. .. .. .. .. .. .
. .

PLNENY KAPUSTNY LIST_HOLUBKY***** - RECEPT 22166

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12

MLETÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


PLNENY KAPUSTNY LIST_HOLUBKY*****


[ recept č. 22166 zo dňa  ]


PLNENY KAPUSTNY LIST_HOLUBKY*****


POTREBNÉ PRÍSADY

Pekná hlávka kapusty,kyslá kapusta aj so šťavou,mleté mäso,ryža,mleté čierne korenie,cesnak,soľ ,1-2 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Vo veľkom hrnci dáme variť vodu s troškou oleja.Kapustový hlúbik narežeme na kríž a hlúbikom nahor dáme do vriacej vody.Postupne orezávame listy,ktoré sa vo vode sparia a mäknú.Ide to pomaly.Hrubú stranu listov obrežeme.Ryžu opláchneme a udusíme.Nemusí byť úplne mäkká.Zmiešame s pomletým mäsom,ochutíme cesnakom,korením,soľou,pridáme vajíčka a dobre premiešame.Môžeme dať aj vegetu.List si položíme na dlaň orezanou stranou ,dáme za lyžicu plnky ,stočíme a z oboch strán prstom konce zatlačíme dnu.Do hrnca dáme vrstvu kyslej kapusty,na ňu ukladáme vedľa seba holubky.Prikryjeme dalšou vrstvičkou kapusty a postup opakujeme,kým neminieme všetky listy.Navrch dáme kapustu.Vlejeme vodu z kapusty(asi do jednej štvrtiny) a dusíme pomaly v rúre alebo na šporáku.POZOR,aby zo spodu neprihorelo.
Pred podávaním prikryté opečieme na panvici,najlepšie na bravčovej masti.Dostanú takú karamelovú príchuť.
JE TO PIPLACKA,ale výsledok stojí za to.
Mäso dávam bravčové,hovädzie alebo morčacieho stehno.Nie prsia,tie sú suché,pomer zhruba jedna k jednej.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

hlávka kapusty,z ktorej orezávame listy-vo vriacej vode s olejom
restovanie ryže
podliať vodou a dusiť
mleté mäso,vajíčka,cesnak,korenie,vegeta-soľ
zmiešaná ryža s mäsom na liste
kyslá kapusta,zvyšné listy,
vrstva holubkov
zas kyslá kapusta,listy,holubky
už opečené na panvici ,najlepšie na bravčovej masti,s karamelovou chuťou


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< DOMACI SYR***** | PLNENY KAPUSTNY LIST_HOLUBKY***** | CESTOVINOVY SALAT S OLIVAMI***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (27.9.2017, 22:48)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (25.11.2016, 23:30)
(Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (25.9.2017, 13:25)
akurát v sobotu som robila, |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana L. (lilijana) ID 138752, mimibazar.sk/lilijana (10.10.2013, 13:18)
Toto milujem.Robím to presne tak ,okrem toho opekania.Akurát že dávam veľa vody,lebo ľúbime šťavu.Na vrch ale dávam plátok slaninky a klobásku.Na tanieri polejem pochúťkovou smotanou.Práve sa mi to dusí v rúre :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (10.10.2013, 18:37)
Janka,s tou klobáskou to môže byť výborné,ešte mám kapustu v sude,treba minúť,tak hádam cez víkend zvrtnem (K) (L)

(Y)pekná fotka (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.11.2012, 10:55)
(Y)tento receptik vyzera teda naozaj velmi dobre, vyskušam na sobotu , super za receptik [A] (K) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (28.11.2012, 21:27)
Marika,vyskúšaj,stojí to za to (F) (F) (K) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Simca03) ID 112902 (29.4.2011, 19:37)
(clamp)mnam
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (3.5.2011, 19:07)
Erika,veru je to mňamotka (F) (F) (F) (F) (K) (K) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.2.2011, 10:47)
Ja to robím tiež takto :-) len do mäsovo-ryžovej zmesi dávam aj trocha ml.červenej papriky a trocha štipľavej. Ale pred podávaním to už neopekám, jeme to s tou kyslou kapustou, do ktorej na tanieri pridáme trocha kyslej smotany :-) Recept mám od svokra, v ich rodine to je najobľúbenejšie jedlo (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.2.2011, 20:21)
Aj ja toto jedlo milujem,ale (cinky) raz a dosť a len pre seba sa mi nechce .Kristínka,ked sa opečú na masti,tak majú výbornú karamelovú chuť a smotana-výborný nápad,vyskúšam (F) (F) (F) (K) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (16.5.2010, 22:07)
Moje oblubene od mamy ,-) ja som ich ale robila iba raz a aj to som zabudla dat vajicka :-|
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 8:26)
Na čo si myslela? ,-) ,-) (K) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (24.5.2010, 22:19)
No to by som aj ja rada vedela clovek sa odhodla ich urobit a hlava derava vidis ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (25.5.2010, 7:34)
Stáva sa,že sa zabudne nejaká surovina,ale však sme omylní-sme ľudia-nie roboti. ,-) ,-) ,-) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (25.1.2010, 20:52)
moja mama ich robí-a to nepreháňam-raz za dva týždne minimálne +o( +o( +o( tento pohyb dávam preto, lebo ja ich nemám veľmi rada, jedine verziu, keď plní do listov, ktoré boli predtým ako celá hlávka vložené do suda s kyslou kapustou a mäso sa dáva potom údené, no na túto kombináciu teda neviem povedať nie 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| a naozaj, chce to cvik, aby bola plnená kapusta, ako ju my voláme, dobrá. Nesmie byť suchá, preto dávame bravčovú masť do plnky.
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (26.1.2010, 5:22)
Kedže mne sa celé hlavy do súdka nevojdú,toto je moje náhradné riešenie.Kyslá kapusta aj s juškou kompenzujú chuť kvasených kapustných listov.Verziu s údeným mäsom nepoznám,ale raz som skúsila susedou z chalupy ospievaný segedín a NIKDY viac.Podotýkam,že to bolo údené z obchodu,nie domáce.Bravčovú masť dávam aj ja,hlavne ked opekám. (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (15.1.2010, 18:20)
Je to ozaj piplacka, ja som sa odhodlala ich robit asi iba zo dva krat, ale vysledok je super... Ale aj tak take dobre ako od mamy este neboli.... (flower)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (21.1.2010, 8:35)
to je len trpezlivosť a prax (L) (flower) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (21.1.2010, 19:13)
S tou trpezlivostou je toi horsie ale urcite budem skusat... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (11.1.2010, 18:49)
Výborné, na Zemplíne sa robia veľmi často, a dokonca niekedy nechýbali na žiadnej svadbe.Vyskúšajte neoľutujete.
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.1.2010, 18:50)
sú prácne,ale stojí to za tú námahu (Y) (K) (K) (L) (jidlo) (jidlo) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 11.1.2010, 9:53)
Niekedy sa kapustné hlavy kvasili,teraz sa cez otvor nezmestia,takže som si urobila takú svoju variantu. (hello) (hello)
suseda kvasí s kapustou aj kapustné listy
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu