke? Alebo ako to treba upravit? Ja sa v tom moc nevyznam, zatial sa s kysnutym cestom velmi nekamaratim, mozno sa vdaka tomuto receptu zacnem. A este jedna otazka, kolko treba nechat cesto podkysnut? Vdaka
ODPOVĚDĚT
Ingrid U. (petra34) ID 1152, mimibazar.sk/petra34 (11.8.2008, 15:03)
Ako dlho sa má cesto na plechu nechat podkysnúť?
ODPOVĚDĚT
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (10.10.2007, 22:03)
to ako sa robi ten bryndzovnik? ked pisete ze cesto rozdelite na dve casti a jednu date na plech a na neho plnu.... a s tou druhou castou co? na tu plnku? ci ako dakujem
ODPOVĚDĚT
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (10.10.2007, 19:22)
odkedy som našla tento recept, robila som asi 10krát kakaový závin, na ktorý som predtým nemala odvahu. asi každý tretí deň sa u nás pečie. konečne dobré kysnuté cesto, ktoré sa nelepí.
ODPOVĚDĚT
Anna L. (slniecko) ID 408 (14.9.2007, 10:20)
Prepáčte ale tento recept som už písala ja.
ODPOVĚDĚT
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (14.9.2007, 16:13)
aspon viem, ze je fakt odskusany vo viacerych rodinach
ODPOVĚDĚT
Nikol K. (Slabejka) ID 20063 (14.9.2007, 13:45)
Prepáčte,ale na tejto stránke som prihlásená len chvíľu a tak nemám prejdené všetky recepty.Vždy prebehnem nové a k starým sa málokedy dostanem.Myslím si,že to je problém viacerých kuchárok a žiadna to nerobí schválne.ďakujem a veľa pevných nervov pri čítaní receptov nám prajem.Veď opakovanie je matka múdrosti.
ODPOVĚDĚT
Aneta B. (Aneta1) ID 30550 (25.8.2010, 19:23)
Kolko treba nechat kysnut cesto na plechu???
Ja som ho robila z polovicnej davky, ale zle som pochopila, myslela som ze nemusi kysnut vobec a prvy plech bol uplne tenky (robila som slivkovy s posypkou), potom naslano, ten uz bol hrubsi a najlepsie boli osie hniezda, tie isli vlastne do rury posledne.
ODPOVĚDĚT