. .. .. .. .. .. .
. .

Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY ) - RECEPT 22474

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 122953 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY )


[ recept č. 22474 zo dňa  ]


Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY )


POTREBNÉ PRÍSADY

ryža, mleté mäso, kapusta, paradajkový pretlak, soľ´, korenie, ocot, olej, cibuľa, červená sladká paprika mletá,bravčová masť.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyhrnúť si rukávy a poďme na to :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ryžu uvaríme vo vode do prvého zovretia. Prelejem a opláchne ryžu v studenej vode . Necháme odkvapkať a vychladnúť.
Pripravíme si aj cibuľkou, ktorú popražíme na masti s troškou červenej papriky. Uvarenú ryžu zmiešame s mletým mäskom ( ja som miešal v pomere 1:1 ), soľou, čiernym korením a opraženou cibuľkou s červenou paprikou. Dobre to zmiešame aby nám vznikla tvárna hmota. Ja som tam pridal aj paradajkový pretlak asi 1 dl, aby to bolo vláčnejšie (ale nemusí sa tam pretlak dávať).
Kapustu, najlepšie je vyberaná s tenkými listami ( lepšie sa bude baliť zmes do listu ), sa obvarí vo vriacej vode, kde som pridal ocot a olej ( ocot na zmäkčenie kapustného listu). Vyberáme ju z hrnca keď sa už dá oddeľovať.
Malé lístočky ktoré nám ostanú dáme na dno kastrólu, ktorý vymastíme masťou.
Potom zmes vložíme do kapustového listu a stočíme . Systém stáčania si musí každý nacvičiť a zvoliť sám. Vkladáme ich na dno kastrólu a potom vrstvíme na seba .
Potom zalejeme vodou do ktorej som vmiešal paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie. Pomer si zase treba odskúšať ale určite nálev by nemal byť presolený.
Vodu privedieme do varu , potom stiahneme na minimum a varíme na miernom ohni asi tak 3/4 hodinku. Ja, aby som vedel či už je to hotové , vyberiem jeden holúbok z hrnca a okoštujem . Ak je odstavíme . Najlepšie sú na druhý deň. Ako prílohu odporúčam čerstvý chlebík, ale dá sa to podávať s varenými zemiakmi a paradajkovou omáčkou. Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *** Ovocna zmrzlina *** | Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY ) | Zapekane cestoviny s brokolicou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (25.11.2016, 23:29)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Martina H. (dnickova) ID 135790 (14.3.2012, 11:34)
(Y)vidim,ze trosku stare komenty ,ale pridam aj svoj.robim mozno podobne,ale ja ich peciem v rure.postup podobny,len ja urobim fasirkove mase a plnim holubky a na spodok pekaca dam kyslu kap.poukladam holubky podlejem vodou a peciem v rure.su suprove :-p
ODPOVEDAŤ
Zdenka L. (demito) ID 86236 (2.2.2011, 10:22)
to poznám...chuťovka..ozaj....varievam to (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika V. (erica02) ID 163248 (2.2.2011, 9:08)
Máte niekto nejaký trik ako takto pekne "na kornútok" tie holúbky zakrúcať, mne sa to vôbec nedari.
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (29.10.2010, 8:24)
ja robím bez pretlaku,kuk receptík , výborná papanica,myslím všeobecne,variant je veľa (F) (F) (F) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ester J. (Esťa) ID 91623 (29.10.2010, 8:15)
tááák a dnes budú holúbky...a podla tohto receptíku už 3 krát...inak ta cibulka popražena v zmesi dáva perfektnú chuť...mňaaaaam (pl) (pl) (pl) skvelý receptík ĎAKUJEME (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
peter Š. (lolko4) ID 122953 (14.2.2010, 21:28)
A poviem vám variácií každých jedál je veľa veď to poznáme . ja som sem dal len recept ktorý ma naučila moja mamuša . :-D tak a ja som ho uvaril . no ale samo treba skúšať a hľadať to najlepšie riešenie . ;-)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (10.2.2010, 10:35)
Ahoj Peťo,
.....toto jedlo je mňamkové. Ja robím inú variáciu prípravy - už hotové "holúbky" dám na pekáč , poukladám na každý plátok údenej slaninky, pokvapkám kečupom, podlejem troškou vývaru a smotanou zakryjem a dám ich upiecť, pred koncom ešte zapekám odokrýté, aby slaninka schrumkavela. je to tiež super, vyskúšaj.....Daniela. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
peter Š. (lolko4) ID 122953 (14.2.2010, 21:22)
no to môže byť tiež dobre skúsim to niekedy to budem robiť ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (klaymanova) ID 50952 (3.2.2010, 17:49)
tak toto už musim vyskušať ;-) ;-) ;-) ;-) mužikovi to velmi chuti ale ja sa k tomu akosi neviem pribrat :-$ :-$ :-p :-p tak ho posielam k mame nech mu to vari :-) :-) :-) ale tento re ept je skvely,vyskušam a hlavne prekvypim (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
peter Š. (lolko4) ID 122953 (14.2.2010, 21:29)
jasne prekvap ho . určite ho to poteší . ako každého muža keď mu manželka navarí :-d , ja si varím sám hihi
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (21.1.2010, 20:46)
Super jedlo (Y) (Y), konečne mám recept a môžem vyskúšať. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (21.1.2010, 20:06)
...oblubene jedlo mojich deti, este, ze maju babku a ma im to kto pripravit.... (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (21.1.2010, 19:28)
(Y) (Y) (Y)tak toto poznam to chuti super |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (21.1.2010, 17:57)
tak toto je fajnové (Y) (Y) (Y),len mi to nemá kto urobiť ;-)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (Katika30) ID 30465 (21.1.2010, 15:51)
(Y)
ODPOVEDAŤ
peter Š. (lolko4) ID 122953 (28.1.2010, 19:49)
No jasne treba vyskúšať a potom treba dať vedieť ako sa vydarili . Prajem dobrú chuť a zábavu pri varení . (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana D. (ANDY35) ID 21029 (9.2.2010, 19:10)
;-) ;-) ;-)toto su holubky? ;-) ;-) ;-) :-p :-p :-p :-psom rodená vychodniarka a takto sa celkom nerobia (pl)ryža sa nevarí,ale plní sa so surovou,potom sa varia dlhšie,ale skvele sa udusí a sú fantastikuš (zajic)a tých ingrediencii sa dáva trošku viac (smich) ale aj tak dobrú chuť (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.2.2010, 9:54)
ale robia sa aj takto... aj ked tea mne osobne takto s uvarenou ryzou nechutia... viac mi chutia tak ako ich robi moja mama... plni kapustne listy dusenym mletym masom zmiesanym so surovou ryzou a potom sa to vari... my to varime len dovtedy kym je ryza ltt uvarena... s rozvarenou ryzou nam to uz nechuti...
ale viem ze tety z otcovej strany robia plnenu kapustu s varenou ryzou
ODPOVEDAŤ
Ivana D. (ANDY35) ID 21029 (10.2.2010, 23:18)
(Y) (Y) (Y) veru ked je rozvarena ryža nie je to až také dobré,ale správne sa to tak má robiť je to naaj (pl) (pl) (pl) (K)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu