. .. .. .. .. .. .
. .

Gaštanový rez trošku iný - RECEPT 2256

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 2418 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Gaštanový rez trošku iný


[ recept č. 2256 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótové cesto: 6 vajec 6 lyžíc kryštálového cukru 1 lyžica kakaa 5 lyžíc polohrubej múky prášok do pečiva 50 ml oleja
Gaštanový krém : 1gaštanové pyré, solamyl-dákych 5-6 lyžíc , pol litra mlieka, 2 lyžice cukru
Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru, 300 ml mlieka 2 šľahačky v prášku
Čokoládová poleva : varová čokoláda, tuk, lyžica oleja


POSTUP PRÍPRAVY

Piškótové cesto je olejová klasika, osobitne vyšlahať žltka s cukrom popridavať ostatné prísady a nakoniec opatrne primiešať vyšľahaný sneh.Plech vymastený, poprášený múkou.
Na gaštanový krém dáme zovriet mlieko, pridame cukor a solamyl a nechame totálne zhustnuť a potom vychladnúť. Ten solamyl si pridajte podľa vášho uváženia, malo by to mať konzistenciu ako odpaľované cesto - až také husté.Do vychladnutej tuhej zmesi pomocou mixéra vmiešame gaštanové pyré a jeden celý tuk.(ktorá aký mate osvedčený, taký dajte, ja dávam kludne aj clever tuk ten najlacnejší).Zopár "crkov" rumu alebo konaku a natrieme na piškótové cesto. Cukor upálime na karamel a nalejeme doň mlieko, karamel stvrdne ako kamen, ale po chvili sa začne topiť, odstavíme a sem-tam miešame aby sa celkom rozpustil. Necháme vychladnúť najlepšie v chladničke. Do úplne studeného karamelového mlieka vysypeme 2 šľahačky a vyšľaháme. Natrieme na koláč.
Komu sa ešte chce, dá navrch klasickú čokoládovú polevu, komu sa nechce, nemusí. Tá šľahačka je aj tak perfektná. Mne sa na tom páčilo, že tá plnka so solamylom a pyré chutí ako by to bolo len samé pyré.Ocenili to najmä starké, ktoré hýkali, koľko drahých gaštanov som tam dala.
<< Hríbková polievka | Gaštanový rez trošku iný | Moje zaručene vydarené kysnuté cesto >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Liana R. (liaro) ID 62105 (18.9.2010, 12:41)
nooo, tak si tym starkym pekne presla cez rozum (Y) (Y) (Y).A ten tuk tam nebolo citit???
ODPOVEDAŤ
Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (13.9.2007, 18:15)
Blanka, dakujem velmi pekne za vlozenie receptu, urcite vyskusam tento kolacik (F) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu